Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

34 Księżniczka

Ile dla niani w Szczecinie

Polecane posty

Gość Anialisa
Moja znajoma płaci niani 10 zł za godzinę (w Szczecinie), ale to niania z prawdziwego zdarzenia. Dodatkowo razem z mężem zatrudnili ją fikcyjnie w swojej firmie i płacą jej ubezpieczenie, żeby miała potem kobieta lata wypracowane do emerytury oraz kupują sieciówki na dojazdy do pracy. W wakacje płacą jej takie "postojowe" (umawiają się na jakąś kwotę), bo wtedy wyjeżdżają zawsze gdzieś z dzieckiem albo dają je dziadkom pod opiekę. Dzięki temu mają pewność, że ta kobitka jest cały czas ich pracownikiem i do ich dyspozycji po wakacjach. Bardzo dobrze ją traktują, jak rodzinę. Wiem, że można taniej znaleźć nianię, za 7-8 zł na godzinę, ale nie wiadomo na kogo się trafi - czy na kogoś kto potrafi zajmować się dzieckiem, czy na zniecierpliwioną studentkę, która chce tylko dorobić, a nie ma pojęcia o dziecku i jego potrzebach.

Ja place 600zł za etat. Jest u mnie 9h. Ma tylko zapewnic opieke Oliwce i dac jej papu. Zadne sprzatanie,pranie,prasowanie nie wchodzi w rachube. Kiedy mialam teraz urlop to dalam jej 400zł co by mi nie uciekła

Gość Animari
1200 zł za 9 h dziennie plus ogarnięcie mieszkania.

Gość Animari
Wiesz mało kto chce zostawiać dziecko u niani, stawki są wówczas zupełnie inne.....i Ty nie możesz sprawdzić co tam się tak naprawdę dzieje. Ja bym się zastanowiła.

Gość Miliznkka
To jej daj wiecej ... nie wykorzystuj sytuacji, bo jak będziesz na niej oszczędzac to i tak bedzie traktować Twojego dzieciaka.

Gość Animari
Przecież Ona będzie wychowywac Twoje dziecko u siebie w domu i przy okazji w czasie pracy ( czytaj opieki nad Twoim dzieckiem) zrobi wszystko u siebie w domu......Stawki u niani w domu sa o wiele, wiele niższe.

Gość rodzilam na pomorzanach
wszystko fajnie, ale jak sprawdzic co niania robi z waszym dzieckiem u was w domu... co, monitoring zalozycie wbrew jej woli??? glupie podejscie, przeciez widac po dziecku czy jest zadowolone... ja u siebie wzielabym 500zl, ale juz nie mieszkam w szczecinie;)

Dziecko powinno wychowywac się we własnym domu....dopóki nie przyjdzie czas przedszkola etc. Uważam, że nie powinno się oddawać 2-latka w obce miejsce.

Gość rodzilam na pomorzanach
szukalam ostatnio opiekunki do 2 dzieci, mama chlopca, za opieke u siebie brala 5zl z groszami na godzine. zrezygnowalam tylko ze wzgledu na warunki, miala mikroskopijne mieszkano. tu gdzie mieszkam za 7zl ciezko jest kogos znalezc, a to miasto ok.100tys mieszkancow:O

Miałam we wlasnym domu stado nieodpowiedzialnych pań .M. in taką ktora chciala straszyć moje dziecko dziadem. Znalazlam panią ktora ma domek z ogrodkiem , referancje i jest polecona przez jedną znajoma mamę.W dodatku mieszka niedaleko nas. Jak myslisz co jest lepsze? A wracając do pytanie czy ktoś może szacunkowo odpowiedzieć o ile opieka w domu niani jest tańsza?

My rok temu płaciliśmy niani (młodziutkiej dziewczynie na przerwie w studiowaniu) 5 zł za godzinę (9 h dziennie, 5 dni w tygodniu). Praca polegała wyłącznie na opiece nad dzieckiem - żadnego sprzątania, prania, gotowania... Uważam ze praca zasługiwała na więcej....

My rok temu płaciliśmy niani (młodziutkiej dziewczynie na przerwie w studiowaniu) 5 zł za godzinę (9 h dziennie, 5 dni w tygodniu). Praca polegała wyłącznie na opiece nad dzieckiem - żadnego sprzątania, prania, gotowania... Uważam ze praca zasługiwała na więcej....

Gość 1111eewwaa
Ja płacę niani opiekującęj się moim 2-letnim synkiem 6 zł. Jest to starsza pani. I jest super, zajmuje sie małym świetnie, uczy go to czego dwulatek powinien umiec, chodzi na spacery, czyta książeczki, wspólnie rysują, wybieraja się na wędrówki szukając np róznych kształtów liści itp. Wcześniej miałam kilka opiekunek, młoidych dziewczyn, ale nie byłam zadowolona, ponieważ opieka nad dzieckiem to nie tylko nakarmienie i połozenie spać. Nie twierdzę, że wszystkie młode dziewczyny takie są, po prostu ja trafiłam na nieodpowiednie osoby.

Tak czy inaczej to spory wydatek , ale co robić . pozwole sobi wrócić do pytania o ile mniej więcej tańsza jest niania , ktora opiekuje sie dzieckiem we własnym domu?

\" Jest to starsza pani. I jest super, zajmuje sie małym świetnie, uczy go to czego dwulatek powinien umiec, chodzi na spacery, czyta książeczki, wspólnie rysują, wybieraja się na wędrówki szukając np róznych kształtów liści itp. Wcześniej miałam kilka opiekunek, młoidych dziewczyn, ale nie byłam zadowolona, ponieważ opieka nad dzieckiem to nie tylko nakarmienie i połozenie spać. Nie twierdzę, że wszystkie młode dziewczyny takie są, po prostu ja trafiłam na nieodpowiednie osoby.\" PODPISUJE SIE POD TYM,NASZA NIANIA JEST TAKA SAMA DOSLOWNIE!

Hej kobietki. Po dlugiej przerwie wracam do pytanka. jak płacicie nianiom w szczecinie za opieke w domu niani i o ile jest to tańsze od opieki u siebie w domu?

Gość ja place
niani 8zl za godzine jest srednio u mnie 9-10 godzin zalezy od tego czy po pracy robie zakupy czy od razu pedze do domu.Dojezdza do mnie na Gumience z Pomorzan wiec place jej rowniez za taksowke.Jestem zadowolona synek widze ze rowniez.

-moja niania:place jej 800zl za 100hpracy. jesli jest ich mnie w mies to i tak dostaje 800zl.jesli wiecej to za dodatkowa h ma 6zl. dalej-jesli ja mam wolne, urlop-to moja niania tez i ma z to placone normalnie-przykladowo 2 tyg feriii kiedy nie bedzie przychodzic do malej-to i tak ma 800zl dlaczego?nie jestem w stanie zatrudnic jej legalnie...ale nie moge tez odbierac jej prawa do czasu wolnego.jest swietna niania,ma20pare lat...mala rozija sie przy niej rewelacyjnie. opieka u niani w domu:wyczytalam zdanie:taka opieka jest o wiele tansza...hmmm ale niania tez w tym czasie robi posilek dla dziecka.wiec i gaz i prad i...moze to pierdoly-ale badzmy obiektywni acha i niania-przychodzi ok 9 rano awychodzi najpozniej 016.