Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no właśnie czemu

Dlaczego w Polsce STERYLIZACJA jest NIELEGALNA ???

Polecane posty

Gość no właśnie czemu

Cholera, nie kumam tego. Na Onecie ostatnio czytałem, jak dziewczyna 23-letnia pisała, że ten zabieg musiała wykonać za granicą, bo w Polsce nie mogła. Czemu ten kraj jest taki dziwny? Jak już zabrania aborcji, to może chociaż zgodziłby się na skuteczną antykoncepcję? W sterylizacji nie ma nic kontrowersyjnego: to nie legalizacja broni palnej, żeby potem dzieci strzelały się w szkołach, to nie legalizacja narkotyków, żeby potem uzależnieni pod ich wpływem dokonywali przestępstw, to nie legalizacja aborcji, gdzie są dwa obozy nie mogące się zgodzić co do tego, czy embrion to człowiek, czy nie człowiek. Sterylizacja jest pod względem etycznym "czysta". Dlaczego więc nie można jej legalnie wykonać w Polsce? Chory kraj i chore prawo :-O

Gość bimota31
pewnie dlatego, że jest to zabieg nieodwracalny i prawo to ustanowione jest by chronić nas przed własną głupotą. czsami jesteśmi w 100% pewni podjętej decyzji, którj później żałujemy. jest to też pewnego rodzaju forma samookaleczenia

Gość klej w tubce
przeciez narzedzia chirurgiczne i igly sterylizuje sie ?

Gość dorosły człowiek
musi zdawac sobie z tego sprawę przecierz! powiina byc legalna!

Gość no właśnie czemu
A po co chronić ludzi przed ich własną głupotą, która zagraża tylko im samym? Idiotyzm :-O Niech każdy odpowiada za siebie, państwo może się wpieprzać tam, gdzie ktoś zagraża innym, ale nie tutaj!

Gość bimota31
no niestety państwo ma obowiązek chronić nas także przed nami samymi

Gość całe szczęście nie wszystkie
państwa są aż tak "opiekuńcze" :-O

Gość bo kościół każe się
rozmnażać, a przecież jesteśmy wschodnia prowincją Watykanu. Ktoś musi płacić na klechów, nie?:O

Gość bo kościół każe się
05.09.2008] 15:21 bimota31 no niestety państwo ma obowiązek chronić nas także przed nami samymi Tak, jasne:D Dlatego jak np. ciąża jest dla Ciebie zagrożeniem zdrowia i życia, to zamiast ci jej zaoszczędzić każą ci rodzić dzieci i zmuszają do bycia matka Polką nawet jak zgwałci cię zapijaczony lump:O

bo jesteśmy moherowym krajem, gdzie przecież sami \'katolicy\' i prawi ludzie (zwłaszcza księża i politycy):O a jedynym środkiem antykonepcyjnym powinien być kalendarzyk i \'szklanka wody zamiast\'. no niestety u nas nawet liberałowie sa konserwtywni.

Gość bimota31
Tak, jasne Dlatego jak np. ciąża jest dla Ciebie zagrożeniem zdrowia i życia, to zamiast ci jej zaoszczędzić każą ci rodzić dzieci i zmuszają do bycia matka Polką nawet jak zgwałci cię zapijaczony lump no akurat w tych wypadkach aborcja jest dozwolona:)

Gość u nas aborcja nie jest w ogóle
dozwolona - nawet przy zagrożeniu życia matki. procedury się ciągną tak długo, że są dłuższe od samej ciąży. dlatego powinna być dostępna permanentna, skuteczna antykoncepcja, której używanie nic nie kosztuje - a taka jest sterylizacja.

Gość u nas aborcja nie jest w ogóle
swoją drogą, oprócz prezerwatywy jest to jedyna forma antykoncepcji dostępna dla facetów.

Gość bimota31
form antykoncepcji jest obecnie bardzo wiele więc chyba sterylizacja nie jest konieczna. wogóle mi sterylizacja kojarzy się z dobrowolnym obcięciem ręki czy nogi

Gość draaamatoss
Bo to jest dziki kraj-aborcja NIE(ok wiadomo ,że to dziecko i życie) ale do kuwy nędzy dlaczego sterylizacja jest nielegalna? Nienawidzę dzieci i wiem ,że moje "przypadkowe" dziecko byłoby bardzo nieszczęśliwe. Dlaczego kobietom świadomym braku instyktu macierzyńskiego odmawia się tego zabiegu? Nikt nie ucierpi przecież! A może dochód z podziemia aborcyjnego jest taki ,że gdyby część zdecydowanych kobiet się wysterylizowało to zyski by spadły? I nie piszcie,że może w wieku 40 lat zapragne mieć dzieci bo nie zapragne i chętnie bym swoją płodność oddała komuś kto chce a nie może mieć dzieci. A z innej beczki-dlaczego nie ma hormonalnej antyk. dla mężczyzn? Dlaczego to kobieta musi sobie rujnować zdrowie hormonami i płacić za różne wymysły, które nie dają 100% pewności?

Rowniez jestem za aborcja i sterylizacja. Sama mam dziecko z wpadki i jakos posiadanie go nie obudzilo we mnie checi macierzynstwa. Wrecz przeciwnie. Jeszcze bardziej nienawidze dzieci niz zanim mialam swoje. Oczywiscie swoje kocham nad zycie,ale nie nadaje sie jako matka. Nawet zabic sie nie moge bo kto wie gdzie trafiloby wtedy moje dziecko. Moze w pedofilskie lapy? Pozostalo mi byc niewolnica przez najblizsze 11 lat. Gdyby byla mozliwosc bez mrugniecia okiem wysterylizowalabym sie. I wiem ze nigdy bym tego nie zalowala. A jakbym miala chec kogos dodatkowego pokochac,to od tego sa zwierzeta ktore czekaja w schronisku i sa bardziej wdzieczne niz czlowiek.

Gość Już nie marudzcie,kto się
uprze to się wysterylizuje w Niemczech

Gość gggg343
jest nielegalna bo jest niska dzietność w Polsce

Gość xxxx xxxxxx
Mother_Monster rozważasz kupno śliskiego kocyka? :D

Gość ale ze co
Mozesz se podwiązać jajniki albo wyslac faceta na wazektomie i tez nie zajdziesz wiec... o co chodzi? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.

Gość gość
Bo to polska tego nie ogarniesz

Gość gość
Żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% skutecznosci, zapamietajcie to. Dla mnie jeśli już ktoś decyduje sie na sterylizacje to jest to przemyslana decyzja i wątpie by sie to odmienilo.

Gość gość
Jesteś w błędzie, bo w Polsce sterylizacja jest legalna. Wystarczy suczo, ze udasz się do swojego weterynarza i problem rozwiązany :D

Gość gość
Czy są tu dziewczyny/ kobiety, które zdecydowały się na zabieg już po urodzeniu dziecka? Bo wiedziały, że więcej już nie chcą mieć i ze względu na to, że to dość wygodna i w końcu skuteczna forma antykoncepcji? Mam pytanko...Odezwijcie się pliz na: natia20150@gmail.com