Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy błagam

Kilka zdań po angielsku.. .pomożecie??

Polecane posty

Gość pomocy błagam

Cześć, czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć na angielski takie zdania??: - W dużych miastach jest więcej dobrych szkół - W dużym mieście łatwiej dostać dobrą pracę - W dużym mieście jest blisko do sklepów, kin, pubów - W dużym mieście jest dostęp do transportu publicznego - W dużym mieście można być anonimowym - W dużym mieści łatwiej nawiązać nowe znajomości Wiem, że jest tego sporo, ale może mi pomożecie. Z góry dziękuje.

Gość michel koperek17
Pierwsze zdanie jest takie. Następnych nie zapamiętałem :D - In big cities is more good schools

Gość pomocy błagam
dzięki, zawsze coś :D a może ktoś inny wie??

Gość michel koperek17
ej misiek , a słownika to ty nie masz ??????? oj leniuszku :D:D:D

Gość pomocy błagam
ale ja nie wiem jakie to czasy trzeba używać.. a źle zrobie to będę mieć opierdol.

Gość sdsaffdhggfhfhfdhproszę
- W dużych miastach jest więcej dobrych szkół in big cities there are more good schools - W dużym mieście łatwiej dostać dobrą pracę (..) is easier to get better job - W dużym mieście jest blisko do sklepów, kin, pubów (...) is closer to schops, cinemas, pubs - W dużym mieście jest dostęp do transportu publicznego (...) is public transport - W dużym mieście można być anonimowym (...) can be anonymous - W dużym mieści łatwiej nawiązać nowe znajomości (...) easier to get new friends

Gość 1zd.
In big cities THERE ARE moge good schools.

- W dużych miastach jest więcej dobrych szkół - There are more better schools in the big cities - W dużym mieście łatwiej dostać dobrą pracę - In a big city it\'s much easier to find a job - W dużym mieście jest blisko do sklepów, kin, pubów - In a big city it\'s closer to shops, cinemas pubs - W dużym mieście jest dostęp do transportu publicznego - In a big city there is good access to means of transport - W dużym mieście można być anonimowym - You can be anonymous in a big city - W dużym mieści łatwiej nawiązać nowe znajomości - In a big city it\'s easier to make friends.

Gość shikata
nie jest sporo ;),ale czasow angielskich nie uzywalam wieki takze przykro mi nie pomoge :(

Gość pomocy błagam
dzięki serdeczne wszystkim :D Jeśli tylko będę mógł to się odwdzięczę... Jeszcze raz dzięki :) 🖐️

Gość michel koperek17 nie dałeś
rady :>

Gość nauczycielka angielskiego
Wypowiedź łojejej jest poprawna. U innych jest kilka błędów językowych

In the big city is easier get a good job. In the big city is near to shops, cineama, pubs. In the big city is avenue to the public transport. In the big city it is possible to be unnamed. In the big city is easier connect a new connections.

Gość gcvbhc
a pomożecie wmi w zdaniach o sobie w 3 osobie po angielsku bo chcem miec troche bardziej urozmaicone a nie jestem zbyt dobra z angola

Gość Narcyza22
Najlepsze jest to, że do pomocy zawsze się rwą same językowe patałachy. Łojejej dobrze napisała. Underworld - weź idź stąd, jak angielskiego dobrze nie umiesz.

Gość UnderWorld... dajesz czadu
:>

Po pierwsze, nie pisze się 'the' bo nie piszesz o żadnym konkretnym mieście, tylko ogolnie. Po drugie nie możesz napisać samo 'is' w znaczeniu 'jest, znajduje się'. Ma być 'there is'. Po trzecie: to get, to connect, a nie get, connect (zreszta connect to złe słowo) Po czawrte słowa unnamed, avenue, connect i connections z deka nie pasują tutaj :P Po piąte przed liczbą mnoga nie stawiasz przedimka 'a, an' Coś opuściłam? :)