Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotelik meggy

czy warto kupić autofotelik MEGGY?

Polecane posty

Moim (bardzo skromnym) zdaniem, to ten fotelik jest taki na odwal, byle się policja nie czepiała ;) Ale jakbyś chciała kupić taki z pozytywną oceną wg ADAC, to byś musiała z 500zł wybulić, albo ze 300zl jakbyś kupiła 9-18 kg (a nie kombajn dla grup 1,2 i 3). Sama musisz zadecydować.

Gość fotelik meggy
zastanawiam się nad jakims uzywanym tez, ale nie wiem co lepsze nowy ale badziewny (materiał, wykonanie, brak regulacji oparcia) czy uzywany (zazwyczaj podniszczony, nie wiadomo ile dzieci z niego korzystało)

Najlepiej to jakbyś od znajomych odkupiła... Tylko taki fotelik 9-36 kg to on wieeeeele lat śmigany :o Nawet jak tylko jedno dziecko używało. Hym, ale zobacz na to: http://fotelik.info/pl/testy/wybrane_foteliki:436/grupa/rosnaco/index.html Jest taki fotelik, który nie kosztuje dużo, a jest dobrze oceniany. http://www.allegro.pl/item413917907_foteliki_samochodowe_nania_newline_9_36kg_gratis.html On jest jeden jedyny taki tani, grosze kosztuje też na zachodzie, szczerze mówiąc to nie wiedziałam co o nim myśleć, jakoś nie potrafiłam zaufać, i końcowo kupiłam inny. Ale może Tobie się ta informacja nada?

Gość fotelik meggy
właśnie widziałam, ze fotelik nania i meggy to to samo, no moze nie wszystkie modele..

No właśnie mi ten Nania równie badziewnie jak Meggy wyglądał, dlatego nie mogłam się do niego przekonać, mimo że na ADAC piszą jak piszą. Ja kupiłam sumarycznie Storchenmuehle Starlight SP. Na razie tylko raz testowany, więc się nie wypowaiadam :)

Gość fotelik meggy
ja mam coneco zenith jestem z niego zadowolona, ale na drugi to troche szkoda mi kasy

Rozumiem... A przekładanie go nie wchodziłoby w grę? Te foteliki siedzące łatwiej się montuje, niż leżące, jakby się uprzeć, to by dało radę :) 2 ruchy i wpięty. Jak macie garaż i nie trzeba tego fotelika z 2. piętra znosić ;)

Ja kupilam fotelik Graco.Dobry i niedrogi,przeszedl pozytywnie testy. Osobiscie uwazam,ze nawet najlepszy samochod i fotelik nie sa w stanie uchronic dziecka,taka prawda:( A juz najbardziej mnie smieszy,jak ktos jezdzi starym zlomem bez zadnych zabezpieczen czy poduszek powietrznych,ale fotelik ma z gornej polki;). Moim zdaniem tani czy drozszy-kwestia wyboru. Ja jedynie zwracam uwage,czy dany produkt ma atest.Jak nie to do widzenia.

Atesty (homologacje) to wszystkie foteliki mają, nawet takie za 40 zł z hipermarketu. Tu można zobaczyć, jak foteliki sprawdzają się w praktyce: http://fotelik.info/pl/testy/ A tu wlepiam tekst o tym, jak o kant 4 liter można rozbić te homologacje, które dopuszczają fotelik do sprzedaży. 6. Czy homologacja ECE R44 zapewnia bezpieczeństwo? Homologacja wg regulaminu ECE R44-03 lub ECE R44-04, dopuszczająca fotelik do sprzedaży, niestety nie gwarantuje bezpieczeństwa Twojemu dziecku. Wszystkie foteliki badane w testach, na których opieramy swoje doradztwo (ADAC, test.de - Niemcy, AA - Wielka Brytania, OEAMTC - Austria, NHTSA - USA), posiadają taką homologację. Mimo to jedne z nich otrzymują ocenę 5 (najwyższa dotychczasowa), a inne tylko 1 i stanowią ewidentne zagrożenie dla zdrowia i życia dziecka. Przepisy te bowiem stawiają wymagania minimalne, które niestety nie nadążają za rozwojem współczesnych systemów bezpieczeństwa. Dlatego zawsze przed zakupem fotelika sprawdzaj wyniki jego testów zderzeniowych, przeprowadzonych przez niezależną organizację konsumencką.

