Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skociara

Komputer czy laptop? jakie wyposażenie?

Polecane posty

Cześć mam zamiar kupić sobie nowy komputer, bo mój to już antyk jest =) Zastanawiam się nad komputerem centralnym i laptopem. Jakie są plusy i minusy? No i najważniejsze jakie wyposażenie żeby było porządne. Ostatnia kwestia to jaka cena jest w sam raz na dobry komputer=) pomóżcie =* pozdro

Dobry laptop można kupić za 2,5 czy 3 tysiaki, ale się nie opłaca, chyba, że MUSISZ mieć przenośnego kompa albo zupełnie się nie znasz na nich. Dobrego kompka stacjonarnego można złożyć (w sklepach internetowych) za 2000 tysiące :]

Gość muko
ale o co? Kompuer i laptop maja rozne zastosowania.Ten ostatni mozesz uzywac wszedzie.

kto co lubi :) jesli wiesz ze komp bedzie stac w jedym miejscu to oczywiscie stacjonarny lepszy :) jesli koniecznie musisz nosic ze soba to lapek :) oczywiscie w tej samej cenie masz wypasna stacjonarke :D ja np poki co mam stacjonarke ktora sie wysluza powoli wiec przymierzam sie do zakupu lapka poniewaz nie potrzebuje super ekstra parametrow :) no i poza tym mam monitor lcd 19calowy wiec moge sobi epozwolic na lapka z 12calowym :D

no właśnie, co kto lubi. ja mam komputer stacjonarny "do wszystkiego" i umpc żeby móc mieć wszędzie dostęp do internetu. "jesli wiesz ze komp bedzie stac w jedym miejscu to oczywiscie stacjonarny lepszy" raczej tańszy

Gość muko
laptop ma mniejsza moc obliczniowa niz komputer.To jest jego glowny minus.Drugim jest cena.

Gość losabes
Zdecydowanie laptop. Mozesz z niego korzstac w kazdym pomieszczeniu, zabrac go ze soba jak gdzies wyjezdzasz.

to chyba zależy od tego co kto lubi. Ja mam komputer stojący pod biurkiem, a syn ma laptopa i to co ja mogę na swoim on także na laptopie. No może jako młody może szpanować w podróży sprzęcichem i klepać w te swoje gry

bo ja mam troche inne zdanie o laptopie- dla mnie lapek ma byc maly i lekki- tak zebym mogla go schowac w torebke i zabrac ze soba bez noszenia wielkich ciezarow i wielkiej torby. stacjonarka ma to do siebie ze mam wiekszy monitor na ktorym na pewno lepiej oglada sie filmy i ogolnie pracuje niz na malym lapku. kolezanka kupila ost 17calowego lapka- nawet za darmo bym takiego nie chciala:o

Gość losabes
Jakiego snobizmu:O W dzisiejszych czasach kazdy ma laptopa. Snobizm to 52 calowy telewizor w malym pomieszczeniu, ktory bedzie sie splacac latami:D

ja bym ardzila laptopa, mi osobiscie bardzowygodnie z moim, moge sobie usiasc w jakim pokoju chce, isc na tv, zabarc do rodzicow, zabrac do znajomych....poza tym...nie wiem czy widzieliscie ostatnie gazetki media marktow itp...laptopy masakrycznie potanialy. naprawde fajnego, z dyskiem 160 nawet kupi sie teraz ponizej 2000!!!!!

Gość helllllloooooooooooooo
ja kupiłam miesiąc temu laptop na ebayu w niemczech z firmy medion za 500euro i jest swietny. !! pomimo tego ze wielu mówi ze to w ogóle nie jest znana firma ale ja patrzyłam na pojemnosc, karte graficzna itp . wazne jest do jakich celów go bedziesz wykorzystywac dla mnie laptop jest najlepszym rozwiazaniem nawet pod tym wzgledem ze miesci sie do plecaka ! a dla studentów to bardzo wazne!! powodzenia pozdro ps powinna ci doradzic osoba pewna która sie na tym zna!!!!

a nie przepraszam, kiedys zajrzalam do biedronki i byl lapek noname za 100 zl:classic_cool: pewnie cos w podobie

Gość muko
laptop oplaca sie kupic jesli tylko nie bedzie stal w jednym miejscu ..

Gość losabes
A moze po to, aby moc korzystac z laptopa w roznych miejscach w domu? NIe zawsze mam ochote siedziec przy biurku.

To chyba już wszystko jest powiedziane, że lapek jest dla tych, którzy planują przenosić kompa albo nie potrafią złożyć stacjonarnego samemu, albo mają za dużo kasy ;)

Gość losabes
albo nie potrafią złożyć stacjonarnego samemu A w czym tu problem?

Gość helllllloooooooooooooo
ellinka! nie krytykuj jesli niemasz pojecia o sprawie! znajac życie to pewnie nawt nie wiesz co to jest laptop :D

Mi się osobiście wydaje ze w laptopach jest utrudniony dostęp do internetu, bo jeśli jest bezprzewodowy to strasznie wolno chodzi paru moich znajomych ma blue coneckt i porostu chodzi niewyobrazalnie wolno nie wiem jak z innymi firmami...

jem czosnek>> to masz dwa kompy :D U mnie w domu 2 stacjonarne i 1 laptop :D w porywach każda liczba zwiększa się o jeden :O losabes>> Troszkę się na sprzęcie trzeba znać albo komuś za to zapłacić :D ;) Kompletny laik nie złoży kompa ;)

Gość losabes
Skociara, ja mam bezprzewodowy internet i nie mam zadnych problemow...

Co do szybkości netu to problem raczej leży nie w laptopie. U mnie na routerze wszystko działa cacy (przy połączeniu bezprzewodowym).