Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapomnialam o...

NERWICA CZY CHOROBA SERCA????????????????

Polecane posty

Gość zapomnialam o...

Wizyta u kardiologa dopiero w przyszlym miesiacu, ale chcialam zapytac czy ktos moze orientuje sie w ojawach, moze ma jakies doswiadczenia. Czytam o nerwicy, ale objawy mam nieco inne... otoz od kilku lat z przerwami boli mnie serce, bol promieniuje do lewego ramienia i lopatki, czasem jest nieznosny, ze nie moge ruszyc sie z miejsca przez kilka godzin, ostatnio trzymal mnie przez tydzien, nie moglam normalnie funkcjonowac, po zrobieniu kilku krokow sapalam i ogolnie czulam sie jakbym przebiegla maraton, mialam uczucie jakby serce mialoby wyskoczyc mi z piersi. Bylam u lekarza rodzinnego, zrobili EKG, ale wykazalo tylko przyspieszone bicie serca, zadnych zmian zawalowych, zrobilam wszystkie badania, ale wyszly w normie, dostalam skierowanie do ortopedy, gdyz mialam skolioze, ale rtg nic nie wykazalo. Lekarz rodzinny przepisal mi milocardin i magne b6, po kilku dniach przeszlo, ogolnie znow czuje sie dobrze, od czasu do czasu zakluje kilka minut, ale przechodzi... dodam, ze nie mam zadnych stanow lekowych... Czy ktos moze mial podobne obajwy?

Gość zapomnialam o...
dodam jeszcze, ze serce boli mnie przy np jakims ciezszym wysilku, kiedy tancze, biegam itp nie zawsze, ale czesto...

Gość iliwiata
to na tle nerwowym... ja czułam jakby mi ktoś siadał na klatce piersiowej i nie mogłam oddychać...

Gość zapomnialam o...
Jak to sie leczy??

Gość iliwiata
ja sobie "poradziłam"sama. rozwiązywac problemy na bieżąco jeśli się da, starać się nie wpadać w panikę, kiedy boli... krótko ujmując: nie denerwowac się każdy ma nerwowe sytuacje z innego powodu, musisz starać się je wyeliminować lub radzić sobie z nimi...

W moim zyciu nie ma zbyt wiele sytuacji nerwowych tym bardziej mnie dziwi, ze ten "problem" dotknal mnie... staram sie wtedy wyciszyc, odpoczac, ale to niestety nie pomaga i bol nie znika. Krople uspokajajace tez juz wyprobowalam, ale nie chce niczego lykac...

i ja z tym zyje chyba od 15 roku zycia, lekarze rozkladaja rece... moze ty trafisz na dobrego specjaliste, ktory przepisze jakis odpowiedni lek, moze dieta, bo brak Ci jakis witamin? Moj lekarz tak mi to tlumaczyl i tez bralam magnez, ale nie pomoglo. Wiec mecze sie nadal.

Gość zapomnialam o...
niezapominajko dziekuje... mam nadzieje, ze wizyta u kardiologa cos pomoze, bo te bole serca uniemozliwiaja mi normala egzystencje...

Gość zapomnialam o...
up up Czy ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia??

Gość przebadaj tarczycę
wiem że przy nadczynności tarczycy mogą się pojawic takie problemy z sercem i zmęczenie, i szereg innych objawów , w tym tycie lub chudnięcie, lub problemy z odchudzaniem lub z przytyciem skoro badanie serca nie wykazuje konkretnej przyczyny, to przebadaj hormony tarczycy - proste badanie krwi

Gość a czy poza ekg
miałas inne badania typowo kardiologiczne? Tzn echo serca i holtera? Tylko takie badania pokaża przyczynę, zwłaszcza echo. To nie musi być nerwica, mozesz mieć tzw zespól Barlowa czyli wypadanie płatka zastawki mitralnej. Też myślalam że mam nerwice a mam Barlowa plus prawdopodobnie nerwice:p Moze to być też inna wada serca