Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anyna

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Anyna

witam. Mam takie pytanie... otoz od niedawna zaczelam uzywac tabletek anty.. tylko pojawil sie maly problem... bo przeczytalam w gazecie ze trzeba robic jakies przerwy 7 dniowe kiedy spodziewam sie okresu ale za cholere nie moge tego zrozumiec a nie chce nic kombinowac zeby zabezbieczenie nie przestalo dzialac... wiec prosze o dokladny opis tego jak to sie powinno robic... bo w ogole slyszalam ze jesli nie bede robila tych 7 dniowych przerw na okres to zaniknie mi on calkowicie czy to prawda...? blagam o szczegolowy opis tego wszystkiego... aha mam jeszcze jedno pytanie czy uzywajac tabletek anty i tak jest mozliwosc zajscia w ciaze? bo moja kolezanka mowila mi ze one wcale nie sa takie skuteczne...

Gość anty_myszka
a czytałaś ulotkę???????????????????

dziecko poczytaj sobie najpierw ulotkę pierwszego dnia miesiaczki rozpoczynasz pierwszy blister tabletek. po 21 dniach, czyli jak blister się skonczy, robisz 7 dni przerwy (w ktorych pojawia ci sie plamienie, niekoniecznie jednak 1 dnia przerwy- moze byc 2, 4 czy 5 dnia). 8dnia zaczynasz nowy blister. czyli: jak pierwszą tabletke wziełas np w czwartek to rozpoczęcie drugiego opakowania takze bedzie miało miejsce w czwartek. I tak w koło Macieju. ale podstawą jest zapoznanie się z ulotka!!! co do nie zrobienia 7 dni przerwy to owszem, plamienia podstawowego nie masz,ale jesli łączysz wiecej opakowan to plamienie moze ci sie pojawic kiedy chce. ale napewno nie zniknie czy nie przepadnie Ci przez to okres! co do zajścia w ciąże to należy miec świadomosc ze tabsy nie daja 100% zabepieczenia, ale waha sie ono między 99.8 a 99.9 % ps. ile masz lat?

Gość anty_myszka

Gość anty_myszka