Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawiaczbojacy

Wyrywanie zębów pod narkozą ??

Polecane posty

Gość naprawiaczbojacy

Mam zamiar założyć po raz drugi aparat stały jednak muszę usunąć dwa zęby na górze. Mam zdrowe zęby poza ich schorowanym zgryzem :) i długie korzenie, obawiam się usuwania przy znieczulaniu miejscowym czy można usuwać górne zęby pod narkozą? bo słyszałam, że nie można bo po usunięciu trzeba dmuchnąć czy kanały są czyste czy coś w tym stylu... :/ pozdrawiam

Gość naprawiaczbojacy
halo :) podzielcie się doświadczeniami

Gość dwa zęby do wyrwania
a chcesz być pod narkozą? :D:D:D TO TYLKO 2 ZĘBY -przezyjesz przecież :P Słyszałam o całkowitej narkozie ale to chyba tylko w ekstremalnych zabiegach a nie przy wyrywaniu 2 zębów :D

Prawdopodobnie masz do usunięcia czwórki. Tu akurat nie ma sprawdzania, czy jest połączenie z zatoką, ale nie bój się usuwania w znieczuleniu miejscowym. To naprawdę nie boli. Narkozę sobie zostaw na poważniejsze i bardziej obciążające zabiegi.

Gość naprawiaczbojacy
Perla tak masz racja to czwórki :/ no poprostu boje sie tego rwania i już nic na to nie poradze :/

Gość monn moon
Pod narkoza usuwaja tylko w szpitalach lub prywatnych klinikch. Tak naprawde to nawet nie jest narkoza (jest zbyt niebezpieczna) tylko gas, jestes pol-spiacy, jestes obudzony ale nie do konca wiesz co sie wokol ciebie dzieje. Jak dobrze cie znieczula, niz nie bedziesz czul, zadnego bolu tylko troszke nacisk, to wszystko. 10 sekund i po wszystkim ;)