Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afarata

pomysły do stylu

Polecane posty

Gość afarata

Przez jakies 18 lat (czyli tyle ile zyje) chodziłam po tym świecie całkiem nijako, najczęstszym strojem były zwyczajne jeansy i zwyczajne - jakze by inaczej - podkoszulki. Teraz chce choc troche zmienic mój styl, to są niektóre pomysły: - klasyczne trampki - makijaz - tylko maskara - afrykańska/hinduska bizuteria/bransoletki z nitek - klasyczne jeansy z przetarciami - przypinki do bluzek - własnoręcznie robione podkoszulki z fajnymi napisami (np. Did you see my butt? (widziałeś moją dupe?); Peace love and party' My face is up there^ (na cyckach;p);Come to mamma; Are you talking to me) - duzy zegarek na ręke - luźne swetry - fajne szaliki, chusty np takie jak sa w sklepach indyjskich, tak sie zawiązuje jak afaratki Macie jeszcze jakies pomysły?? wazne zeby było dosc orginalnie i przyciagajaco wzrok...no, zeby choc troche bardziej kobieco było to tez, bo z tego co napisałam to wychodzi jakis babo chłop:D

Gość afaratki
? a co to jest? :D

Gość biko
ja chodze w obcislych dzinsaxh bo laskom sie to podoba.Czasem slysze na boku jak komentuja moj tylek

Gość aaaniuuuuuuullla
arafatek już stanowczo za dużo na tym świecie ;)

Gość aaaniuuuuuuullla
ale jak fajnie, ajenocześnie oyginalnie, to może coś jak lauryn hill? z Fugees?

Gość aaaniuuuuuuullla
dodam, że tak jak kiedyś sie ubierała:) bo jak teraz to nie wiem:)

Gość afarata
a mozesz opisac ten styl lauren hill?? No, dawajcie dalej pomysły:)

18 lat? ja takie pomysły na maksymalnie \"klimaciarski\" i subkulturowy wygląd to miałam w wieku 15-16, jak już miałam 18 to z tego wyrastałam, bo czułam się już na to trochę za stara... 🖐️

Gość afarata
tylko ze ja mając 15-16 lat byłam nijaka to teraz chce to nadrobic. moze mam zaząc myslec w wieku 30,40 lat?:O

no dobra, byłaś nijaka - trudno, ale to nie powód, żeby się teraz cofać w rozwoju... z tego, co wymieniłaś: - klasyczne trampki - no, ostatecznie niech będą, byle naprawdę klasyczne, a nie jakieś multikolorowe albo w czaszki :O i nie chodź w nich stale, miej też jakieś normalne, bardziej eleganckie buty. - makijaz - tylko maskara - jeśli masakra oznacza makijaż ostry i ciemny, to zdecydowanie odradzam - to głupie i pretensjonalne, będziesz obiektem kpin, - afrykańska/hinduska bizuteria/bransoletki z nitek - afrykańska i hinduska jak najbardziej, fajne i stylowe dodatki tego typu na pewno dodadzą Ci uroku, byle nie przesadzać z ich ilością noszoną naraz. bransoletki z nitek sobie daruj, to dobre naprawdę dla 15-16 latek. co najwyżej na jakimś wypadzie w góry, gdzie normalnej biżuterii się wcale ze sobą nie bierze, ale na codzień odpada. - klasyczne jeansy z przetarciami - no, to akurat nic nadzwyczajnego. - przypinki do bluzek - jakie przypinki? takie okrągłe, np. z zespołami albo różnymi hasełkami? po pierwsze, tego się nie przypina do bluzek, tylko do toreb i plecaków, a po drugie, to też trochę infantylne, jak na ten wiek. - własnoręcznie robione podkoszulki z fajnymi napisami (np. Did you see my butt? (widziałeś moją d**e?); Peace love and party' My face is up there^ (na cyckach;p);Come to mamma; Are you talking to me) - jeśli masz talent artystyczny i jesteś w stanie zrobić taki podkoszulek perfekcyjnie, żeby wyglądał jak kupiony, to droga wolna. ale jeśli to mają być jakieś maziaje wybielaczem, to zrezygnuj lepiej. - duzy zegarek na ręke - duży czy mały, zegarek to zegarek. - luźne swetry - są fajne, tylko uważaj, żeby nie wyglądać jak w worku. - fajne szaliki, chusty np takie jak sa w sklepach indyjskich, tak sie zawiązuje jak afaratki - z tym ok.

Gość afarata
Ale ja cie naprawde nie prosiłam zebys to komentowała, tylko ze jesli miałabys jakis pomysł to zebyś go tutaj wpisala. I mam to gdzies ze cos jest pretensjonalne albo nie wypada mi tego teraz nosić. A kiedy mam nosić, mając 50 lat?! nie zartuj sobie, mam niecałe 18 lat, jestem młoda. A miedzy 18 a 126 takiej wielkiej różnicy nie ma. Ale i tak Ci dziekuje, ze tyle tego napisałaś, chociaz ja i tak bede wkładać co mi sie podoba:) -klasyczne trampki, to znaczy klasyczne, bez zadnych czach:O -maskara to znaczy podkreslone rzesy, a nie ostry i ciemny - bransoletki z nitek mi sie podobają, szczególnie jak jest ich duzo, i połączone są z DUZYM zegarkiem, bo mały takiego efektu nie daje - chyba jednak troche, bo teraz jest doba noszenia materiałowych rurek i bardzo obcisłych spodni, a mi chodzi o takie a la lata 90 - nie chodzi mi o przypinki do toreb (chociaz jesli ktos by miał ochote to czemu nie?!), tylko do BLUZEK, takie tez są

hmmm...nie pomoge Ci, bo to ma byc przeciez Twój styl, ty mniej wiecej wiesz jak chcesz sie ubierac, a nie ja. Jedną rade Cimoge dać: ubieraj sie nie jak jest modnie, nie jak sie innym podoba, i nie jak jest nieodpowiednio w jakims wieku, ubieraj sie poprostu tak jak masz na to ochote... Tez stajl:D faktycznie wydaje mi sie bardzo chłopięcy. Jest fajny, ale moze zmiksuj to z bardziej kobiecymi rzeczami?

"A kiedy mam nosić, mając 50 lat?! " przecież właśnie piszę, że dokładnie na odwrót - czas na noszenie niektórych rzeczy minął dla Ciebie parę lat temu i nigdy już nie będzie odpowiedni, żebyś nie wyglądała infantylnie. ale oczywiście noś sobie, co chcesz, ja tylko wyrażam opinię :) z tym makijażem - przepraszam, źle przeczytałam :D jakoś nieprzyzwyczajona jestem do używania słowa "maskara", dla mnie to po prostu tusz do rzęs. i niechcący zobaczyłam "masakra" :D :D a tak nawiasem mówiąc, nie wiem, jak ktoś obcy może komuś podsuwać pomysły na styl - jak to ma być Twój własny styl, czyli jak sama nazwa wskazuje - powinnaś go opracować sama :)