Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieodpowiedzialna20latka

Aborcja- w 2 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gazeta wyborcza
wybaczzz---Usg dopochwowe moze jest w stanie wykryc, ale normalne (takie na brzuchu) raczej nie. Zas co do autorki to ona nie moze twierdzic, ze jest w ciazy skoro lekarz dojrzal u niej jedynie pecherzyki.

Gość wybaczzz
gazeta- to prawda i dlatego zazwyczaj pierwsze usg przeprowadza się dopochwowe( przynajmniej tu gdzie mieszkam).

Tak owszem moze peknac a moze nie. Obawiam sie ze w moim przypadku nie poniewaz nie mam okresu juz 31 dni zawsze mialam tzn jak przestalam brac tabletki to tak jakos mniej wiecej co 28. A lekarz powiedzial ze przestajac brac tabletki jajo zaczyna dojrzewac czego nie ma jak sie bierze tabletek i ono tak jakby pragnie tego plemniczka , przestajac brac tabletki zwieksza sie ryzyko zajascia w ciaze badz u niektorych wogole nie mozna zajsc w ciaze

Gość jeczsze se atlas anatomiczny..
wyciągcie i mowcie kaj co jest :)

Gość Kania_Dżdżu
bijcie sie :D

Gość na gołe klaty

NO TAKIE USG MIALAM DOPOCHWOWE!!!!

Gość Heniek Pieniek
na gołe klaty :)

Gość gazeta wyborcza
Nieodpowiedzialna20latka--jesli do tej pory mialas okres bardzo regularny a teraz ci sie spoznia to rzeczywiscie mozesz miec obawy co do ciazy. Zrob jak najszybciej testy i badanie krwi by sie upewnic. Spoznienie okresu wynika tez czasem ze strachu i stresu i czasem jest tak, ze ddziewczyna sobie wmawia. Dlatego zrob odpowiednie badania by sie upewnic.

Wiem o tym, jutro zrobie po raz drugfi test, tez myslam ze nie mam okresu ze stresu od alkoholu itp, ale dzisiaj ten lekarz mnie przerazil.... zobaczymy co mi powie inny

Gość gazeta wyborcza
NO TAKIE USG MIALAM DOPOCHWOWE!!!!----ale wykrylo ono pecherzyki wiec to jeszcze ciaza nie jest. Zeby byla ciaza musi byc stwierdzona akcja serca. U ciebie to na razie gdybanie.

Gość wybaczzz
Możliwe, że stres. Znam dziewczynę, która ze stresu ma nawet 3tg obsuwy.

Gość ja tak mialam
ja mialam 18 lat jaak zaszlamm z w ciąze z facetem z ktorymbylam 3 lata....okres zawsze mialam co 29...jak i sie spoznil 2 dni to zrobilam test i wyszlo ze jestem w ciazy....odrazu umowilam sie z lekarzem,,,a raczej moj facet mnie umowil, z ktory juz nie jestemm. ....i usunelam w trzecim dniu spoznionego okresie...czyli ciąza miala 2tyg....i wieccie co?nikt mi nie powie ze to nie bylo morderstwo!nie ma dnia zebym o tym nie myslala...kazde male dziecko ktore widze, usmiechniete, placzace o wszystkim mi przypomina...jaki to czlowiek ktory zabija wlasne dziecko?jakie ma szanse zeby zyc normalnie i mowic otym w tak zimny sposob jak ty!ja wtedy mialam mature i rodzicow ktorym serce bym zlamala i faceta ktory mowil ze kocha a jak przyszedl czas na odpowiedzialnosc:mowil usun!przewodniczaca samorzadu itp dzis wiem ze nie bylo wazne rozczarowanie rodzicow, ani facet ktorych jest miliony....tylko moje!!!!!!!dziecko...nie oceniam ani nie osadzam tego co chcesz zrobic ale to co zrobisz bedzie z toba przez cale zycie.....ja to wiem...balam sie tego co ludzie powiedza...za mloda by wiedziec ze to co ludzie powiedza trzeba miec gleboko w dupie

Ale nie chce usuwac czegos co ma akcje serca wole zrobic to juz kiedy to jest jeszcze nic, nawet jesli jest to nie pewne czy jest to ciaza czy nie!

