Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieodpowiedzialna20latka

Aborcja- w 2 tygodniu ciąży

Polecane posty

Czesc. Mam 20 lat. Zawsze uwazalam sie za odpowiedzialna osobe jendak sie mylilam, mialam faceta 5 lat z ktorym wspolzylam od lat 4 i zawsze zabezpieczalam sie tabletkami anty*. Jednak w te wakacje nasze drogi sie rozeszly i poznalam nowego chlopaka. Dodam ze od maja tego roku przestalam barc tabletki poniewaz chcilam zrobic przerwe. Wracajac do tego nowego chlopaka, wposlzylam z nim tylko jeden raz i o ten jeden raz za duzo poniewaz BEZ ZABIEZPIECZENIA co bylo moja najwieksza glupota. Od tygodnia czulam ze jest cos nie tak a raczej juz od 2 tygodni, dzisiaj postanowilam pojsc do lekarza i co sie okazalo ze jestem w ciazy w 2 tygodniu a raczej mam jakis pecherzyk ktory ma 50 % na stanie sie ciaza a 50% na to ze peknie i bede miala okres. Jednak na to nie licze, mam mozliwosc usuniecia ciazy i to zrobie,. Jutro ide do ginekologa ktory zrobi mi ponownie USG i poda termin tak zwanej skrobanki. Uwazam ze nie popelniam bledu poniewaz byloby to nie chaine dziecko i jesli mialabym przez cale 9 miesiecy myslec ze tego dziecka nie chce mysle ze to malenstwo u ktorego w 5 tyg cioazy juz bije serduszko napewno by to czulo, zreszta gdyby to byl 5 tydzien nie usunelabym poniewaz ie mialbym sumienia. Jesli jakies dziewczyny beda mialy pytania chetnie odpowiem .PS. Prosze nie pisac zbednych komenatzry typu zebym tego nie zrobila, badz oddala do domu dziecka, badz ze jestem glupia. Pisze tutaj tylko po to zeby odpwoeidziec komus kto chce to zrobic a nie wie na czym to polega. Pozdrawiam

Gość sto razy juz to bylo
to zes kiepskie forum wybrala bo jak dopadna tego tematu mohery to cie zjada za mordowanie nienarodzonych, dzidziusi , ble ble, ble, ze bedziesz cale zycie zalowac, ze ci to spaczy psychike (co jest oczywiscie bzdura) blaaaablaaaa blaaaa

jesteś tak głupia że nie powinnaś mieć dzieci w ogóle poza tym nie potępiam, też bym usunęła w razie wpadki

Gość może jest ratunek
szkoda że matka Ciebie nie usunęła, oszczędziłaby kłopotu

Gość gazeta wyborcza
Autorko, jesli lekarz dojrzal u ciebie pecherzyk to nie oznacza jeszcze, ze jestes w ciazy. ciaza zaczyna sie dopiero wtedy jak ten pecherzyk zostaje zaplodniony przez plemnik i powstaje zarodek. Wtedy dopiero mozna mowic o poczatku ciazy.

Gość glupie idiotki
Oj kania czy jak ci tam, jestes za pusta zeby tutaj pisac dziewczynko.

Gazetko wyborcza- dlatego wlasnie lekarz mi powiedzial ze daje mi szanse ze dostane okresu w ciagu powiedzmy 5 dniu. Jutro rano zrobie test ciazowy jesli wyjdzie ze jestem w ciazy ide do drugiego lekarza i on juz bedzie wiedzial co zrobic. Pozdrawiam glupie gowniary i zycze ci zeby ten okres trwal jak najdluzej. ;)

Gość asdasdas
chyba lekko przegięłaś... skrobanka w 2 tygodniu? niezłe... ciekawe który lekarz na podstawie badań usg jest w stanie zobaczyć ciążę...albo spekulować czy to pęcherzyk czy ciąża... gratuluję pomysłuy

Gość Kania_Dżdżu
to jest prowokacja ktoś zatęsknił za ostatnimi zażartymi dyskusjami :D

Gość gazeta wyborcza
Nieodpowiedzialna20latka----nie stresuj sie bo jeszcze ci ten okres z nerwow nie przyjdzie. mnie okres zanikl na 2 miesiace i tez myslalam, ze to ciaza (ja akurat odwrotnie staram sie o dzidzie) a okazalo, sie ze to byly jakies problemy (mam nadzieje przejsciowe), musialam dostac zastrzyk wywolujacy okres. Takjze wyluzuj sie.

