Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lizak bez patyka

wojsko

Polecane posty

Gość penetrowanie lufą
czołgu okrężnicy :classic_cool:

Gość ewerw
wyrok albo w zawiasach albo trzeba bedzie odsiedziec , teraz jest ostatni pobor do grudnia ale juz zapowiedziano ze nie bedzie abolicji dla osob ktore uchylaly sie wczesniej od sluzby wojskowej np. mieszkajac za granica

jestem tylko ciekawa jak to bedzie po 2008 gdy wejdzie wylacznie wojsko zawodowe. Czy bedzie jakas odpowiedzialnosc prawna czy obowiazuje zasada "prawo nie dziala wstecz"

Gość żona żandarma
Przy przekraczaniu granicy dokładnie sprawdzą daną osobę a potem już zajmie się nią Żandarmeria Wojskowa. Niestety nie są oni pobłażliwi w stosunku do takich osób. Pewnie wyrok w zawiasach lub też prace społęczne itp

a jezeli odbylo sie wyrok w zawiazach to czy taka osoba moze starac sie o zaświadcznie o nie karlaności ? Czy ktoś taki może ubiegać się o takie zaświadcznie ?

Gość idzie się do pierdla

nie bo to wyrok, czyli byłes karany

i będzie działac zasada "prawo nie działa wstecz", od zawsze tak było

Chyba, że ogłoszą abolicje dla dezerterów. Ale o mowie prawo nie działa wstecz nie ma tu mowy, bo nie dotyczy ono przedawnienia sprawy z odbyciem służby a z unikaniem jej i prawo mówi jasno, że jest to karalne mimo że zmienił się w między czasie sposób w jaki organizowany będzie pobór lub nowa organizacja armii. Będą zawiasy :classic_cool:

Gość mogą też zerwać się zawiasy
w anusie :classic_cool:

Gość żona żandarma
Dodam tu, że nie masz co obawiać się wojska. Mój misio często robi ze mną ćwiczenia. Zwykle ordynuje mi gazy bojowe, zaś ja mu w zamian drylowanie rowa :classic_cool:

Gość ninety nine
jezeli nie wróci odsluzyc w tym roku to potem jak tylko go dorwą to czeka go juz nie wojsko a wiezeienie moj kolega wraca bo sie wystraszyl i idzie do woja natomiast mam wrazenie ze mowisz o sytuacji mojego znajomego skad jestes mniej wiecej jesli mozesz to napisz:)

Gość ninety nine
no i jak nie idzie do szkoly na studia itp to do wojska plus bodajze 3 miesiace za dezercje

jestem z lubelskiego :) Nie rozumiem zabardzo tej opcji ,ze jak nie wroci w tym roku to czeka go odsiatka, Czyli skoro nie ma go pare lat to wystarczy zeby wrocil w tym roku dostal wyrok za dezercje 3miesieczny i odbyl sluzbe??

Gość nbcbb
odrazu do wojska cie wezma. moj wuja,40 lat ciagle byl za granica a pozniej w polsce ale nie mieszkal w miejscu zameldowania.jak po 7 latach sie zameldowal to w przeciagu tygodnia dostal wezwanie i po 2 tyg musial sie wstawic. zostawil rodzine,robote

Gość ninety nine
o kurde ja tez z lubeslkiego i naprawde mam wrazenie ze mowisz o moim koledze :P

lizak bez patyka-> pewnie tak, nie ważne dzień czy kilka lat, ojczyzna potrzebowała go przeszkolić a on stchórzył - nie wiem co robią z takimi w wojsku ale jak na kompanii się dowiedzą, że "miglanc" to go nieźle przeszkolą :classic_cool:

hmm.. a kolega tez jest z lubelskiego?? nbcbb opowiedz mi cos wiecej na ten temat jakbys mogl(abyls). Chodzi mi w dalszym ciagu o konsekwencje (czy musial odsiedziec w wiezieniu)??

stic-> domyslam sie co moga z nim zrobic i wlasnie to mnie martwi. Wiem ,ze za glupote trzeba placic .. i nie chce go bronic tylko chce sie dowiedziec jak wyglada sytuacja dezertera jakby sie zdecydowal na powrot do kraju. Szukam jakiejs "furtki" i po tym co piszecie musze stwierdzic,ze jej nie znajde :(

Gość ninety nine
kolega tez z lubelskiego :P z tym ze on wraca za tydzien i idzie na studia , nie wiem czy dla WKu jest to argument czy go nie ubiegną, ale mam dziwne wrazenie ze mowisz o tej samej osobie:P jak cos to odezwij sie na nr gg 3182812 moim zdaniem wyglada to tak ze: jesli wroci i zglosi sie sam do wojska to bedzie to chyba najlagodnieszja kara tak jak pisalam slyszalam o 3mies za dezercje ... a moze jej uniknie, a co on zamierza po powrocie ???? jak nie wroci to potem bedzie mial jeszcze gorzej wiec niech wraca lepiej

a wiec mowimy o dwoch roznych osobach ;) .niestety wiele jest takich przypadkow :O :(.On nie zamierza wracac poki co bo sie boi i chce zostac za granica na stale. Chodzi mu jedynie o znajomych i rodzine o chec odwiedzin kraju..

Gość ninety nine
namotałam troche bo wyglada to tak ze jeden wraca idzie na studia drugi- jego znajomy wraca ,idzie do wojska zglasza sie sam jakiej furtki szukasz wojsko i tak sie o niego upomni :P nikt tak naprawde nie wie kazdy przypadek jest inny ale jesli dopiero on planuje powrot to moge za jakis czas sie do ciebie odezwac i powiedziec ci jak wyglada sytuacja:P chociaz: sami nawarzyli piwa to niech je teraz wypiją takie moje zdanie