Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze cie po moc

studia zaoczne a ubezpieczenie zdrowotne ...

Polecane posty

Gość moze cie po moc

Witam! Do tej pory studiowalam dziennie :) jednak kierunek, ktory sobie obralam nie jest dla mnie ;/ Od pazdziernika postanowilam zaczac studia zaoczne na innym kierunku :) Do tej pory bylam ubezpieczona przez ojca z jego skladek :) Jak to teraz bedzie wygladac ? Czy nadal mogę być ubezpieczona ze skladek ojca czy musze sie zgloscic do urzedu pracy i zarejestrowac jako bezrobotna i wtedy urzad pracy bedzie za mnie placil (tak mowia znajomi)? Oczywiscie mam w planach podjac prace, a raczej staz :) Pytam sie poniewaz mam w planach operacje w grudniu i nie wiem co bedzie z moim ubezpieczeniem ;/

Gość wysokie obcasy26
jeśli masz do 26 lat to dalej będziesz na ubezpieczeniu twego ojca, a jeśli masz wątpliwości możesz do zusu zadzwonić i bezimiennie się ich podpytać;)

Gość moze cie po moc
Mam 19 lat :) oczywiscie w poniedzialek zadzwonie i sie zapytam :)

Gość tez zainteresowany
Czyli jak nie pracuje a ucze sie (obojetnie w jakim systemie) to obowiazek ubezpieczenia spoczywa na barkach kogos z czlonkow rodizny, a w momencie zarejestrowania jako bezrobotny UP obowiazek ten przejmuje urzad ?

Gość yyyyygggg
up

Gość gumka recepturka
tez zainteresowany nie ma takiego obowiązku!! to przychylność conajwyżej twoich rodziców ze wpisują ciebie do swojego ubezpieczenia

Gość
jeżeli jesteś niezamężna to któreś z rodziców musi cię ubezpieczyć jako członka rodziny u swojego pracodawcy

Gość
niestety ale studentów urząd nie ubezpiecza :)