Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a fe fe e

Jeśli nie tabketki antyk. to jaka metoda skuteczna?

Polecane posty

Gość a fe fe e

Biorę już od pół roku tabletki, ale szlag jasny mnie trafia... przytyłam 5 kg, chociaż naprawdę pilnuję się z jedzeniem, pojawił mi się cellulit na udach, pupie, widoczny kiedy zaciskam mięśnie... mam już dość tego, że DZIADZIEJE...powiedzcie mi jakie metody antyk. stosujecie? dodam ze prezerwatywy kategoryczie odpadają:)

Gość vazzelina
ja mam zastrzyk na 7 miesięcy i jestem zadowolona,pierdzielę łykanie tego goowna :-)

Gość a fe fe e
powiedz mi jaka jest cena takiego zastrzyku? na jaiej zasadzie on działa? jakie zaobserwowałaś skutki ubocczne? tycie? celulit? Czy jest on odpowiedni dla kobiet, ktore jeszcze nie rodziły?

Moze jeszcze plastry? Ja na zastrzyk bym sie nie zdecydowala, bo moja kolezanka tak zaszla w ciaze, nie wiem jakim sposobem, ale jednak, wiec jestem zrazona...

Gość a fe fe e
ZASTRZYK ANTYKONCEPCYJNY Zastrzyki antykoncepcyjne, to jedna z metod podawania hormonów. W Polsce dostępne są zastrzyki o nazwie Depo ? Provera (do nabycia wyłącznie na receptę lekarską). Jeden zastrzyk wystarcza na trzy miesiące (90 dni). Mechanizm działania polega na hamowaniu jajeczkowania oraz (w mniejszym stopniu) na zagęszczaniu śluzu w kanale szyjki macicy. Zagęszczony śluz powoduje, że plemniki nie mogą przedostawać się do jamy macicy. Ta metoda antykoncepcji zalecana jest przede wszystkim dla kobiet w okresie laktacji (karmiących piersią), trwającym ponad trzy miesiące od urodzenia dziecka. Również inne kobiety, pragnące mieć pewną i wygodną antykoncepcję mogą korzystać z tej metody, tym bardziej że do stosowania Depo-Provery jest znacznie mniej przeciwwskazań niż przy pigułkach antykoncepcyjnych. Zastrzyki antykoncepcyjne są dobrym rozwiązaniem dla kobiet palących papierosy (dla których - jak wiadomo - istnieją przeciwwskazania do przyjmowania klasycznych pigułek antykoncepcyjnych). Pierwszy zastrzyk powinno się podać nie później niż w trzecim dniu krwawienia miesiączkowego a następne (o ile kobieta chce stosować tę metodę przez dłuższy okres) zastrzyki powinno się wykonywać nie rzadziej niż co trzy miesiące (90 dni). U kobiet karmiących piersią, które jeszcze nie miesiączkują, pierwszy zastrzyk powinno się podać po wykluczeniu ciąży przez lekarza. Wady nie możność odstawienia z dnia na dzień, powrót do całkowitej płodności po zaprzestaniu przyjmowania zastrzyków może trwać nawet do jednego ? dwóch lat, czasami powoduje obniżenie libido, u niektórych kobiet powoduje nieznaczny przyrost masy ciała, nie występowanie typowych krwawień miesiączkowych. Zalety prawie stuprocentowa skuteczność przez okres trzech miesięcy od przyjęcia ostatniego zastrzyku, w większości przypadków zastrzyki te mogą być przyjmowane nawet przez kobiety, u których są przeciwwskazania do przyjmowania pigułek dwuskładnikowych, duża wygoda stosowania (nie trzeba pamiętać o codziennym przyjmowaniu), nie zakłóca przebiegu zbliżenia seksualnego, mogą być stosowane przez kobiety karmiące (hormony zawarte w tym zastrzyku nie mają wpływu ani na ilość ani na jakość pokarmu). Skuteczność Bardzo wysoka (wskaźnik Pearla wynosi w granicach 0,2-0,5).

Gość a fe fe e
no wlasnie... a czy ktoś mial doswiadczeie z plastrami? chodzi mi głównie o tycie i celulit... a moze odwrotnie: celulit i tycie:)

Gość vazzelina
ok 90, 100 zł, długość trwania uzależniona jest od stanu zdrowia (ginekologicznego) dziewczyny.Ja jestem super zdrowa, bez skazy i dlatego tak długo działa.Jeżeli jakaś ma mięśniaki, torbiele to będzie działał 3 miesiące. Nie ma skutków ubocznych,nie masz napięć przedmiesiączkowych, macica obkurcza się, okres to plamienia jeżeli będziesz planować dziecko trzeba zrobić przerwę roczną

Gość a fe fe e
no a powiedz mi czy zaobserwowałaś spadek libido? i jak z celulitem>? zasila się jak po normalnych tabletkach?

Gość vazzelina
nie zauważyłam spadku libido ani przytycia popytaj ginekologa, każdy lekarz ma swoją filozofię życia znam jednego - to nie uważa wogóle tabletek, wręcz twierdzi że to kobiecie skraca życie, uważa, że tylko spirala jest super ten drugi - wżadnym wypadku spirala ani tabletki bo to niekorzystne dla zdrowia - tylko zastrzyk różni są, ty też musisz znaleźć coś dla siebie, ja na pewno na tabletki nigdy w życiu sie nie zgodziłam , juz lepiej ten plaster ale też dyskomfort

Gość wypróbowane
najskuteczniejsza metoda to . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . rezygnacja z seksu :D

Gość a czy do dianie
przestaną mi rosnąć na brodawkach włosy i czy to prawda że po dianie się tyje i wychodzi celullit ??:(

Gość juz tyle dziewczyn pisalo tu
ze plastry sie odklejają..nei umiala bym im zaufac w takim przypadku..szkoda , bo zastanawialam sie nad tą metodą koncepcji

Gość juz tyle dziewczyn pisalo tu
ja bralam diane 3 lata -- no wiec tak : nie przytyłam, cellulit mi sie nie pogorszyl, a wrecz zmniejszyl sie, ale to bardziej zasługa regularnych masazy , a nie tabsów..

Gość a fe fe e
Po co mi szklanka wody kiedy seks z moim narzeczonym to strasznie fajna forma hobby:)

Muszę cię rozczarować. Cellulit nie robi się od tabletek:) Tak samo, jak rzucenie palenia nie powoduje tycia. Babeczki się zaniedbują i zwalają winę to na tabsy a to na fajki...

Gość eeeereee
jak to?... ale ja nie jem słodyczy, jem znikome ilosci miesa, jesli juz to piers z kurczaka... nodo cholerki nie jem kalorycznie...wogole... wiec skad celulit?

Gość eeeereee
no co fakt to fakt.... jedyna moja aktywnosc fiz. ostatnio to do sklepu i do domu.... jaki sport polecasz? gdybym zaczela dwa razy w tygodniu pływać dałoby to jakieś efekty?

Gość odraddzam ci zastrzyk
nigdy nie wies jak go przyjmiesz tabletki to hormony prawda? dlatego ci sie przytylo itp a jak wezmiesz zastrzyk?? to jedna wielka dawka hormonu WIELKAAAAAAAA nie wiadomo co sie moze stac jesli jestes nierodka to nie wiem co ci polecic procz spirali :) plastry tez uwalniaja hormony

Gość moja siostra .
po zastrzyku krwawila prawie miesia :(

Gość moja siostra .
miesiac*