Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieodpowiedzialna20latka

Aborcja- w 2 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gazeta wyborcza
Slyszalam, ze ogolnie szacuje sie iz 50% ciaz jest ronionych w sposob samoistny i dziewczyny sie tego nie domyslaja. Po prostu tak szybko dochodzi do poronienia, ze sie wogole nic nie czuje i mysli ze to spozniony okres.

Gość
nie, to o przesadzaniu się tyczyło czego innego ;) ja tam jestem liberalna

Gość wybaczzz
kuraiko- :D nie tłumacz się :D Każdy ma prawo do swoich poglądów ;)

Gość wybaczzz
Autorko, jeśli chodzi o bóle w podbrzuszu to miałąm i to nawet silniejsze niż przed okresem. Pamiętam, raz ten ból obudził mnie w nocy. Co do wydzieliny to nie kojarzę, więc może nie miałam. Nie wiem.

Czyli moje drogie Panie. Moge myslec iz szanowny pan doktor zobaczyl sobie pecherzyk ktory jeszcze nie pekl, i stwerdzil ze skoro mi sie spoznil okres,moge byc w ciazy i polecil zrobienie jutro testu i przyjsc w poniedzialek bo moze stanie sie tak ze bede miala ten okres tak??? ale dlaczego powiedzial MOJA DROGA JESTES W CIAZY no to mnie poprostu zalamalo i wiecie... ja widzialam ten pecherzyk na USG taka kulka tylko

Gość gazeta wyborcza
Bole podbrzusza i gesta wydzielina to moga byc objawy zarowno ciazy jak i okresu. Po prostu poki nie zrobisz testu to bedzie na dwoje babka wrozyla.

Gość gazeta wyborcza
Moze zobaczyl zarodek? Wtedy to rzeczywiscie mozna by bylo juz mowic o ciazy.

A wczesniej ktoras mowila chyba ty gazetko o ile sie nie myle ze w 2 tygdoniu nie mozna zoabczyc czy jest sie w ciazy czy nie tak? a ja mam pewnosc ze minely od tego 2 tygodnie!!:) poniewaz wspolzylam dokaldnie 23 sierpnia

Gość gazeta wyborcza
W 2 tygodniu ciazy nie jest mozliwe by byla ona widoczna USG. Test moze byc juz pozytywny czyli wskazywac na zaplodnienie, ale nie slyszalam by jakis lekarzykryl 2 tygodniowa ciaze.

Dobra dziewczeta ja ide spac, jutro napisze co i jak, rano zrobie test i z nim pojde do tego drugiego lekarza ...pozdrawiam i dzieki za dyskusje. Pa

Gość gazeta wyborcza
papa

Gość wybaczzz
NIc tu więcej nie wymyślisz. Wkrótce się okaże. Życzę Ci żebyś nie była w ciąży. I żebyś nie musiała dokonywać aborcji :) Śpij dobrze, ja już spadam.

Gość mala chinkaaa
skad Ty wzielas te rewelacje o serduszku?serce dzizecka bije juz od 21 dnia czyli za jakis tydzien bedzie bic u Twojego malenstwa. ale chyba nie dasz mu szansy by zaczelo bic. rob jak chcesz.

mala chinka wzielam te rewelacje od lekarza... pozdrawiam ide juz spac papapa

Gość mala chinkaaa
to chyba ten twoj lekarz niedouczony... wez poczytaj na necie to sie dowiesz. jestem lekarzem.i jak czytam co tu wypisujecie to az cos mi sie robi.

Gość
e tam lekarze to konowały :o na topiku na ciążach, o tym gdzie rodzić w moim mieście, wyczytałam, że laska była w ciąży, a koleś jej powiedział że ma chorą macicę :o całe szczęście poszła do innego inna z kolei miała zapalenie jajnika, a powiedzieli jej, że jest w ciąży :o a moja ciotka leżała ostatnio w szpitalu (co prawda z innych powodów) i konowały nie potrafiły postawić diagnozy po kilku dniach badań... ja bym zrobiła test dla świętego spokoju i przeszła się do innego lekarza.

Gość gazeta wyborcza
Mojej znajomej jeden z ginekologow (ponoc specjalista) wmowil, ze nie bedzie mogla miec dzieci bo dziewczynie okres sie zatrzymal. Ona cala w lzach wpadla w depresje prawie. poszla do innego gina i okazalo sie, ze nie miala okresu bo....byla w ciazy juz w 4 miesiacu.

