Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dymkaaaaaa77

rzucam palenie szokujace foty

Polecane posty

Gość dymkaaaaaa77

postanawiam raz na zawsze z tym skonczyc wiem ze palenie jest szkodliwe ale to nie wystarczy chce zobaczyc zdiecia ludzi chorych na raka pluc zasyfione płuca ludzi z nowotworem przełyku itd drastycznosc maksymalna tak zeby mi weszla napsyche a wiem ze jestem wrazliwa na takie sprawy i trzeba mi terapi wstrzasowej.szukam na necie ale jakos nie moge znalezdz niczego poza opisami skutkow palenia chce to zobaczyc! mozecie mi cos pokazac?

Gość dymkaaaaaa77
up

Gość Pal spokojnie
Pal spokojnie - tylko nie jakieś masakryczne ilości. Myślę, że 5 do 10 papierosów dziennie nie powinno zaszkodzic. :) "Przypominam sobie dzisiaj jeszcze, jakie konsekwencje przyniósł swego czasu ten eksperyment, łącznie z masową histerią przeciwko formaldehydowi. W moim artykule „Rak i palenie tytoniu”33 cytowałem W.Donetenwill et.al. (pismo poświęcone klinicznej onkologii i badaniom nad przyczynami powstawania raka 89, 153-180, 1977), który wykrył już w 1977 roku, że rak płuc nie powstaje wskutek palenia tytoniu. W przeprowadzonym w tym celu, trwającym kilka lat eksperymencie, torturowano nadmuchem dymu papierosowego przez całe ich życie tysiące chomików. Inna, porównawcza grupa chomików nie była wystawiona na działanie tego dymu. Stwierdzono, że żadne z tych zwierząt nie dostało raka nabłonka płaskiego oskrzeli, ani żadne nie dostało raka płuc. Wręcz przeciwnie, chomiki wystawione na działanie dymu z papierosów żyły dłużej (!), jak chomiki z grupy porównawczej. Właściwie po przeprowadzeniu tego eksperymentu powinna zamilknąć dyskusja na temat zależności zachorowań na raka od nałogu palenia tytoniu. Wynik powinien brzmieć: palenie tytoniu nie powoduje raka płuc. Wynik ten jednak został utajony, albo, lepiej powiedziawszy, zrewidowany po przeprowadzeniu eksperymentu na białych myszkach (krewne myszy domowej), które podobnie jak chomiki, zostały poddane nadmuchowi dymu papierosowego. Stwierdzono wtedy, że u niektórych myszek wystąpiły ogniska w płucach, a więc zaczął się rozwijać gruczolako-rak. Tego rodzaj raka dostaje zarówno zwierze, jak i człowiek po przeżyciu konfliktu typu „strach-przed-śmiercią”. W podsumowaniu tego eksperymentu stwierdzono: „Palenie nie powoduje wprawdzie raka oskrzeli, ale powoduje raka płuc.” Od tego czasu nie mówi się już o raku oskrzeli w połączeniu z paleniem tytoniu, tylko o raku płuc. W taki to sposób powstają przekłamania w statystyce!" cytat ze strony: http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=203&limit=1&limitstart=1

Gość dymkaaaaa77
do pal spokojnie- nie przecytalam twojego tekstu tylko sam kretynski poczatek ! do olus 78 dziekuje:)ale prosze o jeszcze:)