Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna Madonna * Czarny Anioł

Jak najlepiej oszczędzać pieniądze - EMERYTURA

Polecane posty

Mam 27 lat Należę oczywiście do OFE (II filar) ale myślę o dodatkowym odkładaniu pieniędzy. Moze ktoś doradzi czy wybrać IKE (Indywidualne konto emerytalne) Plan inwestycyjny np. AXA http://www.axa-polska.pl/u235/navi/32132 czy po prostu odkładać miesięcznie na własny rachunek oszczędnościowy. W dówch przypadkach ominięty zostaje podatek Belki a w ostatnim to nie wiem jak czesto go pobierają. Poradźcie proszę jak zadbac o własną przysżłość nie opuszczając tego kraju

Gość danger stranger
oszczędzaj na wywozie śmieci - wyrzucaj śmieci do toalety

Wg mnie, racjonalniej jest oszczędzać na własny rachunek i to dywersyfikując portfel. W zależności od jego zasobności można wybrać lokaty bankowe, fundusze inwestycyjne (parasolowe), część w walucie. I obserwując na bieżąco sytuację - przenosić sobie oszczędności, tam gdzie aktualnie najkorzystniej. Lub najbezpieczniej. Dziś martwić się o podatek od zysków, które mają być realizowane za ok 30 lat - nie warto. Przepisy zmienią się kilkakrotnie

Gość Czarrna Madonna * Czarny Anioł
Mezalians3 - dziekuję za opinię

Gość fhsfhsf
ja też chcę wiedzieć

Gość Czarrna Madonna * Czarny Anioł
a czy prostytutki mają zniżki w jakimś fónduszu?

Gość agent.axa
OSZCZĘDZANIE + INWESTYCJA = PLAN INWESTYCYJNY AXA Osoby zainteresowane produktem z rejonu małopolski ZAPRASZAM http://axa.malopolska.pl OWU, Tabele opłat wszystko co dotyczy PLANU INWESTYCYJNEGO AXA. Umów się z Przedstawicielem