Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mr Big Dick

kotlety jak przygotowac, robie niespodzianke

Polecane posty

wiec chce zrobic kotlet gniezno, ew dewolaje (czy jakos tak sie pisze:) wiec pytanie mam, kupuje piers kurczaka, rozbijam na cieko, przypawiam pieprzem, sola, zawijam, wkaladam do srodka ser??? i odazu do tluszczu? czy odp sposob nalezy zawinac? mam frytkownice i chce wsypac w nia kotlet, ale czyw srodku sie zrobi, czy najpierw w piekarniku? jakies rady prosze, bo bchce zrobic mila niespodzianke?

musisz dobrze obtoczyć - mąka , jajako , bułka tarta i przyciskać dość mocno formując smacznego

Gość autorkaaa
u mnie to sie normalnie na patelni na malym ogniu robi-tylko wiecej oleju. ale chyba mozna tez w glebokim tluszczu

Gość Panienka Vitaminka
de wolaje.. hmm tak?:D de volaillet?

ale to dopiero jak zawine i w srodku juz zrobie ser. ale co zrobic zeby sie nie odplatal, patyczki?? i kiedy zobacze ze juz w srodku bedzie ok. Boje sie wsypujac go do tluszczu ze panierka sie zrobi a w srodku bedzie dupa, wiec czy najpierw piekarnik?? i teraz co do tego? frytki czy ziemniaki? buraczki moga byc? Vitaminka ;) no tak sie napisalo, coz jestem tylko mezczyzna:)

Gość Panienka Vitaminka
Bo ja kiedyś miałam dyktanda ze słuchu:P Pani z Fr mówiła, a my pisaliśmy;) udało mi się jako 1 z 2 osób napisać poporawnie zdanie, w którym było impartait;) czasownik:) i tak mi się stare czasy przypomniały:) ballet bale balet;)

Gość Panienka Vitaminka
Ode mnie się nie dowiesz, bo ja nie umiem gotować:P;)

Gość autorkaaa
jak rozbijesz je cienko i bedziesz smazyl na malym ogniu to i w srodku beda dobre :) zalezy co lubisz jesli chodzi o dodatki. ja nieznosze burakow wiec zorbilabym surowke ;p

Gość autorkaaa
zeby sie nie rozwalily mozna je lekko zszyc albowykalaczka zlapac, ale jak u mnie robia to nic takiego nie ma-chyba sie trzymaja ale niestety dokladniej nie pomoge:)

no ale gdy mam frytkownice i wrzuce je do tluszczu to jak sie zachowaja, bo na patelni to wiem, ale boje sie ze w tluszczu panierka odrazu odleci albo sie przygrzeje, jednak w taki sposob chce zrobic bo cos innego warto sie nauczyc ale wlasnie czy sie dogrzeja?

Gość amingora
rozbic mieso,położyc na srodku takiej surowizny ser i zawijac w rulon:)póżniej paniera(jak ciasno zawiniesz to nic sie nie rozleci) proponowałabym mimo wszystko na patelni tylko trochę wiecej oleju

nie rozsypia sie jesli dobrze je zawiniesz czyli dośc ściśniete mocno o duzo panierki no cholerka juz ci pisałam !

Gość amingora
a jak tak koniecznie chcesz w tej frytkownicy to jednego na próbe i sam ocenisz co z tego bedzie:)

duzy plus za chęci mój M ma alergie w kuchni tak że omija z daleka

Gość oj kiepsko
1. rozbijasz mieso, przyprawiasz 2. wkladasz do srodka ser/ mieso mielone/ pieczarki , co chcesz , spinasz wykalaczkami 3. rozgrzewasz na patelni np. olej 4. obtaczasz kotlety w jajku (wymieszaj dokladnie zoltko z bialkiem) i w bulce tartej 5. wkladasz na patelnie i smazysz z kazdej strony (pod koniec smazenia mozna wyjac wykalaczki) 6. dodatki wg gustu