Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak właśnie uważam

Rodziny z więcej niż czworgiem dzieci to patologia!

Polecane posty

Gość tak właśnie uważam

Nie ma co ukrywać - takie rodziny prawie zawsze mają jakieś problemy. Pół biedy, jak te dzieci to dziewczyny - one są cierpliwe i mogą nawet wyjść na ludzi. Gorzej, jak są to chłopcy. Nawet u Lecha Wałęsy posiadanie rodziny z 8 dzieci skończyło się patologią przestępczą w przypadku synów - a co dopiero musi się dziać w zwykłych rodzinach wielodzietnych? Moje zdanie jest takie, że kobietom posiadającym czworo dzieci powinno się płacić za sterylizację lub znacznie obniżać podatki jeśli jej dokonają. Gdyby nie rodziny z więcej niż czwórką dzieci, Polska już dawno byłaby krajem bez ubóstwa. To właśnie takie rodziny zaniżają wyniki na testach szkolnych, tworzą polską klasę nędzarzy, doświadczają niedożywienia, generują przestępczość i w ogóle są siedliskiem wszelkich patologii, np. w najdzietniejszej polskiej rodzinie (bodajże 21 dzieci) doszło ponoć nawet do kazirodczego gwałtu brata na siostrze (opisywane to było w jednym z czasopism kobiecych, ale już nie pamiętam, w którym)... Z tym naprawdę należałoby coś zrobić.

Gość Rafaello rocznik 1987
Patologia to nie mieć żadnego dziecka. Ja podziwiam osoby które sa wielodzietne

Jeśli rodzice mają warunki i stać ich na dzieci to nawet niech mają i 10-cioro....Wcale to nie oznacza patologi jeśli ich na nie stać :)

Gość patologia to byc
idiota/ignorantem/dyletantem, jak w przypadki autorki :P ;)

Gość fsadfsa
o ja pierd...ę ale poglądy :O

Gość nie da się dobrze wychować
więcej niż czwórki dzieci, taka jest prawda. tu nie chodzi o kasę, Wałęsa ją miał i co? dużo dzieci = brak czasu dla nich = wychowywanie przez rodzeństwo i ulicę = patologia.

Gość W takich rodzinach to ojciec
często nawet nie wie komu do łóżka wchodzi, potem jest dla swoich dzieci równocześnie dziadkiem :-O🖐️

niektórzy nawet jednego dziecka wychowac nie umia. dzieci z rodzin wielodzietnych nie przejawiają aspołecznosci

Gość ewanted
"nie umia" i to jest wlasnie dowod jakcy ludzie robia z rodzini trzode:D Dla mnie nawet 4 to patologia.

Gość fsadfsa
nie da się dobrze wychować -- da się, jeżeli jedno z rodziców siedzi w domu to da sie

Gość ewanted
*jacy

nie da się dobrze wychować>>> jeśli rodzice są zapracowani to i jedynaka nie wychowają , mało jest przypadków przestępców z tzn dobrych domów? Niestety nic na to nie poradzisz- bezmyślni rodzice jak króliki , bieda w domu i tylko ręka po zasiłek

Gość nawet
nie chce mi się tych głupot komentować

Gość Piotruś Ban wielki powrót
Nowoczesna rodzina ma 1, max 2 dzieci, więcej to sytuacja nie do przyjęcia :o 4-5 sztuk to może dobre dla dzikusów w Afryce co biegają z dzidami i śpią w domach z krowiego łajna, ale żeby w Polsce taka patologia :o

Gość romka kromka
moja kumpela pochodzi z rodziny wielodzietnej jest ich 12 sztuk mieli biednie ale wszyscy wyszli na ludzi część po studiach część tylko średnie mają już swoje dzieci najwiecej troje reszta po dwoje nie wyobrazacie co sie dzieje jak sa święta albo imieniny rodzicow byłam pare razy u nich na takich zlotach i tylko tyle zazdroszcze im

Gość weeee gdfj t
przewaznie tak jest( sa wyjatki) ze jak duza rodzina to i bieda sie pojawia! i ja takiej rodzinie nie wspolczuje!!! mogla sie matka z ojcem zabezpieczac a nie ruch...ile wlazlo! obserwujac to czesto tak jest ze w rodzinie takiej jest alkohol, dzieci slabo sie ucza, czesto kradna itd wiadomo na pewno sa rodziny wielodzietne ktore sobie jakos radza ale sa to pojedyncze jednostki. taka jest prawda!trzeba przyznac racje autorce, mzoe nie 4 dzieci ale troszke wiecej ale na dzisiejsze czasy to i 4 to bardzooo duzo!

