Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolka1

Kobiety w Irl nie karmia piersia...Dlaczego???

Polecane posty

Gość lolka1

Mieszkam w Irlandii i zauwazylam, ze zadna ze znajomych Irlandek nie karmi dziecka piersia. Zaczelam wypytatywac, okazuje sie, ze zadna ze znajomych nigdy nie karmila (ani jedna!). Z danych, jakie podaja w necie wychodzi, ze tylko 2% matek w tym kraju karmi piersia. Zastanawiam sie dlaczego? Skad wynikaja te roznice? W Polsce dziewczyna, ktora decyduje sie na butle bez powodu raczej zostalaby zlinczowana. Moze wiecie??? A moze sa wsrod Was dziewczyny, ktore zdecydowaly nie karmic piersia? Jak to uzasadnilyscie i co na to otoczenie?

Gość miec to maja
no wlasnie, ale czemu nie karmia? ja rodzilam w irlandii. i tak: jesli rrozmwaialam z polakiem, z zalozenia zakladal, ze karmie piersia, nawet sie o to nie pytajac. gdy rozmaiwalam z irlandczykiem i przypadkiem wypsnelo mi sie, ze karmie piersia, bylo wielkie WOOOOOW:o na szczescie karmienie naturalne jest obecnie w tym kraju szeroko propagowane i coraz czesciej mozna spotkac mamusie przycupnieta gdzies na uboczu z dzieckiem przy piersi... ale czy irlandka, czy inna narodowosc..?:O

Gość lolka1
No wlasnie, tu z gory przyjmuje sie, ze dziecko bedzie karmione butla. A te 2% to chyba dziewczyny spoza Irlandii...Niby propaduje sie szerzej powrot do karmienia piersia, ale ja nie widze odzewu.

Gość miec to maja
no wlasnie, i jezdza pozniej w wozeczkach takie dzieci puculowate wykarmione tymi mieszankami, glowy maja tak duze jak pilki :O a pozniej ja chce kupic ciuszek dla mojego i musze wziasc o rozmiar czy dwa mniejszy, taka maja zawyzona rozmiarowke:O

Gość ja nie bede karmic piersia
ot tak, bo nie i tyle. aha a mieszkam w pol.

Dziwne :) Ja mam sasiadke Irlandke (choc obie mieszkamy w Norwegii), ma 3 dzieci i wszystkie wykarmila piersia. Najmlodsze ma 9 miechow i tylko cyc, butli nie ruszy ;)

Gość lolka1
ciekawska ania--> Irlandki??? Ja naprawde nie znam ani jednej...

Gość miec to maja
prawde mowiac ja znam jedna, ma 4 dzieci, wykarmila piersia jedno;)

Gość miec to maja
najstarsze.

Gość miec to maja
aha, nie wiem, czy to jest powiazane z soba, ale to najstarsze dziecko to taki chudzielec, pozostale juz nie;)