Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy niebladzacy

Do ZNAWCÓW WIN

Polecane posty

Mam pytanie do Osób, które znają się na winie. Otóż zostałem właśnie ojcem chrzestnym. Chciałbym zrobić chrześniakowi nietypowy prezent; chcę kupić w roku jego narodzenia wino, odleżakować je i wręczyć mu w dniu 18tych urodzin. Pytanie: jakie wino najlepiej się do tego nadaje? Jaki gatunek, jaka marka, jaki rodzaj? Potrzebuję wina, które będzie naprawdę ładnie się starzeć - otwarte zostanie dopiero za 18 lat... Bardzo dziękuję za podpowiedzi :)

Gość markov
wino marki wiono

;)

Gość gdzie jest moj laptop
moze wyslij zapytanie do jakiegos sklepu internetowe sprzedajacego wina?

Dobry pomysł. Jeżeli nie znajdę tu odpowiedzi, na pewno tak zrobię :) ale wierz w potęgę Kafeterii;) niestety, w renomowanym sklepie winiarskim kiedyś się strasznie naciąłem.. naprawdę, nie powinni wystawiać w takich miejscach dorabiających studentek :o

Gość poszukaj w necie
jakichs forum winiarzy i wielbicieli win. na pewno takie sa, a tam ktos poradzi Ci lepiej niz na kafe :)

Gość leżakowanie to nie proste
to nie wino z winiarni, które jest przygotowane do konsumpcji. Udaj się do winiarni i porozmawiaj z winiarzem. Wino musi leże w odpowiedniej butelce, w odpowiednim kącie nachylenia, musi oddycha, wilgotnośc... Jeśli się tym nie interesowałeś - to sobie nie lada wyzwanie wymyśliłeś. Pogadaj z winiarzem. Przez internet nie wierzę.

OK, dzięki...daje do myślenia.... mam piwnicę, ale czy to "dobra" piwnica, ciężko orzec.. Może można sobie wykupić w takiej prawdziwej winiarni takie wino z miejscem do leżakowania? Odebrać za 18lat? ;) pewnie taniej wyjdzie jednak zapoznać się z warunkami i przystosować piwnicę;)

A "winiarnia" to po prostu sklep z winem..?

Up:)

z tego co się orientuję w Domie Wina całkiem nieźle doradzają w kwestii win. Może tam uzyskasz przydatne informajce, jakie wino będzie się "ładnie starzeć" tak, by za 18 lat osiągnęło swoje najlepsze właściwości smakowe.

Gość yyyKafeKrytykant
hahaha autor juz pewnie dawno kupil to wino po cholere odszukujesz tematy z 2008 roku