Ja rowniez sprawdzilam te testy przed zakupem i wlasnie ten fotelik Graco jest na liscie,ma ocene bd,wiec po co mam przeplacac? Zdobyl podobne punkty co maxi cosi.

Gość fotelik meggy
nie bardzo chce mi się przekładać go, zresztą czytałam że lepiej jest zamontowac fotelik na stałe, bo cos tam moze sie poluzowac a 150 zł to nie majątek

Gość fotelik meggy
jak myslicie, to jest to samo co nania newline? wyglada identycznie

iwona - ja podobnie jak Ty kombinowałam :) Tabelkę przewertowałam w te i na zad ze 3 razy, porównywałam, analizowałam :) A który Graco masz?

Nom, wygląda podobnie, ale materiał z którego jest fotelik wykonany też ma znaczenie, i jakieś inne szczegóły których nie widać gołym okiem też. Kurcze no mi jest ciężko doradzić, ja się do tych całkiem tanich fotelików nie mogłam przekonać. Ja bym chyba tę Nianię wzięła, przynajmniej jest ten odnośnik do testów ADAC, bym byla TROCHĘ spokojniejsza w środku :) Ale zrób po swojemu :)

Gość fotelik meggy
wolałabym meggy, bo kupię w slepie, bez wysyłki, chociaz zniechęca mnie do tego ten sztuczny materiał, ale widze że ta nania to ma ten sam :( miałam kupic od znajomych ramatti venus, ale ten fotelik ma 5 lat, wic stwierdziłam, ze to bez sensu kupowac taki staroc

Do niedawna mielismy Graco Logico S z baza. Teraz mamy juz na 15-36,cos z Junior ma w nazwie,dokladnie nie pamietam,kupiony w USA.

Hym, chyba ten, prawda? http://fotelik.info/pl/testy/wybrane_foteliki:36/grupa/rosnaco/index.html http://www.ulubiony.pl/dla_dzieci/foteliki_samochodowe/graco_junior_plus_13723.html Przeskoczyliście od razu z 0-13 na 15-36? A w ogóle to mi się podobają te szwedzkie foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy (do 25kg) - ale one strasznie drogie są, a w dodatku w Polsce niemal niedostępne. Zbieram się w kimę - dobranoc!

Gość ja mam lęk

ja mam właśnie ten meggy tak jak założycielka chce do 2 samochodu - babcia ma go w samochodzie zamontowany. na codzien jezdzi w tobim. Więc nie ma porownania. w porównaniu to wielki badziew lecz jak trzeba to w nim jeździ. Na krótkie odcinki się sprawdza a czasami to nawet bywa ze woli w meggy jechac niz w tobim. Dla mnie ok jak na fotelik z nizszej pólki.

Gość czy ten meggy to faktycznie
nania? są podobne. jedna firma je produkuje czy co?

Gość powiem tylko tyle
.. ja mam nianie od roku, wszystko jest ok, jest bardzo dobry, super sie trzyma, nic sie nie przesuwa, dziecko jest na bank bezpieczne, brat ma fotelik meggy od okolo 1.5 roku i tak samo wszystko super.. w dodatku sa tanie, wiec nie wiem o co wam chodzi?? jak tanie to nie znaczy ze od razu bedzie zle....

Gość foteli meggy
a którą nanie masz?

Gość word-design
3 w testach ADAC to dobry wynik. W kategorii 9-36 kg to wyżej niż 4 żaden nie dostał 4 dostały foteliki Kiddy za 800zł 3 m.in. Nania Newline.

Gość mamaija
a gdzie mozna w warszawie kupic foteliki nania? moze ktos wie?

Gość to szajs nie fotelik