Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pff

Magia Torrentów.

Polecane posty

Jak to jest... Płacę 11 zł i za darmo mam filmy. Legalnie?

Gość kaktusova
nielegalne. nie sadze, zeby strony z torrentami odprowadzaly jakies tantiemy wytworniom filmowym czy czemustam. 11 zl placisz za to, zeby miec dostep do strony z plikami torrenta. wyrzucanie kasy. sa portale, gdzie torrenty mozna sciagac za darmo. :)

kaktusova -> to czemu nikt nie blokuje tych stron?

Gość kaktusova
a dlatego, ze zawsze gdzies tam drobnym druczkiem masz napisane, ze na takiej stronie wcale nie znajduja sie pliki z filmami... cytuje (za: torrenty.org) "Żaden z plików nie znajduje się na serwerze. Torrenty są własnością użytkowników. Administrator serwisu nie może ponieść konsekwencji za to co użytkownicy wstawiają, lub za to co czynią na stronie. Nie możesz używać tego serwisu do rozpowszechniania lub ściągania materiałów do których nie masz odpowiednich praw lub licencji. Użytkownicy odpowiedzialni są za przestrzeganie tych zasad." no, i wlasnie dlatego nie blokuja :)

Hmm... czyli dajmy na to ściągnę stamtąd film... Grozi mi więzienie?

Gość kaktusova
nu ba. pewnie. :)

no to posiedzę... jeśli pozostałe tysiące "ściągaczy" też posiedzi :P Dzx za odpoiwedź

pff kaktusova -> to czemu nikt nie blokuje tych stron? Bo oni nie udostępniaja filmów. Oni udostępniają tylko linki do prywatnych użytkowników posiadających dany film. Udostępnianie linków nie jest karalne.

pff Hmm... czyli dajmy na to ściągnę stamtąd film... Grozi mi więzienie? Nie jesli tylko ściągniesz na uzytek własny. W praktyce ściągając, jednocześnie w tym samym momencie udostępniasz pobieranie części filmu od Ciebie, a to jest karalne, poniewaz rozpowszechniasz pirackie kopie.

....pomawiacz..... -> o to samo pytam. Twoja odpowiedź wydaję się sensowna... :classic_cool: I czy legalne jest to, że mam film który w kinach bedzie od piątku?! :classic_cool:

Gość kaktusova
no kurcza, niebardzo... tak jak powiedzial pomawiacz - sciagajac plik za pomoca torrentow automatycznie udostepniasz innym to, co juz sciagnelas...czyli rozpowszechniasz, a to legalne nie jest.

Ale jeśli robię "stop" i nagrywam na płytę?

Gość kaktusova
ale zanim zrobilas "stop", to troche juz ci sie sciagnelo, no nie? jesli nie calosc nawet... czyli w chwili sciagania udostepnialas... spoko, 2 lata w zawiasach dostaniesz, sie nie martw ;)

spoko będę miała pełno towarzyszy w celi :P

pff ....pomawiacz..... -> o to samo pytam. Twoja odpowiedź wydaję się sensowna... I czy legalne jest to, że mam film który w kinach bedzie od piątku?! Jeśli go nie udostępniasz, a oglądasz tylko z najbliższa rodziną, to nie grożą Ci konsekwencje prawne. Inaczej rzecz ma się z oprogramowaniem. W przeciwieństwie do filmów i utworów mp3, samo posiadanie i uzywanie na użytek własny nielegalnego oprogramowania jest karalne.