Gość to lesze....
bo kiedys duzo dzieci bylo potrzebne bo duzo umieralo w wieku niemowlecym to taka kobieta musiala rodzic jak krowa rok w rok, ale dzisiaj to juz faktycznie prawie patologia. ale zobaczcie ze takie sa fakty-im gorsze wyksztalcenie i status spoleczny tym wiecej dzieci i w mlodszym wieku, dlatego te wielodzietne to patologia bo ludzie zamozni i wyksztalceni nie mnoza sie jak kroliki, i wydaje mi sie ze nie chodzi o to ze jak rodzina wielodzietna to sie robi patologiczna chociaz na zdrowy rozum taka gromade faktycznie ciezko wychowac, ale patologia sie mnozy po prostu dlatego patologiczne sa wielodzietne czytalam w jakims art, jak w jakiejs wielodzitnej, biednej rodzinie w osrodku pomocy spol namowiono faceta zeby uzywal prezerwatywy, to na drugi dzien przyleciala z awantura jego zona -w domu bieda, nie ma co jesc a on bedzie sobie chuja przystrajal :O :O :O :O no i dziwic sie ze to sie tak mnozy....

Gość weeee gdfj t
poza tym jeszce nie widzialam bogatej rodzinki 10=osobowej! chyba jakies gwiazdy hehhhehe

Gość romka kromka
znam jeszcze dwie rodziny lekarskie w jedne 6 sztuk w drugiej 8 sztuk ale to zagorzali katolicy tak że roznie to bywa

proponuje wziąć słowniczek w rączki i poczytać o znaczeniu słowa patologia, albo nie wypowiadac sie na tematy, o których sie nie ma pojęcia ilośc dzieci akurat o tym nie decyduje

Gość Prawda jest oczywista
no to miejcie sobie po 1 dziecku ale pamietajcie ze za kilka lat biala rasa zaginie. bo kiedy wy sie zastanawiacie czy wogole miec dziecko w tym samym czasie 20 letnia pakistanka rodzi juz siodme. :P

Gość ale kościół
mówi, że dziecko to dar z niebios !!! Dlaczego nie chcecie przyjmować tego daru???? Jeśli ktoś go dostaje 15 razy, to musi go przyjąć. Nie wiem, co wy robicie, że macie 1 lub 2 dzieci, pewnie żrecie te hormony, albo dupy skrobiecie. APOKALIPSA :(

Gość mam tyle na ile mnie stac
czyli 4 i nie bieduje. 2 juz doroslych hahaha

Gość gadacie glupoty po prostu
moi jedno sasiedzi maja czworke dzieci, przy tym chate ponad 200m kwadratowych i trzy samochody do tego wlasne sklepy, plus kawalek ziemi dla akzdego dziecka, straszna patologia! druga rodzina ktora znam to taka w ktorej dzieci jest szescioro i na razie tylko jedna dorosla dziewczyna wyszla za maz i mieszka z mezem, ale reszta z rodzicami, nie powiem, zeby im sie zle widodlo, dzieci w markowych ciuchach, wycieczki do chorwacji, do egiptu, matka jest na wysokim stanowisku w banku, ojciec na kierowniczym w jakiejs fabryce... rowniez starszna patologia

Gość do mam tyle na ile mnie stać
No właśnie, ale ta czwórka to max, więcej się po prostu nie wychowa na ludzi.

Gość do mam tyle na ile mnie stać
A tam gdzie mają sześcioro, to nie bój żaby - na pewno jakaś patologia się pojawi - może np. syn będzie kryminalistą, jeżeli mają syna/-ów.

Gość *.*.*.*.*.*.*.*.*.*
Źle ujęty temat. Nie rodziny to patologia, tylko najczęściej w rodzinach patologicznych rodzi się tyle dzieci. Jeżeli kogoś stać, ma siły i zdrowie, to i 10 nie będzie patologią.

Gość tajmahll
ja tez znam jedna bogata rodzine, ktora ma 4 dzieci. Dzieci maja wszystko oprocz rodzicow, bo ci zajeci sa praca oraz korzystaniem z zycia, a dzieci sa wychowywane przez nianki. Po cholere rodzic az 4 dzieci, aby potem sie kompletnie nimi nie zajmowac?:O