Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cohelia26

reczniki

Polecane posty

Gość Cohelia26

Witam , przepraszam jesli umiescilam post nie na tym forum co potrzeba ale nie moglam sie doszukac poradnika domowego , gdyby ktos zechcial odpowiedziec bylabym wdzieczna :) Otoz mam problem z brzydko pachnacymi recznikami kapielowymi , piore je dosc czesto , a raczej gotuje w 90 stopniach i nadal jak wyschna maja niezbyt przyjemny zapach jakby stechlizny , mam calkiem niezla wentylacje w domu , bo to tylko kwestia recznikow , jakies pomysly jakby sie pozbyc zapachu ???

pierz w niższej temp np 60 stopni, i używaj dobrego płynu do płukania może? Kiedyś słyszałam opinię że jak się gotuje pranie to brud na stałe wrasta w tkaninę, ile w tym prawdy - nie wiem, wiec o ile nie masz małego dziecka to możesz spokojnie obniżyć temp prania ;)

Gość Cohelia26
myslalam zawsze ze im wyzsza temperatura to lepiej , moja mama zawsze gotowala reczniki a dopiero potem prala w pralce , niestety ja nie mam za bardzo czasu na takie akcje wole wyrzucic i kupic nowe ale jak czesto tez tak mozna , mam dobry plyn i proszek , daje nawet zawsze ciut wiecej i efekt ten sam .....

Gość deraz są dobre proszki
i wystarczy temperatura 40 stopni, do tego płyn do płukania np. lenor i nie ma prawa nic śmierdzieć, chyba , że masz grzyba w pralce

Gość Wybaczcie ale 40 stopni nie
załatwia sprawy :O Najlepiej smród słabo wypranych ręczników zamaskowac płynem do płukania :O A pierzesz w dobrym proszku do białych rzeczy?

Gość wentworthka.
ja piore w max 60 stopniach, bez plynu do plukania i nigdy mi nie smierdza. Moze masz jakies tanie reczniki z dziwego materialu?

Gość Cohelia26
piore w persilu do kolorowych rzeczy , bo wiekoszc w moich recznikow jest kolorowa , sa z 100 bawelny a do plukania uzywam lenora , moze faktycznie grzyb ale inne rzeczy wtedy tez by smierdzialy ale to tylko te reczniki