Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cotomozebycccc

jakas egzema? uczulenie?

Polecane posty

Gość cotomozebycccc

sama nie wiem co to moze byc. od 2 tygodni mam na rece( w tym miejscu gdzie jak sie nosi zegarek to przypada tam t tarcza zegrka ale ja akurat go nie nosze) wyskoczyly mi takie krostki , grudki. czasami sa w kolorze skory a czasami czerwone. wczoraj smarowalam hhydrocortizonum i widze ze chyba ta masc nie pomaga bo krostki sa teraz caly czas czerwone. dodam ze nic mnie nie swedza ani nie pieka. co to moze byc? czym to moge smarowac?myslalam ze liszaj albo egzema ale te schorzenia podobno swedza dosc mocno

Gość cotomozebycccc
mysle nad tym zeby to posmarowac olejkkiem z drzewa herbacianego ale nie wiem czy to dobry pomysl

Gość też mam chyba cos takiego
Ja mam takie coś na wewnętrznej stronie ręki i jeszcze na udie i łydce. Na łydce mam taka większą plame tych krostek. Tez czasem są w kolorze skóry tylko je czuje jak dotkne a kiedy indziej robi sie to czerowne a czasem mnie to swędzi. mam to już chyba pół roku i nie znika. Najpierw myślałam że może sie spociłam albo że to od metalu bo mam uczulenie takie jak dłuższy czas metal mi dotyka skóre a do tego sie spoce. Tyle że w tych miejscach co mi to wyszło nie nosze nic metalowego ani nie mam żadnych zapięć

Gość Zygfryd de Trąba
jak smarujesz hydrocortyzonem to nie powinno swędzieć. bo hydrocortyzon "tak jakby" znieczula. Jesli byloby to alergiczne to po hydrocortyzonei powinny sie łagodzic objawy. A jeśli to nie jest alergiczne to hydrocortyzon moze byc nawet szkodliwy (jesli infkcyjne to moze przyspiieszac rozwoj infekcji) - ten hydrocortyzon to ci zapisal lekarz czy to "samowolka"? ;). pamietaj ze hydrocortozonu nei mozna stosować przez długi okres.

Gość cotomozebycccc
hydrocortisonum to samowolka :-) zaczelam smarowac dopiero wczoraj czyli 2 tygodnie po tym jak sie pojawilo. wczesniej nie swedzialo i teraz tez nie swedzi wie nie sadze ze to po tej masci. po prostu to nie swedzi mnie. nie wiem czy ta masc pomogla ale raczej nie zaszkodzila .w pierwszym momencie wydawalo mi sie ze sie to bardziej zacerwienilo ale chyba to bylo wynikiem tego ze troche wcieralam te masc. teraz grudki sa znowu w kolorze skory z daleka prawie niewidoczne. a jak wygladaja infekcje bakteryjne skory i od czego sa?

Gość cotomozebycccc
wlasnie przed chwila posmarowalam olejkiem herbacianym. zobaczymy co bedzie. o tym olejku pisza tak: Zastosowanie: infekcje skóry, kurzajki, brodawki, żylaki. Olejek herbaciany posiada właściwości przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwroztoczowe, przeciwświądowe i przeciwzapalne charakteryzuje się niezwykle skutecznym działaniem przeciwbakteryjnym. Zwalcza bakterie, grzyby i wirusy, ułatwia gojenie się ran. Polecany do pielęgnacji skóry trądzikowej. Łagodzi podrażnienia. wiec raczej nie powinien zaszkodzic

Gość też mam chyba coś takiego
daj znać jak pomoże to tez będę próbować

Gość cotomozebycccc
dobrze dam znac. na razie nie piecze nie swedzi i nic sie nie dzieje :-) tylko takie uczucie odswiezenia

Gość cotomozebycccc
chodzi o to ze ja tam nigdy nie nosilam zegarka bo to jest na prawej rece. zreszta aktualnie wogole nie nosze zegarka ani zadnych bransoletek ani niczego co by moglo mnie uczulic

Gość też mam chyba coś takiego
jakby to było na metal to ja też bym to odróżniła bo mam właśnie taką alergie. a to wyszło mi w miejscach gdzie nie dotykam metalu. Jak mi wychodzi alergia na metal to jestem w stanie sie tego pozbyć i znika całkiem a nie że zostaje ale takie nie widoczne

Gość nic mi ten olejek nie
pomaga :-((((( co to moze byc???? egzema by swedzila a to nic nie boli i nie swedzi. czym to mozna jeszcze smarowac???

Gość Woda utleniona
Niczym nie smaruj - rób sobie tylko okłady z wody utlenionej.

Gość a po jakimczasie
ta woda utleniona pomoze? smarowalam kilka razy ale nic sie nie zmniejszylo. raz sobie zrobilam taki oklad zawinelam reke bandazem ale wydajawalo mi ie ze po tym eka byla bardziej czerwona

Gość uuppppppppppppppppppppppp

Gość uuppppppp

Gość woda utleniona
Woda utleniona pomoże. Ale niestety trzeba być cierpliwym. I robić okłady (1-2 godz.) codziennie przez przynajmniej kilka dni. Na początku stosowania może się trochę pogorszyć.

Gość a mozna smarowac
woda utleniona w zelu?

Gość musiała sie pomylić
Do dermatologa skierowanie nie jest potrzebne.

Gość Jessy27
ja takie swędzace grudki mam od kilku lat raz na ramieniu, potem znikną, za tydzien n a nodze, i tak wędrują, nie znikaja

Gość tylko moje grudki nie swedza
i sa w jednym miejscu. raz czerwone a raz koloru skory. czasami zlewaja sie w taka jakby grudkowata plame. nie znikaja wogole. w srode minie 3 tygodnie

Gość Jessy27
sa rozmaite rodzaje uczuleń, ale z tego co piszesz to uczulenie, a na co? bez badań pewnie sie nie dowiesz.

Gość nic mi ta woda utleniona nie p
omaga mam tylko bardziej podrazniona skore w tym miejscu i w okolicach