Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria-wejcherowo

Czy mogę poprosić rodzinę, by nie odbierała listów poleconych do mnie?

Polecane posty

Gość maria-wejcherowo

Czy mogę poprosić rodzinę, by nie odbierała listów poleconych do mnie? Znajomy poprosił bym była jego świadkiem w sądzie w sprawie rozwodowej. Nie chcę być jego świadkiem,ale on powiedział, że i tak mnie wezwie. Aktualnie mam 2 adresy stały i tymczasowy, ale jestem za granicą i nie mam ochoty tłuc się ze Szkocji z głupiego powodu. Mimo ,że mu mówię, że moje zeznania mu nie pomoga ten się upiera. Czy mogę poprosić rodziców i teściów (stały i tymczasowy adres), by nie odbierali korespondencji poleconej do mnie? Podobno do 3 miesiecy można nie przebywać w miejscach zameldowania. A to by mi pasowało, bo do tego czasu będzie w połowie rozpraw i może da sobie spokój. Czy ktoś tak miał???

oczywiscie ze mozesz :) nie musza go odbierać .....hehe teraz jestem taki madry ale lat temu kupa zapomnialem mamie powiedziec by nie odbierala wezwania do rezerwy :D i musialem 3 tygodnie odbebnić :O

a czy teraz przypadkiem poczta nie zaczęła wreszcie przestrzegać procedur? znaczy nie wydają przesyłek osobą nie wskazanym... bo ostatnio jakby się ocknęli :D ale to moze tylko moje zdanie

Gość maria-wejcherowo
u mnie listonosze to takie ćwoki, że psu by dali...jakby umiał podpisać stąd mam taki problem, a żywcem mi nie pasuje być tym świadkiem...Rodzinę już uprzedziłam.

Gość a wy nie wiecie ze
teraz wg przepisow to i tak nie ma roznicy czy odbierzesz czy nie? jesli zostawia azwizo i ty nie odbierzesz w ciagu 14 dni, to przesylke uwaza sie za doreczona!!!!!

Gość maria-wejcherowo
wolne żarty. Powiedz gdzie znaleźć takie przepisy;)?

Gość ksennnnnnnnnnnnnnna
Niech sąsiedzi tez nie odbierają poleconych do ciebie, bo będzie to równoznaczne z doręczeniem.

Gość maria-wejcherowo
Sąsiadów chyba uduszę jak odbiorą, ale przecież jak listonosz da list sąsiadowi to w gruncie rzeczy ja mogę jemu wytoczyć proces!