Gość gazeta wyborcza
Zrob sobie badanie krwi na BETA. One sa najbardziej pewne i daja praktycznie pewny wynik co do ciazy.

Gość gazeta wyborcza
Moja znajoma miala tak, ze tydzien po zaplodnieniu test wykazal ciaze, ale lekarz dlugo nie mogl jej potwierdzic bo jajeczko sie nie zagniezdzalo. Dopiero gdzies po nastepnych dwoch tygodniach byl w stanie naprawde potwierdzic ciaze.

ja tak mialam> ale na moja decyzje nikt nie wplynie, sama tego chce i to zrobie. mam inne zdanie na ten temat zreszta nawet niektore tu potwierdzily moja teze ze pecherzyk nie oznacza ciazy moja droga...

Zrobie wszystko jak tylko jutro wstane rano ;)

Gość gazeta wyborcza
Pecherzyk nie oznacza ciazy bo u kazdej kobiety pojawiaja sie pecherzyki. tylko, ze jedne zostaja zapladniane a inne nie. Te ktore zostaja zapladniane to dopiero tam powstaje ciaza.

Gość gazeta wyborcza
Ja nie mialam okresu przez dwa miesiace i okazalo sie, ze to nie byla ciaza tylko po prostu zanik miesiaczki (taki chwilowy).

Gość
chodzi mi oczywiście o liczenie tygodni ciąży

Nie moze byc wiecej niz dwa tygodnie bo dwa tygodnie temu wspolzylam a wczesniej czyli jakies 2 miesiace NIE ...

Gość gazeta wyborcza
Kuraiko---ciezko powiedziec. jedni licza ciaze od zaplodnienia a inni od momentu zagniezdzenia sie. Mojej kolezance mimo pozytywnego testu, lekarz dlugo nie chcial stwierdzic ciazy bo jajeczko sie nie zagniezdzalo.

Gość
chodzi mi o to, czy można powiedzieć o 2 tygodniowej CIĄŻY jeśli jajeczko się jeszcze nie zagnieździło ;)

Gość gazeta wyborcza
Poza tym w ciazy liczy sie dlugosc ciazy od ostatniego okresu i osobno wiek plodu (ale tutaj juz sie nie znam co i jak).

Gość wybaczzz
Kuraiko- nie napisałam, że to nie jest prawdziwe serce, tylko że nie ma jeszcze budowy normalnego serca. Tak samo jest ze wszystkim. Oczy też wyglądają inaczej, kończyny również...Jednak to wszysstko jest prawdziwe. Zaczyna funkcjonować. Serduszko zaczyna bić.

Gość
aha rozumiem bo na forum ciążowym to chyba dziewczyny liczyły od zagnieżdżenia. w ogóle moim zdaniem 2 tydzień to naprawdę mało. często są poronienia i kobieta nawet nie ma pojęcia, że była w ciąży

u mnie okarze sie jutro, ja jestem pewna usune to mimo czy to tylko pecherzyk czy to ciaza albo bede chciala tabletki na wywolanie okresu co kolwiek ale zbeym miala pewnosc ze to nie jest ciaza tzn ze nie bede w ciazy

Gość
wybaczzz -----> a to ja zrozumiałam to trochę inaczej ;) że jest coś tymczasowego i potem zanika, a potem się robi normalne serce :P w każdym razie ja bym nie przesadzała... ale nie będę tu wciskać swoich poglądów :P

Wiem kuraiko ale ja sobie nie wyobrazam byc w ciazy i chce to zalatwic jak najszybciej po co czekac... ale powiedzcie mi te ktore byly w ciazy jesli sa tu takie... skoro minely 31 dni od kat nie mam okresu a dalej czuje bole jajnikow jak bym miala miec ten okres to normalne moga byc takie objawy jak sie jest w ciazy???? a i jeszcze jeden objaw ktory u siebie zauwazylam, gesta biala wydzielina...