Gość przerost formy nad treścią
w Twoim wypadku udałabym sie na aborcje mózgu

Asdasdas nie wiem czy zrobi skrobanke czy co on poradzi w kazdym badz razie chce to usunac z siebie i juz tego nie miec. Wiesz za lekarza i usg zaplacilam 120 zł wiec mysle ze facet cos mial w glowie mowiaz ze jest to ciaza 2 tygodniowa ale moze jeszcze peknac. Dodam ze ostatni okres mialam 9 sierpnia, 23 sierpnia wspolzylam wtedy mialam dni plodne okresu nie mam juz 31 dni wiec hmmm... Albo nie mam go ze stresu albo jestem w ciazy... Jutro pojde do innego, ktory ma moze wieksze pojecie i rzeczywiscie tamten sie osmieszył....

Gość gazeta wyborcza
Ciaza zwykle zostaje wykryta przez lekarza dopiero gdzies kolo 7-8 tygodnia.

Gość Moherowe berety.....
i małolaty co klawiature dorwały...............twój brzuch...twoje sumienie........twoja przyszłość.......masz wolną wole ;)

Gazeta wyborcza- hmm z tego co wiem jakiekolwiek "WYWOŁYWANIE OKRESU" jest nielegalne hmmm mam racje? chyba ze ty to mialas spowodowane nie ciaza lecz czyms innym... Mam nadzieje ze u mnie bedzie to samo ;). Ten lekarz naprawde mi tak mowil dlatego napisalam to co mi powiedzial...

Gość gazeta wyborcza
Nieodpowiedzialna20latka--nie ma ciazy dwutygodniowej. Ciaza zostaje przez lekarza wykrywana dopiero kolo 7-8 tygodnia jak pojawia sie akcja serca. A po dwoch tygodniach to jedyne co mozna robic to tylko zastanawiac sie czy doszlo do zaplodnienia czy nie. Na tym etapie nie da sie nic zrobic.

Hmmm mysle ze wczesniej niz w 7-8 tygodniu bo czytalam tutaj na forum ze kobiety usuwaja w 5 tygodniu badz w 4tygodniu. PO drugie w 5 tygodniu ciazy dziecku juz bije serduszko wiec nie sadze ze dopiero w 7 czy 8 mozna DOPIERO wykryc ciaze

Gość autorko postu....
a może wystarczyło by zrobić 2 różne testy ciążowe....... :)

Gość gazeta wyborcza
Wywolywanie okresu nie jest nielegalne. Nielegalne jest usuwanie ciazy. A jesli dlugo nie pojawia sie okres to sie dostaje zasatrzyk z naturalnego progresteronu (luteina, prontogest) ktory sprawia, ze albo przychodzi okres albo pomaga zagniezdzic sie jajeczku.

No tak w 2 tygodniu jeszcze nie mozna mowic o ciazy lecz spekulowac czy doszlo do zaplodnienia... ale cos z tym napewno mozna zrobic skoro sa lekarze ktorzy cos z tym robia :) moze akurat dostane cos n wywolanie okresu. Ten lekarz u ktorego bylam dzisiaj byl przeciwwny temu i nic mi nie mogl doradzic, Dlatego udaje sie do tgo ktory moze mi pomoc zapobiedz nie chcianej ciazy

Gość gazeta wyborcza
Rzadko sie zdarza by ciaze udalo sie wykryc w 5 tygodniu. Najczesciej dopiero kolo 7-8 tygodnia pojawia sie akcja serca. wczesniej to mozna dojrzec jedynie zarodek.

