Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholera jasna krew mnie zalewa

KOMP MI WARIUJE!!!!!!!!BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!! HELP HELP HELP!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam!:)[cześć] Mam prośbę do Was czy możecie mi powiedzieć co jest nie tak z kompem. Otóż takieś 2 tygodnie temu włączylam go i pojawił się ekran na którym było to całe dzeidostwo czy uruchomić komputer awaryjnie czy normalnie itd.nic nie skutkowało niestety, rozkręciłam go, podociskałam kabelki i o dziwo ruszył normalnie:) Niestety tydzień temu zauważyłam, że jak go włączam to jak jest zaraz pierwszy ekran, gdzie jest liczone pojemność dysku i te pierdoły wszystkie komputer liczy i liczy mi ta temperaturę, która jest na dole:o Liczy liczy , czekam i czekam a ten się ociąga:o na amym dole żeby wcisnąć F1 jeśli się chce kontynuować, wiec wciskałam zawsze i dalej komp uruchamiał się normalnie. Aha, powyżej temperatury był wyswietlany komunikat --- CMOS checksum error - defaults loaded --- czy jakoś tak. Jednak wczoraj włączam kompa, jak zawsze wciskam to nieszczęsne F1 i tam gdzie pisze Windows i system się ładuje i lata ten niebieski paseczek:p niestety, ale tak się nie stalo:o tzn.pojawił się ten ekran, ale baaaaardzo blady - ledwo widoczny i nic się nie ładowało. Mysłałam, że nagle monitor się spieprzył, ale wyłączyłam go i właczyłam ponownie i znowu 1 ekran wyrażny, a ten gdzie Win się łąduje blady:o W końcu uruchomił się bo wyskoczył ekran i uruchomiłam awaryjnie po czym przywrócilam system do punktu kontrolnego, jednak dalej temperaturę nalicza mi poooowoli:o Mam nadzieję, że ktoś wytrwał w czytaniu tego i pomoże:):):)🌼

Gość katasrofka-pomocy
???????????????????

Gość bez oporów
potraktuj go formatem i reinstalka systemu

Gość stawiam na bateryjke
na plycie glownej, wyczerpala sie albo nie jest docisnieta

Gość stawiam na bateryjke
albo w najgorszym przypadku padla plyta

Gość moze zrob reset plyty głownej
baterie wyjmij

dziękuję za odzew:) tak - data i godzina są ok:) ale co dziwne - zapomnialam napisać w BIOSie wczoraj jak zajrzałam to booty były takie dziwne:o first - floppy twice - HDD-0 third - SC coś tam:o a przeciez ma być HDD-0, cd room i floppy chyba???

second przepraszam:o ale głupoty pisze:D:D:D

Gość mnie drugie