Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdksaf

Kurde, dlczego tyle osób ma chorą tarczycę? PLAGA?

Polecane posty

Gość czegos tu nie rozumiem
wypadały mi włosy, przerzedziły sie bardzo

Gość osmy dzien dupy
moj syn wolno rosl i w sumie robione mial badania na hormon wzrostu, tak calkiem przez przypadek ta tarczyca

Gość kjdksaf
no dobra,ale jesli ktos nie ma zadnych objawow,to wychodzi na to,ze w dziejszym swiecie kazdy musi latac sie kompleksowo badac na tarczyce tak? ja mam niedocisnienie raczej- 115/70

Gość osmy dzien dupy
tarczyce i wiele wiele innych , zwariowac by mozna :D osobiscie wychodze z zalozenia, ze jak mnie cos pierdyknie to pierdyknie ;) od 10 lat zadnych badan nie robilam i nie zamierzam

Gość kjdksaf
to chyba do mnie o tej hipochondrii;p

Gość zielony soczek
odebrałam wynik....wszystko ok :)...kurcze ale się cieszę :):)

Sól jest jodowana, ale psudo dietetyczki z kobiecych pism mówią, żeby nie nadużywać soli. Ludzie z mało jeżdżą nad morze, jest skażone powietrze smogiem i stąd te choroby tarczycy między innymi się biorą.

Gość XXXXXX.......
movering - wypadanie i ogólnie słaba kondycja włosów jest jednym z objawów niedoczynności tarczycy a co do tego dlaczego niedoczynność jest "lepsza" (jeżeli w ogóle można tak powiedzieć) - dlatego, że teoretycznie nie prowadzi do aż tak poważnych powikłań jak nadczynność - typu: nadciśnienie i ogólnie zaburzenia pracy serca, ale z kolei powoduje inne powikłania - np depresję; obie choroby są poważne i wcale nie takie łatwe do wyleczenia: ja też jestem z rocznika 83 niestety i męczę się z tym cholerstwem już ponad 10 lat i tak do końca życia... a najgorsze jest to że w moim przypadku leki nie działają i mimo wieloletniego leczenia nie tylko mam nadal wszystkie objawy, ale nawet są coraz bardziej nasilone; więc dla mnie wcale niedoczynność nie jest lepsza od nadczynności, którą u mojego ojca wyleczono w ciągu 4 miesięcy a był w ciężkim stanie

Gość tsh
ja mam niedoczynność tarczycy, moja matka miała nadczynność i usuwane wole, moja teściowa też nadczynność i dwukrotnie usuwane wole, mój mąż ma powiększoną tarczyce ale poziom hormonów w normie a nasze dzieci to chyba będzie zgaduj zgadula bo jakby to wypośrodkować to powinny mieć w normie.

Gość Badania
w kierunku tarczycy,w dzisiejszych czasach powinien robic kazdy.To jest bowiem choroba ktorej objawy czujemy wtedy,gdy jest juz nasz organizm "zmeczony" ta choroba.Nadczynnosc i niedozynnosc.Nie ma tutaj lepiej czy gorzej ,poprostu inaczej czuja sie chorzy ale rowniez zle.Choroba przewaznie jest wykrywana przez przypadek albo bardzo pozno.