Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz dzis

Ile kasy nalezy dac???

Polecane posty

Gość to juz dzis

Dzis ide na wesele do kolezanki. Biore ze soba osobe towarzyszaca, kolege. Jeszcze nie precuje, bo jestem w klasie maturalnej. Ile kasy nalezy dac w prezencie? Podpisac sie na kopercie czy nie?

Gość za dwie osoby minimum 500

Podpisać się na kartce z życzeniami. Myślę, że od znajomych, zwłaszcza niepracujących nikt nie spodziewa się więcej niż jakichś 2-3 stów, maksymalnie.

Gość dałabym stówe

Gość to juz dzis
Hehe to dobrze myslalam, zeby dac 200 zloty i to powinno wystraczyc. Poza tym calym tematem mam dziecko, wiec mam na co kase wydawac :)

Gość za dwie osoby minimum 500
taaaa...........idźcie na krzywy ryj :-0 potem ani dla orkiestry grosza nie ma żeby dedykacje puścić, żeby sie jakoś zabawić :-0 zeżreć i wypierdolić do domu :-0 idźta sobie lepiej do McDonalda na frytki, a nie przyjmujcie zaproszenia :-0

Gość sdsds
wg mnie to 300 zl , jak robila wesela siostra to koszt na osobe to bylo cos kolo 150 zl

Gość ..też mama
za dwie osoby minimum 500 bez przesady :P nie bądź już taki hop do przodu :P

Gość lkjhgfdmn
dasz tyle ile mozesz.moglas wczesniej kupic prezent wtedy nawet komplet satynowej poscieli za 100 zl wypadnie lepiej niz 100zl w kopercie. ale koperte (tzn.nie na zewnatrz tylko wenatrz)trzeba podpisac przeciez na kartce skladasz zyczenia wiec twoj podpis bedzie tam automatycznie. milej zabawy

Gość ..też mama
gwiazdeczka kochana - dobre :D

Gość dałabym stówe
czy gość ma obowiązek dać tyle aby zwrócił się koszt za osobę?Bzdura jakaś.

Gość Ernesta Wamp
100 ?????????????????? jebło was chyba kurwa 100 zł na dwie osoby, ja bym się ze wstydu spaliła, lepiej nie iść wogóle chcecie ją ośmieszyć, czy co ? 100 to żadna kasa kurwa

Gość apuje
ja bym nic nie dała. A co to mus:P

Gość weroni0708
ja ci powiem tak kazdy daje tyle na ile go stac. ja bym wlozyla maximum 200 - 250zl na twoim miejscu pozdrawiam

Gość Ernesta Wamp
podobnie jak poprzednio osoba twierdziła, ludzie w Mc donaldzie wydają min 50 zł z dzieckiem albo więcej. Trzeba mież trochę honoru, zaproszenie otrzymuje się odpowiednio wcześniej i trzeba się przygotować. Jeśli nie masz pieniędzy to lepiej wygląda prezent jakiś za 180 może. Nie każdy ma kasę, rozumiem.

Gość to juz dzis
to jest przyjecie, bedzie trwalo do polnocy na 40 osob, wiec chyba nie wydaja na to majatku...

Gość to juz dzis
na zaproszeniu bylo napisane na boku, zeby zzamiast kwiatow dac butelke wina a w prezencie kase, wiev nie kupowalam zadnej poscieli itp skoro tego nie chca

Gość apuje
1 grosz:P na szczęście:P

Gość to juz dzis
slyszalam, ze zdaza sie, ze jak jest duze wesele to gosc daje niepodpisana koperte a wsrodku wycinki z gazet w ksztalcie banknotow lub karteczke z napisem ZGRYWUS to jest dopiero dno i szczyt chamstwa :)

każdy daje tyle na ile go stać, z obserwacji moich wynika, ze państwu młodym bardziej zależy na obecności zaproszonych gosci niż na samym hajsie, to tylko wy jestescie tacy wyrachowani, bo sadzicie ze trzeba zwrocic koszt swojej osoby, a ja mysle, ze za 100 nawet nie zjem :P

Gość to juz dzis
gwiazdeczka - ja siedze w domu z ealkami na glowie i czekam az kiecka wyschnie. Nie stroje sie jakos specjalnie, bo jakos nie mam na to natchnienia :P a slub o 17:30 to jeszcze czas :)

Gość 200zl
ja bym dała bo 100zl to trocge malo.Glupio bym sie czula.200zl od kolezanki super

Gość to juz dzis
Ja uwazam, ze 200 złty to tez taka rozsadna sumka i tyle wlasnie zamierzam im dac :)

no i spoko;) myslalam, ze gorzej z pieniedzmi u Ciebie:P ja studiuje, nie pracuje do koperty daje roznie... jak ide sama to 200, w parze 300:P

Gość mnie zaprosila kolezanka
ale krucho bylo u mnie z pieniedzmi. Odmowilam, powiedzialam ze akurat wyjezdzam... Ale po weselu kupilam jej prezent - juz taniej - za ok. 80zl :) Za zaproszenie mnie :) Nie poszlabym na slub moc dac tylko tyle... Co innego rodzina, co innego jak sie zaprasza wiecej osob. Jednak kosztuje to troche i nie chodzi o sam koszt jedzenia ;)