Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona połamańca

WYPADEK

Polecane posty

Gość żona połamańca

Mam pytanie do osób,które orientują się,bądz przeszły podobną sytuację.Mianowicie; mąż wyjeżdżał motorem z bramy,nie zdążył ruszyć,gdyż pan ,który jechał pod prąd(wymijał te górki zrobione na drodze)uderzył w niego(mąż był jeszcze na chodniku),w wyniku czego mąż ma złamaną noge w 2 miejscach.Policja początkowo twierdziła,że to wina męża,gdyz on właczając się do ruchu powinien był uważać,później stwierdzili,że ma się zgodzić na współwinę.Oczywiście nie zgodził sie i sprawa wyląduje w Sądzie.Czy ktoś wie gdzie mąż powinien zgłosić się po odszkodowanie?Czy wszystko możemy dopiero załatwiac po zakończeniu sprawy?Proszę o opinie i porady ,bo jestesmy w tym temacie kompletnie niedoinformowani.Z góry dziękuję.

Gość *** * ** ** ** *** *** *** ***
najlepiej poszukać po sieci organizacji, która zajmuje się pomocą ofiarom wypadków komunikacyjnych. tam na pewno dobrze doradzą. szkodą trzeba zgłosić u ubezpieczyciela sprawcy. ale mogę obiecać, że jak pójdziecie do ubezpieczyciela to tak wami tam zakręcą, żeby wam gówno wypłacić i nie znając się na tym tylko szkodę można sobie zrobić.

Gość żona połamańca
zastanawiam się czy nie musimy czekać do zakończenia sprawy w Sądzie,bo nie wiadomo kto jest winny(wg mnie wiadomo,ale nasze prawo jest dziwne)