Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie . . .

skierowanie do szpitala od lekarza prywatnego ...

Polecane posty

Gość mam pytanie . . .

Witam! Ostatnio bylam u okulistki prywatnie i ona skierowala mnie do szpitala panstwowego na kilkudniowy pobyt w celu wzmocnienia oczu: kroplowki, zastrzyki itp.. I tak sie teraz zastanawiam ... dlaczego zaakceptowano skierowanie od prywatnego lekarza ? Czy lekarze prywatni moga kierowac pacjentow na np. operacje chirurgiczne ? A może ważny jest tutaj fakt, że ta lekarka pracuje w tym szpitalu ...

mnie ginekolog prywatny też kierował do szpitala i nie było żadnych sprzeciwów

Gość znalezione w sieci
Skierowanie do szpitala może wystawić każdy lekarz, który ma prawo wykonywania zawodu (nawet z gabinetu prywatnego, który nie podpisał kontraktu z NFZ). W przypadku leczenia planowego, lekarz kierujący dołącza wyniki badań uzasadniające celowość skierowania na leczenie szpitalne. W przypadkach nagłych należy przyjąć pacjenta nawet wtedy, kiedy nie ma on przy sobie wyników określonych badań. Jeżeli przed operacją powinny być wykonane jakieś badania, to robi je szpital na koszt szpitala. Nie wolno odsyłać pacjenta, np. do lekarza POZ w celu wykonania dodatkowych badań.

Gość mam pytanie . . .
Dziekuje za odpowiedz :) Bo znajomi sobie zartuje, ze zawalu dostane jak przyjdzie rachunek :P ... juz wiem, ze nie przyjdzie :P