Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kisia000

NIE WIESZ CZY JESTES W CIAZY? POMOGE!

Polecane posty

Gość kisia000

czesc nie bede udawac ze jestem ginekologiem, polozna czy kims innym ,ale mam pewne pojecie o takich sprawach, interesuja mnie juz od dawna, wiele czytam itp.. Wiec jesli chcesz wiedziec jakie jest prawdopodobienstwo ciazy u Ciebie to pisz teraz na tym topiku, chetnie pomoge.

Gość kaka19
Tak, zdarzaja sie przypadki zajscia w ciaze (w dniach plodnych) gdy nie doszlo do wytrysku, z tego prosty wniosek, że prejakulat zawiera odpowiednia ilosc plemnikow, ktora moze zaplodnic kobiete. Dlatego tez seks przerywany to zadna metoda antykoncepcyjna, wrecz przeciwnie prosta droga do ciazy.

Czy testy robione w czwartym miesiącu mogą się pomylić? Dodam, że świetnie się czuję i nic nie podejrzewałam, ale zaniepokoiły mnie mało obfite miesiączki i teraz nie wiem czy mogę ufać testom.

Gość kisia000
a ja sie pod tym podpisuje coz wiecej moge dodac...

Gość kisia000
duszeq2 : Moim zdaniem jesli robilas ich kilka, prawdopodobienstwo ciazy jest znikome, lecz jesli cos faktycznie Cie zaniepokoilo to moze pora isc do lekarza lub wykonac test z krwi. w 4 miesiacu ciazy napewno bys zauwazyla inne objawy wskazujace na ciaze, ale moim zdaniem jesli cos faktycznie Cie martwi , to najlepiej to sprawdzic.

Gość kisia000
Co w teori, nie zawsze w praktyce. Dlatego też, zdarzaja sie zaplodnienia przez seks przerywany.

Gość kisia000
Hmm na to pytanie chyba nikt nie jest wstanie w pelni odpowiedziec. Zalezy od ilosci dni cyklu, dni krwawienia. W niektorych zrodlach podaja, ze wystepuje w srodkowym dniu cyklu. Jednak takie czynniki jak stres, zmiana klimatu moga przyspieszyc badz ja opoznic. Kobieta jest jak zegar czasem w ciagu jednego cyklu moze miec 2 owulacje. Wiec naprawde ciezko to stwierdzic. Ciekawostka jest to ze niektore kboiety odczuwaja owulacje towarzyszy temu charakterystyczne klucia jajnikow.

i Ty mówisz, że masz pojęcie o takich sprawach?:O no to ja Ci powiem, że owulacja występuje zawsze 14 dni PRZED spodziewaną miesiączką (+,- 2dni) i to również jest udowodnione, gdyż ciałko żółte żyje właśnie 14 dni. I w jaki sposób chcesz komuś pomóc skoro o najważniejszych sprawach nie masz pojęcia?:O:O

Gość kisia000
dodam ze ja czuje i przy cyklach 28 dniowych krwawieniu 6 dniowym wypada mi zawsze 14 dnia cyklu.

Gość kisia000
wiem ze czesto wystepuje 14 pr\zed miesiaczka ale nie zawsze tak kobieto jest. I przestan mnie sprawdzac, co nudzisz sioe? znalam Cie z inych topikow i zaraz wiedzialam o co ci chodzi, zaluje ze tracilam na Ciebie czas, jesli cos ci nie pasuje to poprostu wyjdz i nie wchodz na ten topik.

mnie po prostu wkurza to, że podajesz się za kogoś kto może pomóc a nic nie wiesz, i tym sposobem wprowadzasz ludzi w błąd. I to Tobie się nudzi, bo ja podaję ludziom rzetelne informacje, a nie moje domysły jak to robisz Ty:O

Gość tyle że też się mylisz
14 dni przed wystąpieniem miesiączki a nie 14 dni przed spodziewaną.. A ponieważ większość kobiet nie używających tabletek anty ma bardzo nieregularne okresy, to nigdy nie wiadomo kiedy ten czternasty dzień wypada. Przy rozrzutach 20-42 dni raczej trudno ten 14 dzień wyliczyć :)

Gość kisia000
przeciez nie u kazdej osoby wystepuje owulacja 14 dni przed miesiaczka...;/ zgadzam sie z osoba powyzej.