Gość
szooook hm ja mam kilku zaufanych lekarzy, ale to różnie bywa. np mój gin jest dla mnie ok, a opinię ma niezbyt, nawet tu na kafe :/

Gość gazeta wyborcza
Ja w sumie jesli chodzi o ginekologow to nasluchalam sie naprawde tak roznych rzeczy, ze czasami to sie az dziwie jakim cudem niektrzy z nich otrzymali tytul lekarza. Osobiscie na szczescie nie mialam jakis wielich przebojow. Chodzilam do dwoch gin kobiet i obie byly w porzadku choc bardzo ogolne. Teraz z polecenia tesciowej poszlam do jej gina faceta i wydaje sie byc w porzadku. Przynajmniej ma dobra reputacje. Bylam na razie tylko raz i zrobil dobre wrazenie. co bedzie potem, zobaczy sie.

Gość Odpowiedzialna19latka
usuwać trzeba w pierwszym tygodniu chyba jesteś stara i głupia :O

Witam. Co do ginekologow ja mam swoja babke zaufana do ktorej chodze od 4 lat moze nawet 5 niestetsy wczoraj miala komplet pacjentow i musialm pojsc do tego faceta ktory powiedzial ze widzi pecherzyk i ze juz jestem w ciazy ale jest 50% ze peknie hehe masło maślane no ale... Dzisiaj ide do ginekologa mojej sis ktora chodzi od 8 lat do niego i jest super lekarzem bardzo dokladnym, mam nadzieje ze nie bede musiala niczego usuwac ech... wieczorem napisze co i jak... pozdrawiam. a mala chinka skoro jestes lekarzem i mowisz ze piszemy glupoty czego nas nie uswiadomisz jaka jest prawda????!!!????

Gość mala chinkaaa
chcesz to usuwaj ale zawsze bedziesz miala syndrom poaborcyjny i znaie morderczyni

Gość no i dobrze
mala chinkaaa - nie pierdol glupot

Gość hola holafdsd
mala chinka ma racje i to nie sa glupoty.skoro aborcja jest nielegalna to znaczy ze jest szkodliwa.nikt sie nie chwali ze usunal dziecko. zreszta usunac to ladna nazwa na zabicie. trzeba byc potworem.

Gość wybaczzz
Nie gorączkujcie się. Jeszcze nie wiadomo czy jest w ciąży. Daj znać autorko. Osobiście nie znam żadnej kobiety, która usunęła ciążę, ale na kafeterii niektóre się do tego przyznają i nie wszystkie cierpią na syndrom poaborcyjny. Chyba że reguła jest taka, że dopada zawsze, tylko w różnym czasie "po".

Gość mala chinkaaa
najpierw sie zapoznajcie z terminem syndrom poaborcyjny. to sie moze ujawnic po wielu wielu latach. poczytajcie sobie.

Po co tu napisałaś skoro nie chcesz by Cię komentowano?????? Morderczyni.

Czesc dziewczyny! Wiecie co sie okazało SMIECH NA SALI! Poprostu niewiarygodne. Bylam wczoraj u tego drugiego ginekologa. Zrobil mi USG ponownie i co... Nie jestem w zadnej ciazy, wrecz przeciwnie nie byloby mozliwosci zebym zaszla w ciaze poniewaz jestem dopiero w drugiej fazie cyklu czyli OWULACJI, poprstu opoznilo mi sie wszytsko. Mam zdjecia z usg obu jajnikow gdzie jest widoczna w prawym janiku owulacja tzn to jajeczko czy cos takiego, rowniez pokazany mam sluz w macicy i ten lekarz powiedzial ze nie byloby mozliwe abym zaszla wciaze, wysmial tamtego poniewa zzadnych pecherzykow nie mam :/, co najciekawsze nie dostalam od tamtego zadnego zdjecia na co ten ginekolog u ktorego bylam wczoraj stwierdzil ze mial beznadziejna aparature ktora zapewne nie wykonuje nawet zdjec :/... Zrobilam test ciazowy wyszlo BRAK CIAZY zamierzam jeszcze powtorzyc za 5 dni... Okres powinnam miec jakos w przeciagu 10-15dni. Zstanawiam sie tylko teraz czy pojsc do tamtego i pokazac mu te zdjecia i ciekawe co on o tym mysli!!!!