Gość nie bardzo wiem o co ci chodzi
bo takiej malej ciazy lekarz raczej nie rozpozna, wiec jakby mial ja usuwac. A ty juz sie chcesz dzielic doswiadczeniami, ktorych jeszcze nie masz i nie wiadomo,czy bedzisz miala.

Owszem jutro ide po drugi test zobaczymy co wykarze oby nic!!!! a co dotego wywolania okresu to nie wiedzialam o czyms takim...

Zreszta napisalam ze mam jakis pecherzyk ktory ma 50% na zaplodnienie a 50% na pekniecie wiec nie powiedzialm ze juz jestem w ciazy

Gość gazeta wyborcza
Nieodpowiedzialna20latka----jestem staraczka, juz od jakiegos czasu chodze do lekarza i sporo czytam na ten temat wiec uwierz mi. W twoim prxzypadku na tym etapie mozna tylko modlic sie by doszlo lub nie doszlo do ewentualnej ciazy. W 2 tygodniu lekarz ci nic nie wykryje. Sama zreszta napisalas. Dojrzal jedynie pecherzyki a to nie jest jeszcze ciaza. By byla ciaza pecherzyk musi zostac "przebity" przez plemnik i przeksztalcic sie w zarodek. Poczytaj o tym dokladnie. Co do zastrzykow wywolujacych okres. One nie maja wlasciwosci anty. Powoduja albo okres albo lepsze zagniezdzenie sie jajeczka w macicy czyli stabilizuja ciaze. Sorry, ale ty naprawde masz strasznie nikle pojecie.

Gość gazeta wyborcza
Kazdej kobiecie pojawiaja sie te pecherzyki. I albo zostaja one zaplodnione przez plemniki albo nie.

No mam nikle pojecie na ten temat to ci musze przyznac wcale nie mowie ze sie na tym znam!!! pisze tylko to co mi napisal lekarz, nic wiecej...ja wiem ze kazda kobieta ma pecherzyk tylko hm dlazego ten lekarz powiedzial mi ze to tylko 50%, i oficjalnie zakomunikowal mi ze jestem w ciazy ;/ idiota?!?!?! prosil mnie zbeym zrobila rano test ciazowy i przyszla w poniedzialek jesli nie dostane okresu to mi potwierdzi czy ejstem w ciazy czy nie :/ KURAIKO ale czy jest to w polsce osiagalne?

Gość wybaczzz
gazeta wyborcza, ale chrzanisz! Ginekolog u jednej mojej koleżanki rozpoznał ciążę 3tyg. Moja przyjaciółka w 6 tc została przygotowana na poronienie, ponieważ lekarka na usg dopochwowym nie miała akcji serca! I rzeczywiście płód był martwy, przyjaciółka poroniła. Poza tym właśnie sprawdziłam w książeczce, którą dostałam od ginekologa, kiedy sama byłam w ciąży. W 3tc wytwarza się serduszko zwane tu tymczasowym, czyli nie ma jeszcze budowy \"normalnego\" serca, ale już bije!

Gość gazeta wyborcza
Lekarz nie jest idiota tylko ty pomylilas pojecia. Pecherzyk nie oznacza ciazy bowiem kazdej kobiecie w wieku produkcyjnym powstaja o dojrzewaja pecherzyki (pecherzyki graafa). I potem tylko u tych ktorych dochodzi do zaplodnienia powstaje zarodek a u tych u ktorych nie dochodzi do zaplodnienia te pecherzyki pekaja i pojawia sie okres. I jak slusznie okreslil lekarz masz 50% szansy by byc w ciazy albo nie byc.

Tez tak mi sie wydawalo ze nawet w 3 mozna wykryc ciaze a w 5 juz na pewno ! bo juz bije serduszko