Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SAE

Makijaż na ślub? Jaki??

Polecane posty

Mam pytanie do was, niedługo idę na ślub, mam 20 lat, jako gość oczywiście. Jak powinnam się wymalować? Baza, podkład, puder w kamieniu? Tusz i błyszczyk? Na codzień się maluje pudrem w kamieniu. Nie chcę aby wyszla \"tapeta\"

Gość dejzi69
jestes mloda,zalezy jakasz masz kiecke,kolor oczu i wlosow,cere.jak ladna i bez syfow,to mozesz zaszalec.jakis puder brazujacy.blyszczyk z drobinkami,cienie lekko polyskujace,zalezy co lubisz.

Gość dejzi69
dzięki dejzi69 ;) Kiecka w kolorze fioletu (nie umiem okręslić teraz odcieniu, ale coś w tym stylu) Włosy ciemny brąz,oczy zielone, średnia karnacja (może jeszcze sie opalę trochę). A cera hmmm Mieszkana.. na czole nad nosem zreguły coś wyskakuje ;/ I tu jest też właśnie z tym problem. Bo puder nie zrobi idealnej cery;/ przejważam Twoje propozycje i pewnie coś z tego wybiorę ;)

tylko w sumie nadal nie wiem co z resztą twarzy. Czy podklad +puder sypki wystarczy? Nie używalam nigdy bazy. Nie wiem czy 3 warstwy to nie za dużo (baza, puder, kamień). Boję się, ze pomaluje się krzywo i będą zacieki!

Gość dejzi69
not o z urody wydajesz sie po opisie ladna dziewczyna,to napewno nie bedzie problemu.jesli masz fundusze to ew.mozewsz isc do makijazystki,ona ci pomoze zrobic makijaz,a puder moze raczej matujacy,bo musi sie dlugo 3-mac na weselu,a tam wiadomo,goraco,upocisz sie od tancow i jedzenia troszke,a musi sie idealnie cala noc 3-mac.ew.niech ci zrobi kosmetyczka tylko twarz pudrem,a reszte sobie sama mozesz domalwoac jak lubisz i masz zdolnosci.fioletowy b.ladny kolor.udanej imprezy ci zycze.

Gość dejzi69
moze puder brazujacy jakis ,ale pracowany albo w kamieniu bedzie lepszy na ta okolicznosc niz sypki.

a sypki to nie ten sam co w kamieniu? Ja się tak średnio znam :P dzięki dejzi69 ;)

faktycznie są inne. Czy mam rozumieć, że puder sypki nakłada się pędzlem a w kamieniu gąbką lub pędzlem? Czyli mogę np użyć podkłam w kremie i na to w kamieniu w odcieniu zbliżonym do skóry + na to sypki brązujący (troche na policzki, nos, czoło)?

Gość dejzi69
mozesz,ale nie wiem czy 3 warstwy to ju znie bedzie za duzo,musisz wybrac podklad lekki,ktory nie tworzy efektu maski np.maybelline-Affinitone lub jakis inny i na to wtedy mozesz probowac prasowany i pozniej sypki na koniec.

visageeee to prawda, moge wziąść ze sobą jedynie z kamieniu. (tzw. do torebki). Ta dziewczyna jest pięknie pomalowana, chciałabym umieć malowac takoczy, chyba, będę ćwiczyc w domu hehhe Mam puder musowy Rimmel 24h i chyba, jego użyje jako podkład. W kamieniu mam taki z drobinkami (caramel), kosztował 60zł to powinnien być dobry, chociaż wg mnie trochę za jasny. Może dokupie jeszcze jakiś brązujący. Hmmm

Gość dejzi69
ladnie pomalowana,ale za skromnie i za delikatnie jak na wesele mozesz bardziej zaszalec.gdyby nie te kreski,to by jak rozmyta wygladala,za blada,zero odcieni tam.mi sie nie bardzo podoba.bardziej na co dzien ten makijaz.za 10 zl z joko masz dobre pudry brazujace,rimmel.

Gość kotttkowska45
Dla mnie na razie nie ma sensu przedłużanie rzęs, a to dlatego ze sama mam długie rzęsy, chce je tylko ładnie podkreslic i nie zawsze też chce mi sie je rano tuszować, Dlatego wybrałam aplikację NouveauScarę, dzieki której naprawde moje rzęsy wygladaja jak przedłużone.I to bardzo dobre rozwiązanie właśnie jesli chodzi o makijaż na ślub.

Gość gość
daj spokój z tapetą, zamaskuj korektorem pryszczory jeśli wyskoczą, przypudruj nosa i ziu w tany.

Gość gość
Teraz moze to byc też i LVL. Tutaj efekty na rzęsach sa rewelacyjne wiec moze warto jest to rozważyć.

Gość gość
Super. Ja tez musze potwierdzić ze ta metoda jest naprawde dobra i spokojnie wlasnie warto jest o niej pomyslec, Do tego jeszcze ona nie niszczy rzęs.

Gość pamellaamella
Teraz coraz więcej kobiet decyduje się jednak na przedłużenie rzęs. To jest o wiele lepszy zabieg od takiego codziennego doklejania rzęs. Ja sama zresztą juz od 4mc przedłużam rzęsy, bardzo fajny efekty, i równiez wygoda jesli chodzi o urlop, pływanie w basenie. Jesli chodzi o stolicę to polecam to miejsce w którym mozna przedłużyc rzęsy przedluzanierzes-warszawa.pl

Gość frannnka2
Z tego co zauważyłam nawet wsród moich koleżanek, coraz więcej z nich decyduje się na taki zabieg przedłużenia rzęs www.przedluzanierzes-warszawa.pl Nie ma to jak idealnie wyglądajace rzesy, bez względu na porę oraz tao czy właśnie wychodzisz z wody. I do tego jesli chodzi o tak wyjątkowy dzień, bedziemy miały pewność ze makijaż oczu jest nienaganny.

Gość fillllipowska
Franka wcale sie nie dziwie Twoim koleżankom bo w sumie wybrały własnie jeden z lepszych salonów w stolicy jesli chodzi o przedłużenie rzes, wiec całkowicie zrozumiałe jest ze tak jezdzisz.

Gość gość
Na slub kolezanki malowalam sie w black pearl w krakowie i duzo osob mowilo mi, ze siwetnie wygladam.