Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moje drugie ja

mimo wszystko zrobiło mi się przykro ....

Polecane posty

....że tylu ludzi gardzi wsią :-( choć sama mieszkam na wsi od 12 lat i nie jest to typowa wieś , bo 2km od miasta i mieszkają tu właściwie sami biznesmeni , właściciele firm itp . to znam ludzi ze wsi -rolników , to już nie są tłumoki jak sądzi większość -to ludzie mający dobre samochody, piękne domy , są wykształceni , oczywiście są wyjątki również niechlubne , ale gdzie ich nie ma?? Dlaczego tak wszystko do jednego worka wpychacie 😭 ????

Gość asdasdasdasdas
a ja bardzo chetnie mieszkalabym na wsi to piekne miejsce :)

ja nie wpycham.nie oceniam ludzi po ogole, i nie gardze kimś,tylko dlatego,że np.mieszka na wsi.tymi biednymi wieśniakami tez nie gardze.bo niby czemu?

bo jak piszemy wieś to raczej chodzi nam o takich mentalnych wieśniaków, których pełno nawet w miastach...a Tobie tylko pozazdroscić okolicy.Pozdro:)

Gość Zboczona chyba
wali mnie to buraku

Gość wieś to miejsce gdzie mieszkaj
ą rolnicy a nie biznesmeni

Gość weronisiax
wies jest piekna ale taka zadbana-ma swoje uroki chociaz czlowiek ma swiety spokoj:)

no i co ztego,że są rolnikaMI? ludzi nie ocenia się po wykształceniu,wyglądzie,ani stanie materialnym. :(

Gość afkaafka
ja mieszkalam cale zycie w jednym z najwiekszych miast w Polsce, od kilku lat mieszkalam w Londynie ale zmeczylo mnie to zycie i ucieklam na angielska wioske i nie zaluje decyzji, za nic nie wrocilabym do miasta

Gość Warszawiak Patriota
Bo zrobili wieś z Warszawy i straszne bydło. To juz nie jest to miasto co w 90' roku. Potem Cała Polska psioczy na Warszawiaków na wyjeździe, albo ze sa pyskaci i zadzierają nosa. Tak naprawdę to przyjezdni, którzy mieszkają od kilku la tw Warszawie robia to bydło i mówią, że są Warszawiakami. Ewentualnie jeszcze dresy z niższej warstwy społecznej (glównie z Pragi). Prawdziwych Warszawiaków, przez napływowych jest obecnie ze 25%.

Gość Warszawiak Patriota
Bycie nowobogackim biznesmenem, nie usunie słomy z butów. Trzeba mieć klasę. Nie od dziś wiadomo, że wiesniaki kombinują, mają kasę, a ciągle krzyczą, że wiążą koniec z końcem. Oni są pazerni na pieniądze. To niestety doswiadczenia, a nie moje fantazje wyssane z palca.

Fakt - prawdziwego warszawiaka -takiego z "dziada pradziada" można poznać po tym ,że jest bardzo miłym człowiekiem , nie zadziera nosa ..... a tacy "napływowi"----szkoda gadać :-0 To akurat święta prawda :-0 niestety .....

Gość Warszawiak Patriota
tomekkkkkkk no i co ztego,że są rolnikaMI? ludzi nie ocenia się po wykształceniu,wyglądzie,ani stanie materialnym. Ale po zachowaniu tak.

po zachowaniu tak -------> no właśnie -i uważasz ,że tylko rolnicy i ludzie ze wsi się nie potrafią zachować?! Żenua..... doprawdy :-0

Gość Warszawiak Patriota
Znam, aż za dobrze. Mam na codzień kontakty i z takimi biznesmenami i z przyjezdnymi w duzej firmie (w jednym miejscu ponad 1000 pracowników, z akt w dziale personalnym ok. 75% urodzonych nie w Warszawie). Co dziennie oglądami ich zachowanie. NIe raz zwracałem im uwagę. Czasem nawet powiedzą przepraszam, a za chwilę robią to samo. NIe chce mi się drążyć tego tematu i tak to nic nie zmieni. Oni nic nie widzą poza czubkiem własnego nosa, a inni ludzie na około ich nie obchodzą. Chyba, ze mają w tym jakiś interes.

