Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgdfgfgf

Co to jest ww włosach??

Polecane posty

Gość fdgdfgfgf

Niby nie mam łupiezu, a jak sie podrapie po skórze głowy to widze taki drobny jakby pył,to taki jakby bardzo drobny moze łupiez...ale łupiez to przeciez jest wiekszy...to cos takiego jak maka taka grubsza , jak maka krupczatka.....co to jest? włosy mi sie specjalnie nie przetłuszzaja, myje je co 2 lub 3 dni bo wtedy sa lekko jakby przetłuszczone

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
fuj, co 2 czy 3 dni... fuj.

Gość jezzzzzzzuuuuuuu
to skóra głowy :O złuszcza się tak samo, jak np. skóra schodząca po opalaniu... a jak się drapiesz po głowie, to pod paznokciem zostają białe płatki skóry wymieszane z tłuszczem

Gość no właśnieeeeeeee
myjesz co2,3 dni i sa lekko przetłuszczone a jakie mają byc? pewnie ze tłuszcz spływa myje sie włosy codziennie brrrr

Gość fdgdfgfgf
wszów nie mam.......ja nie mowie ze musze myc co 2 czy 3 dni, moje pytanie nie dotyczyło mycia.....dotyczyło tego ze jak sie drabie to mam na skorze taki drobniutki jakby pył.i pytam czy to jest normalne????

Gość nie umiesz czytać
????

Gość fdgdfgfgf
jak sie drapie to pod paznokciami nie zostaja mi biale płatki skóry1 po prostu na skorze głowy widze w lusterku ze po drapaniu mam tuz przy skorze głowy taki drobny jakby pył

a kto zarządził, ze włosy myje sie codziennie ? Też taka madra byłam, zaczęłam myć codziennie - i codziennie wieczorem juz były tłuste. Teraz myję co drugi dzień i włosy wygladają o wiele lepiej, bo daję im wiecej czasu na odbudowanie powłoki lipidowej czy tam jak to sięzwie - i nie muszą tego robić na łapu capu w ciągu doby. Są elastyczne, błyszczące, a wcześniuej były rano jak cienkie sianko, a wieczorem jak kluchy. To idiotyzm myc włosy codziennie

Gość fdgdfgfgf
ale czy to normalne ze skóra sie łuszczy??tez tak macie? to łupiez???/ale taki drobny??

Gość weźcie stąd tę kretynkę
:O

Gość fdgdfgfgf
nie podoba ci sie, to wynocha stad, nikt cie o zdanie nie prosi !!!!!!!!!!!!!

Gość fdgdfgfgf
jestes jednym słowem TRĄCONA!! Nie zycze sobie abyc odpowiadała na moje pytania w tym poscie!! Zegnam!

Gość w tym poście
buhhhhaaaaa, wiedziałam, że kretynka, nie odróżnia postu od topiku :D

Gość fdgdfgfgf
Moze sie ktos jeszcze normalny wypowie?

To nie jest łupież tylko skóra głowy, masz najwyraźniej przesuszoną skórę na głowie i logiczne jest ,że jak drapiesz głowę to ona się łuszczy i później na włosach wygląda tak jakby to był łupież, musisz to strzepać z włosów lub wyczesać grzebieniem, zastosuj nalewkę z siemienia lnianego, zalej siemie lniane mielone wodą ciepłą a później odcedź "wióry" i polewaj na włosy ten "kisiel"-woda po zaparzeniu robi się taka kiślowata- świetnie nawilża włosy i skórę głowy.tylko odcedź przez drobniutkie sitko by wydłubywanie zmielonego siemienia z głowy jest czasochłonne :) jeśli to nie pomoże to wybierz się do dermatologa lub lekarza pierwszego kontaktu i przepisze ci coś na nawilżenie skóry głowy

Gość zdolna_fryzjerka
jeśli wygląda to jakby mąka we włosach, takie baaardzo drobniutkie to jest to łupież spowodowany niedostatecznym spłukaniem szamponu po umyciu włosów. Fajnie, że włosy myjesz co 2-3 dni. Wtedy się nie przetłuszczają. Im częściej się je myje tym bardziej się później przetłuszczają:) to tyle:)

Gość fdgdfgfgf
To w koncu co to jest, bo jedna osoba pisze ze to nie łupiez tylko skóra głowy a inna ze to łupiez::::::::(

Gość Tośś90
Myć włosy trzeba tak często, by wyglądały świeżo i były czyste. Moje włosy potrzebują codziennego mycia i od lat się to nie zmieniło. A jak pojawia się łupież to wystarczy przez 2-3 tygodnie stosować apteczny szampon pirolam i problem szybko zniknie. Wzmacnia też fajnie włosy i odżywia skórę głowy.