Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vdvgdvvv

Kto nosi okulary i ma na nie uczulenie?

Polecane posty

Gość vdvgdvvv

ciagle na nosie w miejscu gdzie oprawka styka sie z nosem mam jakies zazcerwienienie ktore bardzo swedzi, ja to drpie i mi sie to pieprzy....ma tak ktos tez??

Gość katije
ja mam niewielką wadę 0,5. I kupiłam sobie kiedyś okulary,żeby mieć jadąc samochodem lub będąc w kinie. Niestety albo źle te szkła są dobrane albo nie wiem co, bo jak założę te okulary to momentalnie oczymi łzawią. A więc okularów nie zakładam. A to wgłebienie na nosie też mnie bolało. Wolę bez okularów zdecydowanie.

Oprawka jest metalowa? Masz uczulenie na nikiel. Kup sobie okulary z plastikowymi oprawkami, bo pewnie metalowych nie możesz nosić.

Gość tez tak mam.
ja tez tak mam, tak przy oczach? w koncikach?i to tak swedzi strasznie i łzawia oczy jak sie drapie?, jas tam mam jak mam alergie, pewnie tez masz, a to nic nie ma zwiazane z okularami bo ona tylko podrazniaja oczy.

Gość tez bym sie bała
a moze to nie alergie macie tylko zapalenie spojówek, bo zapalenie spojowek tak sie objawia swędzeniem i łzawieniem

Gość tez tak mam.
nigdy nie miałam zapalenia spojówek, JA TO to od alergi mam, zawsze w okresie przed wakacjami TAK: TRACE GŁOS, katar ze nie moge oddychac. i własnie oczy, oczy w kącikach mnie strasznie swedza, i sa czasem zaczerwienione jak je tak mocno tre.

Gość 7657676
w kącikach ale zewnetrznych czy wewnetrznych cie swedzą? a na co masz alergie?

Gość tez tak mam.
tych koło nosa, alergie mam na trawy, zboza.

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
a gdzie sie robi testy na alergie i czy trzeba skierowanie i czy sa płatne?

Gość tez tak mam.
Trzeba skierowanie od rodzinnego, raczej. Robi sie u alergologa. Aczy płatne to niewiem bo ja chyba nie płacilam.

Gość pazurekkkkkkkkkkkk
a dermatolog tez moze zrobic takie testy? i powiedz jak wygladaja testy? jak je sie robi?

Gość tez tak mam.
niewiem czy dermatolog bo u dermatologa nie byłam. A to wyglada tak ze siadasz na krzesle, i pisza ci numerki na rece, obok tego wyciskaja kropelke czegos np.( siersc chomika, rózne zboza,trawy) itp. a pózniej biorą igiełka i zeby to do organizmu weszło, to nie boli! I czekasz, pózniej robia ci sie takie czerwone, gdzie masz najwieksze na to masz uczulenie,alergie. Mierza to i pisza ile na ile(np.1x1) Ale moze ci nic nie wyskoczyc jak nie masz. Troche zagmatwałam sory;p I mozna jeszcze dodatkowo zrobic na jedzenie np. orzechy lub cos. Ja na jedzenie nie robiłam.

Gość a jakie sa objawy alergi
to sa jakies krosty czy łzawienie z oczu i katar?

Gość tez tak mam.
Ja mam tak jak juz napisałam: katar, straszny nie mogłam oddychac, łzawienie, swedzenie oczu. No ale moja kolezanka miała np. tak ze jak głaskała kota to robiła sie czerwona i katar miała straszny, miała alergie na kota leczyła sie u najlepszych lekarzy i pózniej samo przeszło