Gość Warszawiak Patriota
Jestem rodowitym Warszawiakiem i Warszawiacy maja takie same poglądy jak ja. Gdybyś czytała wypowiedzi do artykułów na o2, to byś zobaczyła jak tam się Warszawiacy wypowiadali odnośnie niektórych kwestii i przyjezdnych. Kiedys byli zupełnie inni otwarci ludzie, a teraz jest wrogość, bo ci co pouciekali ze wsi chca być w duzym mieście anonimowi. To ty mieszkasz 12 lat na wsi i nie masz zielonego pojęcia jak się Warszawa zmieniła przez ten czas.

są tacy -owszem -ale nie wszyscy!!!! Ludzie nie generalizujcie !!! mnie tylko chodzi o to ,że wieś nie jest już "100 lat za murzynami" ,że tak jak i w mieście można spotkać gburów i tępaków , tak i oczywiście na wsi , ale nie jest to a raczej nie powinno być to powodem do ubliżania całej społeczności wiejskiej :-(No błagam was..... litości :-(

mieszkam 12 lat , ale człowieku -po pierwsze wyjeżdżam też do ludzi a po drugie wynajmuję pokoje i mam wielu gości z warszawy i okazuje się ,że najgorsi są ci co dopiero co zamieszkali w stolicy i myślą ,że im będziemy stopy obmywać własnymi włosami -bo ze stolicy przyjechali , ale nie wszyscy !!!! Rodowici warszawiacy są bardzo mili (mają nawet taki sympatyczny warszawski akcent) ,ale też nie wszyscy !!! Spotykam się z wieloma ludzmi -różnych zawodów i pozycji społecznych , ale nigdy nie będę mówić ,że ty jesteś taki bo pracujesz tu a ty taki bo pracujesz tam -wszystko zależy od tego jakim jesteś człowiekiem , a dopiero potem co robisz w życiu i kim jesteś z zawodu ....

Gość Warszawiak Patriota
Owszem, też znam kilka osób ze wsi, które przyjechały do Warszawy i są bardzo kulturalne i wykształcone. Ale mówimy o ogóle, czyli więcej niz 50 %. NIe chodzi, także tylko o kulturę i zacofanie. Nawet jak ludzie są kulturalni i wykształceni, to nikt nie zniesie nieskończonego najazdu. To nie jest normalne żeby w Warszawie było 3 x więcej przyjezdnych, niż rdzennych mieszkańców. To mocno zachwiane proporcje, a końca napływu nie ma. Warszawa ma prawie 2 mln ludzi. Policz sobie 75% z tego - ile to tysięcy napływowych, którzy muszą gdzieś pracować i mieszkać. Juz wcześniej budownictwo kulało, był deficyt podaży. A teraz? Dlatego ceny mieszkań w dużych miastach mająceny z kosmosu, bo popyt wielokrotnie przewyższa podaż. Proporcje mocno zostały zachwiane. To samo z pracą. Jakby pracodawcy nie mieli napływowych setek tysięcy pracownikó, to byłoby większe zapotrzebowanie do pracy. Byłyby o 100 x lepsze warunki pracy, bo byłby deficyt pracowników. NIestety, ale przez napływowych, warunki zycia i zawodowego i społecznego i komunikacji międzyludzkiej i mieszkaniowe znacznie się pogorszyły. Dobra kończę to, bo ta dyskusja nie ma sensu. Po tym co napisałem i tak nie opuszczą Warszawy.

Masz rację , ale mnie nie o to chodziło przecież jak zakładałam topik :-( I się nie bój -ja na pewno do warszawki nie "wpłynę" ;-) Możesz do mnie wpaść się odstresować ;-) nad jeziorkiem Wynajmę ci najładniejszy pokój z widokiem :-) ;-)

Gość Warszawiak Patriota
Jesteś bardzo miła :) Dziękuję za zaproszenie :) 🖐️