Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdecydowanie wiosenna

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE A ZDROWIE

Polecane posty

Zastanawiam się czy zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, planuję rozpocząć współżycie. Czytałam jednak wiele negatywnych opinii i historii co się dzieje kiedy kobieta zaczyna brać tabletki. Depresja, tycie, senność, celluitis, mdłości, czasem nawet trądzik i to mnie bardzo zniechęca. Do tego dochodzi jeszcze mit że po długim braniu tabletek pojawia się problem z zajściem w ciążę. Czekam na jakieś rady, komentarze...

To nie jest mit tylko zaburzona gospodarka hormonalna. Niektórym kobietom daje się we znaki, niektórym nie. Do tego dochodzi jeszcze możliwość wystapienia raka piersi.

Gość tyska123
hej miałam takie same obawy jak ty. Po pierwsze wizyta u ginekologa. Lekarz powinien zrobic dokladny wywiad i skkierować cie na badania. dzieki temu bedzie można stwierdzić czy możesz brac tabletki i jeśli tak to jakie. W moim przypadku na przykład okazało się że mam delikatnie podwyższona prolaktyne i tabletki odpadaja. jesli bedziesz miala watpliwosci co do decyzji lekarza idz do innego, porownaj opinie kilku ginekologow. Kobiete latwo pozbawic plodnosci ale pózniej ciezko do niej wrocic. Nie mówie ze dotyczy to kazdego, ale po co pozniej robic sobie wyrzuty?

Przez przynajmniej 5 lat nie chcę mieć dzieci, nawet nie mogę sobie na to pozwolić. Ale nie wiem jak dalej, może potem poczuję że chcę być matką... I co jesli się okaże że nie mogę?