Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spaggitha

PROSZE NAPISZCIE JAK SIE ROBI SPAGHETII

Polecane posty

Gość spaggitha

???

smazysz miesko mielone, doprawiasz sola, pieprze, bazylia, oregano czy czym tam lubiz, na koncu dodajesz koncentrat, jak sie troszke jeszcze posmazy, zalej to kubkiem (czy ile tam chcesz sosu) rozpuszczonej we wrzacej wodzie kostki rosolowej. Makaronik i ciach;)

Gość ninety nine
ja najpierw podsmazam cebulke i potem mieso mielone do tego przyprawy , kilka duzych pomidorow kroje w drobna kostke , dodaje do miesa, robi sie sos i dopiero potem na koncu koncentrat do smaku, troche smietanki, kostke tez czasem ale bez pomidorow nie wyobrazam sobie spagetti a z torebki juz w zyciu nie zrobie :) 🖐️

Gość A ja lubie inaczej
Smaze boczek pokrojony w kosteczke, z cebulka i pieczarkami. Potem dodaje smietane slodka. Hmmm az mi sie glodno zrobilo!

Najpierw podsmażam dobrą kiełbaskę pokrojoną w talarki, potem dodaję cebulki, posypuję przyprawą uniwersalną :P , smażę do miękkości (cebulki:P), rozrabiam koncentrat z kostką i wodą, dodaję ziół prowansalskich, oregano, soku z cytryny, cukru, soli, zagęszczam mąką, dodaję rzeczy z patelni, gotuję makaron, podaję posypany startym serem.

Gość ninety nine
no walsnie żeby nie było az tak czuc smaku pomidorów, dodaje tej śmietanki , najlepiej 30 % , pomidory oczywiscie sparzasz obierasz ze skórki i dopiero kroisz :) ja jeszcze czosnek dodaję

Gość miśki
mięsko mielone, cebulka, przyprawy przeróżne i drobno posiekana papryka chili :)

Gość taka jestem .....
z torebki :D