Tak masz racje, źle się wyraziłam, ale to jest tylko teoria. Tyczy się kobiet o regularnych cyklach. Prawidłowo dni płodne powinno się wyznaczać na podstawie np. obserwacji śluzu i mierzenia temperatury

Gość aniaa...
Jezeli chodzi o preejekulat to chyba nie di konca macie racje. ja czytałam wypowiedz lekarza który twierdzi ze w tym płynie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia. A wpadki z przerywanego sa dlatego bo facet za pózno wyszedł, a pozatym chwilke przed wytryskiem może wydobywac sie sperma w małych ilościach, jakos sie to nazywa ale nie pamietam jak

Gość jestem podobna
facet przysłowiowo sobie popuszcza ;):D:D:D: hehehe

Gość ptaszeczek001
hej! mam pytanie.. biorę tabletki, w grudniu będą 3 lata. ale biorę je bardziej leczniczo niż antykoncepcyjnie, bo to Diane35. mój ginekolog, któremu bardzo ufam i z wielu dolegliwości mnie wyleczył zapewnił mnie na początku, że to wystarczy jako metoda antykoncepcji i zbeształ mnie, że wcześniej polegałam tylko na gumkach.. także mu zaufałam i faktycznie przez kolejny ponad rok związku w ciążę nie zaszłam. okres miałam zawsze co 28 dni, potem miałam jakiś dzień przesunięcia i zamiast co 4 tygodnie w soboty dostawałam w niedziele, a ostatnio przesunął mi się na poniedziałki. od ponad roku nie miałam faceta i w te wakacje kogoś poznałam - ot, wakacyjna przygoda. raz się nie zabezpieczyliśmy dodatkowo.. i jest taka sprawa, że ja będąc na wakacjach pigułkę brałam zawsze jakieś 3-5 godzin po mojej stałej godzinie. z kolei w jeszcze wczesniejszym cyklu zdarzalo mi sie zapomniec i wziąć 2 jednego dnia chyba ze 2 razy. bez zabezpieczenia kochałam się na noc przed okresem, rano dostałam okres.. teraz czekam, za 11 dni powinnam dostać, ale przeczytałam o wpadkach w czasie brania pigułek. nie palę, nie biorę leków z dziurawcem, antybiotyków nie brałam od końca maja - to wszystko ponoć obniża działanie antykoncepcyjne. nie chcę robić testu, bo te 3 minuty będą gorsze niż 11 dni czekania na okres. poza tym w zeszlym tygodniu miałam zapalenie wezlow chlonnych, bralam antybiotyki, ktore spowodowaly u mnie drozdzyce i zakazenie przewodu moczowego. teraz biore leki na moje dolegliwosci i uwazam ze test nie bedzie wiarygodny. proszę Was o odpowiedź: czy istnieje szansa, a własciwie to ryzyko bym była w ciąży?

Gość ptaszeczek001
aha, raz nad wakacjach zdarzylo mi sie zwymiotowac po obiadku - jakies 3 godziny od wziecia tabletki. miałam tez pare razy rozwolnienie..to podobno tez obniza działanie pigulek

Gość Kolejna staraczka
9. dnia cyklu kochałam się z mężem, cykle mam nieregularne. Dziś jest 21 dc., mam objawy przypominające te ciążowe. Jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży?

Gość WIKIPEDIA do kiepska podpora
wiedzy. To encyklopedia "społeczna" pisana przez takich jak my. Każdy może tam coś napisać :o

Gość Nowicjuszszszka.
Strasznie chce mi się WŁAŚNIE dziś uprawiać seks! Problem w tym, że chyba mam dni płodne - obecny cykl zaczął sie 28 sierpnia, długość to od 28 do 34 dni... Sama "gumka" jako zabezpieczenie przed ciążą to chyba mało, nie...?? :(

czesc, w dni plodne odbylam \'stosunek\' z chlopakiem, bylismy dosc blisko, nie mial wytrysku ale penis byl wilgotny, byc moze to byl prejakulat, wiem ze dotykal swojego penisa a potem wlozyl delikatnie palec( na głębokość pacnokcia) do pochwy, droge do mnie mial dosc dlugą bo musial przejsc przez majtki i wlosy łonowe wiec napewno ocieral palcem o nie, ale czy jest mozliwosc zapłodnienia w ten sposób?, Jestem dziewicą i mam nieregularne cykle, kolejny okres dostałam po 22 dniach(po 12 od \'stosunku\') byl bardzo obfity ale bez zadnych zakrzepów itp.) Od tygodnia dosc mocno boli mnie glowa. czy jest mozliwe bym byla w ciąży? Dodam jeszcze ze zrobilam test po 10 dniach ( w ulotce bylo napisane ze wykrywa ciaze juz po 6 dniach od zaplodnienia i mozna go stosowac o kazdej porze dnia wyszedl negatywny.

Gość munka
Mam pytanie w związku z ta owulacją 14 dni przed miesiączką ... Mam nieregularne cykle zwykle bardzo długie 40 dni to najmniej teraz jest 47 dzień cyklu a ja @ nie mam (robiłam test negatywny wynik) zastanawia mnie fakty czy jeśli miała bym dostać @ w 55 dniu cyklu tzn że owulacją miałam 41 dniu cyklu więc tak naprawdę test mógł nie wykryć jeszcze ciąży???

no to pytanie mam ja :) moje cykle trwaja 24 dni, kochalam sie 7go dc i 12 dc do konca, jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?