Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość supertrttt

CZY OPEL CORSA TO DOBRY SAMOCHÓD WG WAS??

Polecane posty

Gość supertrttt

oczywiscie nie chodzi mi o nowy z salonu ale taki starszy ?

do śmigania po mieście może być fajerwerków jednak nie ma ;)

Gość jest extra
mam taki :D 98,1,4 16v i kocham moje autko :*:* :) moja mała czarna:)

Gość jest extra
ofkorz dla kobiety dobre :)

Gość expertka
dobry pod względem technicznym ale pamiętaj że szybko gniją, po kilku latach masz ślady korozji na całym aucie a regularnie pojawiają się na słupkach między drzwiami kierowcy a pasażera. Na twoim miejscu wybrałabym VW POLO

Gość morfinaa
Dla Kobietki to bardzo wdzięczne auto. ja jeździłam pare lat corsa i jedyne na co narzekałam to , jak ktoś wspomniał wyżej - korozja. auto gniło i na podwoziu i na karoserii. poza tym miło wspominam moją kosiareczkę :)

Martynko... wszystko fajnie pięknie ale pokazujesz auto za 45 tysi a nie corsinę za 9 koła :P

Gość ja bym poszła
Może seicento? Wiem, że aut na "F" się nie kupuje, bo to fiat.. kto to będzie naprawiać...No, ale może jednak? Całkiem przyjemne chyba dla kobity :)

O cenie nic nie czytałam, a może kupuje nową corsę :P Ja jeździłam matizem, przy tym corsa to porsche :P

Nie seicento, nigdy. To, że jest to fiat ok. Ale ktoś tym jeździł? Jeżeli nie, niech się nie wypowiada. Corsa lepsza, bez dwóch zdań.

Gość ja bym poszła
Podobno te nowe Corsy z salonu mają BARDZO atrakcyjne ceny jak na NOWIUTKI samochód.

Wiesz to autko to zabawka, do codziennej jazdy mam clio, silnik 1,5 turbo diesel, oszczędny, fajnie śmiga jak dobrze dotrzesz silnik. Cenowo też przystępnie i to za lepsze roczniki :)

ja śmigałam twingo :P (autorko może chcesz kupić, aktualnie wystawiam:P) teraz przesiadam się na galanta combi :classic_cool:

Gość ja bym poszła
No, ale mówimy o używanych. Ja sobie corsarza chwalę :)

Maglownica do niczego - po 140k km do wymiany Rdzewieje Kiepskie zawieszenie Łańcuszek rozrządu to szajs

No na takich szczegółach się nie znam:P Ale mając za sobą blaszaki gorszej jakości corsa wypada w tym porównaniu nieźle :D

Gość expertka
stic a dlaczego sądzisz że łańcuch rozrządu to szajs???

Gość ja bym poszła
Kupuj Corsę :D Jakąś mocną :D Niejednemu "golfiarzowi" można dopiec : DD Nienawidze lanserskich golfiarzy :D Mam golfa jestem kimś : D Nie mam nic przeciw normalnym ludziom jeżdżących golfami...

Dokładnie. Od czasu do czasu jak jestem akurat w megance to daję takim cwaniakom w golfach popalić. :classic_cool: Golfom śmierć.

To wada tego samochodu - zastosowano łańcuszek zamiast paska bo ponoć miało to zapewnić jego bezawaryjność. Niestety łańcuszek ma tendencje do łapania luzów. Też chciałem kupić Corsę C - coś na miasto. Wszyscy mnie przestrzegali, że wymiana łańcuszka następuje już po 60 tyś km :O Wyposażenie samochodu bardzo ubogie w porównaniu np z 206. dlatego jeżdżę Peugeotem 206.

a te to się dopiero psują :P W ogóle peugeoty przodują w rankingach awaryjności. Moja przyjaciółka niedawno sprzedała swoją "rybkę", bo co miesiąc była w warsztacie.

Gość morfinaa
Stic, w mojej corsie był pasek ;)

Gość morfinaa
Jesli autorka szuka Corsy starszej, rozumiem ze wersję B, to ja mogę polecić. Ale takie Polo jest też niczego sobie.