Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość freequa

farbowanie

Polecane posty

Gość freequa

Chcialabym zaczac sama sobie farbowac wlosy bo ostatnio nie stac mnie na fryzjera, tzn.mam inne wydatki. farbowac wlosy musze bo mimo ze jestem mloda(20lat) to przez moje geny mam juz pare siwych wlosow...;/ zawsze mialam pasemka wiec musialam chodzic do fryzjera...teraz farbuje sie na jeden kolor-ciemne wlosy.. Farbowac sama bede pierwszy raz i nie mam pojecia jak sie za to zabrac tzn.jak to wykonac...mozecie mi cos doradzic?? Ps.mozecie tez napisac jaiej firmy farby polecacie ;)

loreal dobre ..normalnie kupujesz sobie pedzelek i nakladasz od odrostow az po konce pasmo po pasmie ..w szbkim tepie i dokladnie. wszystko ,nie ma zadnej magii .. zmywasz po ok 20-30 min :P

Gość a pallete
dobra farba?

Gość freequa
ale jak mam to nakladac pasmo po pasmie?? pewnie cala twarz sobie przy tym pobrudze :P a zrobic to tak ze mam przedzialek i najpierw jedna strone tak farbowac a potem druga? I czy jak juz w taki sposob pasmami naloze to czy potem zrobic cos takie tak jakbym myla wlosy? zeby sie ta farba jakos tak dokladniej rozprzestrzenila na wlosach..czy tak sie nie robi?? ps.,slyszalam ze palette bardzo niszczy wlosy

Samej to może będzie Ci trudno, w sumie nie wiem bo mi zawsze mamunia farbuje włosy ;) może poproś mamę lub koleżankę żeby Ci pomogły. A potem normalnie kupujesz farbę, rozrabiasz, tam są do tego rękawiczki, nabierasz na place troszkę i nakładasz na włosy. Ogólnie skomplikowane to to nie jest :p

nie wiem urzywam tylko loreal... najlepiej zacznij od tylu i jedz az do gory , zaczesujac do tylu... no tak twarz sobie troche ubruszisz , szyje i uszy tez , najlepiej przed farbowaniem posmaruj kremem tlustym te miejsca.

Pallette bardzo dobrze kryje, ale niszczy włosy i nie da się jej przykryć niczym innym... ;) Kup dwa opakowania, chyba że masz krótkie włosy... łatwiej nałożyć jak ma się więcej farby...

Gość freequa
normalnie boje sie to zrobic :P tylko ze te loreala sa dosyc drogie...wiec jak mam kupic dwa opakowania to mi wyjdzie prawie tyle samo co u fryzjera:P no ale na pewno czasu troche zaoszczedze ;) hihi ciekawe jak mi to wyjdzie :P moze sobie jako poprobuje najpierw np.naloze na suche wlosy maseczke do wlosow niby farbe i zobacze jak mi to wyjdzie :P