Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała1234

wirus

Polecane posty

Gość mała1234

mam pytanie: czy można sie zarazic wirusem hiv pijąc napój po kimś kto jest nosicielem tego wirusa?

Gość Annnnnnaaa
nie mozna!

przenosi się wyłącznie przez krew i wydzielinę narządów płciowych, dodatkowo przez mleko zakażonej matki na oseska. Łzy, ślina, pot, kał i mocz przenoszą zakażenie tylko wtedy, kiedy widać w nich krew :p

Gość mała1234
no wlasnie nie wiem czy mozna czy nie. glupia jestem ostatnio na imprezie napialm sie piwa stojacego na stoliku i teraz dziwnie sie czuje, biegunka i bole glowy..boje sie ze z tym piwem bylo cos nie tak, ze sie zarazilam

Gość mała1234
prosze powiedzcie czy to moze byc zakazenie wirusem?

HIV kochan nie objawia sie po kilku dniach :) Przebieg fazy poczatkowej zakażenia może być bezobjawowy lub charakteryzować się ostrą chorobą retrowirusową. Czasem, jedynym objawem wczesnego zarażenia może być powiększenie się węzłów chłonnych, wiec spokojnie, poza tym po wypiciu napoju ze szklanki chorego tez nic Ci nie grozi :) Mozesz spac spokojnie :)

Gość mała1234
kochani!!! bardzo wam dziekuje za pomoc:) juz sie troche uspokoilam:) dziekuje wam

Gość htgf h
mozesz byc spokojna.nie masz szans na zarazenie sie w ten sposob. jak cie to meczy idz na test,przekonasz sie.