Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelka jaka

butelkowa

Polecane posty

Gość butelka jaka

pytanie: zamierzam karmić piersią ale różnie to bywa więc chcę się na wszelki wypadek zaopatrzyć w jakąś dobra butelkę. Jakie polecacie???

polecam avent. po pierwsze sa popularne, maja solidne smoczki (w tych tanich butlach zdarza sie, ze smoczki szybko ulegaja uszkodzeniu). poza tym do aventu mozesz dokupic specjalne smoczki regulujace wyplyw mleka, tzn. leci ono szybciej lub wolniej w zaleznosci od wieku dziecka.

Gość miaaa...23
Też polecam butelki Aventa :)

Gość malalalallaall
a ja polecam butelki i smoczki nuk:)

Gość bardzo ładne dzieci
avent!!! mialam nuka i TOMMEE TIPPEE czy jak mu tam. ta ostatnia jeszcze ujdzie, ale nuk dla maluszka to koszmar. leje się z niej jak z kranu. Zaopatrzyłam się w avent i jest rewelacyjna.

Gość propozycja taka moja
tommee tippee też są fajne, zwłaszcza smoczki. Ale w avenci podoba mi się wspomniana wcześniej kreseczka do regulowania wypływu mleka:)

Gość Ola_30
taaa - kup se i avent i nuk i jeszcze coś a dziecko i tak sobie samo wybierze.... ja kupiłam avent - takie zachwalane że niby jak pierś mamy - tralalala wcale nie chciała jeść z aventu :D Moja jadła z NUKa tego szerokiego i z niczego innego

Gość grrrrrrrrrrrrrr
u mnie avent sie nie sprawdził - polecam tommee tippee - są rewelacyjne

U mnie Avent też się nie sprawdził. Mimo, że taki zachwalany. Mały cały się opluwa mlekiem. Sprawdził się NUK ze smoczkiem początkowym i Canpol z tradycyjnymi smoczkami kauczukowymi (brązowymi). Co do niszczenia, smoczki często używane i tak trzeba zmieniać.

Zacznę od tego, że Lusia jest dzieckiem \"piersiowym\". Miałam laktator Aventu no to i butelki kupiłam z tej firmy, żeby był komplecik. No i lipa, bo Lusia Avent odrzuciła zupełnie. Kupiłam NUKa za radą mamy. I NUK sprawdził się super, w kwestii kształtu smoczka (chodzi mi o ten szeroki). Za to zaletą Aventu jest lepszy moim zdaniem system odpowietrzania. Ale co po systemie odpowietrzania, jak dziecko do ust tego wziąć nie chce :) Na korzyść NUKa - kształt \"ortodontyczny\".