Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjasiah

Do jakich zup robicie zasmażki?

Polecane posty

Gość 40-latka
lepiej jej nie robić,kiedys byly popularne..są cięzkie i szkodliwe na żołądek.lepiej zageszczac tylko mąką,jesli musisz rozrabiajc ja wczesniej z wywarem,mozesz cebule zeszkilc na patelni dodac do zupy,da podobny aromat. No i oczywiscie zgeszczanie ma dużo kalorii...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zeby zupa byla gesta mozna ja po prostu zmiksowac - wtedy nie trzeba ani maki, ani tluszczu, tylko musza byc smaczne warzywa i dobre ziolowe przyrawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zasmażkę robie do grochówki,fasolowej,kapuśniak i flaki. A czy ciężka? Hmmm śmietana tez do lekkich nie należy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grochówka,fasolka po bretońsku,kapuśniak,flaki i obowiązkowo do bigosu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie robię w ogóle zasmażek - dbam o zdrową wątrobę i żołądek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziesiaty dzien dupy
ugotuje jutro grochowke :) dzieki 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dla mnie zupa musi byc lekka
dlatego nie robie wogole zasmazek. zdrowiej i smaczniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moje zupy są dość gęste, ale nie z zasmażek albo miksuję warzywa, które gotowałam (np. pomidorówka) albo np, coś lekko rozgotowuję (np. groch w grochówce) dodaję tylko odrobinę śmietany (zwykle dopiero do talerza leję)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miazga..
Ewa 33 A mam pytanko czy śmietana się nie zważy jak tak bezpośrednio dołoże ja do zupy na talerz????Zawsze robie na mące zasmażkę ale chyba to zmienię ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie warzy mi się, a używam 18% lub 12%, czyli nietłustej dla mnie najprościej tak jest - nalewam zupę na talerze i sikam trochę smietany z kartonika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×