Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majstrowa

Luteina-uczulenie

Polecane posty

Lekarz przepisał mi luteinę dopochwowo,ale po 3 dniach zaczęłam odczuwać swędzenie w pochwie, niewiem czy nie mam jakiegoś uczulenia i czy nie powinnam jej odłożyć, jestem w 8tc. Czy któraś z Was tak miała?

moze zadzwon do lekarza i zapytaj ? Ja miałam podobnie od 8 tc brałam luteine dopochwowo i miałam swedzenie pochwy ale to okazałao sie byc jakaś grzybica nie uczuleniem na luteine . Proponuje zadzwon do lekarza i zapyta , a jakie masz upławy czy maja zmieniony kolor np zólty ja kiedy miaąłm te grzybice miałam zólte upławy i strsznie mnie piekło

Mam takie upławy:( Pojadę w poniedziałek,bo nie mam numeru do niego. Ale to dziwne ,ze akurat jak zaczęłam brać luteinę dostałam takiego swędzenia. Mam nadzieję,ze nic sie nie stanie z moim dzieciątkiem

nie wiem ja miałam taka sytuacje tylko ze ja przeszłam juz tyle w ciazy ze mnie nic nie zdziwi:) Pozatym nie martw sie z dzieciatkiem bedzie dobrze !!! Ja dzis koncze 38 tydz wiec i z Wami bedzie ok :) zdrówka zycze :)

poproś lekarza o zmiane na luteinę podjezykową, albo na duphaston. ja brałam w poprzedniej ciąży dopochwową,nic dobrego z tego nie wynikło. przy dłuższym stosowaniu w pochwie robi się dosłownie bagienko, i bardzo łatwo wtedy o infekcje.

To fakt,luteina dopochwowa podrażnia pochwę i srom-mam mniejsze dolegliwości jak po każdej wizycie w toalecie podmywam się samą wodą.Polecam.I bardzo często zmieniam wkładki

aaa to by tłumaczyło skad u mnie nagle wtedy wyszła ta grzybica . Ja stosowałam luteine dopochwowo i duphaston doustnie jesli dobrze pamietem ... Prosze zawsze czegos nowego sie mozna dowiedziec :) Lepiej pozno niz wcale :)

Gość Katawlisa
Czy ktoś może mi pomoc biorę luteinę jestem 8 dni po transferze mam ochotę sie rozdrapać byłam u lekarki przepisała mi globulki ale nic nie pomaga jest noc a mnie obudziło pieczenie swędzenie ze można włosy wyrwać z głowy boje sie ze przez to nie uda nam sie byc w ciąży ze ta infekcja spowoduje jakieś zaburzenie ci robic ?????

Gość Katawlisa
Aha luteinę biorę co 8 godzin po 2 tabletki podmywana sie tantum rosa mam maść ale ona chyba nie pomaga albo jest za słaba miałam jeszcze jedna tabletkę gynalgin wzięłam ja bo na ulotce przeczytałam ze w ostateczności można zażyć swój przypadek uznałam za ostateczność jest godzina od zażycia globulki lekka ulga ale czy nie zaszkodziłem sobie tego nie wiem ?? Kurczę zeby chociaż było wiadomo co z ta beta hcg ale za wcześnie zeby ja zrobic to dopiero 8 dpt lepiej zaczekam ale czy któraś z Was tez zażyła gynalgin ?? Czy to bezpieczne ?? Proszę o jakiekolwiek rady