Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neenaa

DZieWICA i pierwszy raz

Polecane posty

Gość roz_gwiazda
to wnioskuję, że po prostu trzeba się na początku pomęczyć z bólem żeby potem miec z sexu przyjemność :D a ja mam czasami takie schizy i boję się, że to mnie będzie zawsze bolało.. o zgrozo! ale chyba się nie przekonam jak nie spróbuję, pozdrawiam Was ludziska

a ja sie cholernie boje czy to juz nie bedzie tak zawsze.. to nie jest zwykly bol, jak przy rozdziewiczaniu. to jest tak okropnie rozrywający od wewnatrz bol ze az bylam cala lodowata jak juz odskoczylam...

Gość marta__W
jak zaczelam spac z moim pierwszym facetem tez bylo ciezko (a mial raczej waskiego), i tez ledwo mi palec wchodzil, ale po roku prawie codziennego uprawiania sexu pochwa dosc mocno sie rozciagnela i teraz z latwoscia nawet cztery palce jest w stanie mi wlozyc i nie musze byc bardzo podniecona. Tylko ze teraz on narzeka zre jestem za :szeroka:

skarbie tez tak mialam i mam w pewnym sensie tez do dzis to ze jestes waska to fakt, ale ze jeste za malo rozluzniona i podniecona tez robi swoje kupcie zel intymny niech cie nim masuje przed, niech wsuwa paluszek rozluzni cie pozniej powoli niech w ciebie wchodzi ale nie rusza sie tylko powoli powolutku rozciaga cie soba dopiero po jakis 15 minutach niech powoli wykonuje wolne ruchy na poczatku jest nieprzyjemnie ale trzeba to przezyc bo pozniej bedzie naprawde fajnie ;)

Gość Jebak
Oj kochanie jak byś wpadła w moje ręce i pod mojego huja... już ja bym rozszeżył twoją ciasną cipke! aż by się iskry sypały! nie takie cnoty dmuchałem.

Gość dicksteele
Ciekawe skrajności piszecie że niekiedy ledwo mieści się jeden palec... w prawdzie jeszcze nie uprawiałem seksu z moją dziewczyną ,ale jak jej robię palcami to wkładam 2 i jeszcze jest miejsce ponadto jest "dziewicą" tzn. często używa tamponów i błonę ma przerwaną ale jest chyba dość "luźna" po tym co tutaj czytam

Gość lolo69ferrari
dzisiaj mialam swoj pierwszy raz, strasznie sie balam bo facet nie wiedzial ze jestem dziewica... nigdy nie mialam problemu z wlozeniem 1-2 palcow. wszedl we mnie i prawie wcale go nie poczulam!!! to nienormalne zeby dziewica byla taka szeroka...

Gość s-kaa
A u mnie jest z kolei podobnie ale inaczej. Jak jestem podniecona to sama potrafię sobie włożyć 3 palce, facet moze wlozyc 2 bez problemu, ale jego czlowiek nie wejdzie za chiny. Niby nie jest jakis gruby, raczej normalny a nie wjedzie. Tzn to jest taki ogromny ból, że "uciekam". Staramy się tak już rok :(:(:( Ja nie wiem.

Gość s-kaa
ojej, członek no :P

Gość Killer96
A czy to prawda, że jak uprawiasz seks z dziewczyną która robi to pierwszy raz to leci jej krew ?

Gość Bebełe
Pochwica jest zaburzeniem, które jak się szacuje dotyczy 2% populacji kobiet. Objawem pochwicy jest skurcz mięśni otaczających pochwę, co powoduje zamknięcie wejścia do pochwy. Wprowadzenie członka do pochwy jest niemożliwe lub bolesne. Skurcze mięśni są spastyczne, odruchowe, niezależne od woli. Pochwica jest jedną z przyczyn nieskonsumowanego małżeństwa (matrimonium non consumatum). Jakie są przyczyny pochwicy? Przyczynami zamknięcia wejścia do pochwy są biologiczne i patofizjologiczne zmiany w narządach płciowych. Najczęstsze z nich to: gruba błona dziewicza, patologiczne zmiany w zewnętrznych narządach płciowych (owrzodzenia, otarcia, przeczulica) oraz zmiany zanikowe w pochwie, stany zapalne Pochwica może być spowodowana również czynnikami psychicznymi: Podłożem psychogennym skurcz mięśni otaczających pochwę wywołany lękiem przed defloracją, ciążą, stosunkiem, mężczyznami. Przyczyną skurczu mięśni może być zaburzenie identyfikacji z rolą kobiecą, osobowość niedojrzała, zaburzone relacje partnerskie, doświadczenie seksualnej przemocy, wykorzystania. Ponadto: zaburzenia osobowości, konfliktowe relacje z ojcem negatywne postawy wobec mężczyzn, nieśmiałość partnera, postrzeganie partnera jako mało męskiego Leczenie pochwicy: 1. Farmakoterapia zawiera leki rozkurczowe, przeciwbólowe i przeciwlękowe. 2. Metody chirurgiczne np. defloracja w znieczuleniu 3. Trening funkcjonalny – polega na edukacji seksualnej ( >uczenie się kontrolowania kurczliwości mięśni pochwy >kontrolowana penetracja pochwy palcem >kontrolowana penetracja pochwy rozszerzaczami o coraz większych rozmiarach >kontrolowana penetracja pochwy członkiem. Skuteczność metody ocenia się na 94%. ). Ponadto stosowana jest psychoterapia i desensybilizacja.

Gość mattt
Siemanko mam dziewczyne ktora kocham ale ona jest dziewica i bd.chce to zrobić mieć za sobą trochę sie boi poradzcie cos prosze :) pozdro.

Gość Paaaaula.
tzn. kooleezaanko powiiem cii tak. 1 raaz stosunku to wielkie wyzwaanie ii dla cb jaak ii dla twojego paartneera. Owszeem 1 raaz booli alle daa sie przezyc. Niie moowie ze to cos zlegoo alle saam faakt. niiech twoj paartneer bd baardziieej deliikatny namietny i czuly to wiiele zyskacie.

Gość Paaaaula.
Ludziie . moj 1 raaz teez byl boolesny. bo wiiiadomo roozdziiewiczenie. alle. . niie zaaluujee. ; ] warto bylo . aa booleec boolii bo to inne od innych uczuc odczucie.

Gość laydis
dzieczyny! wczoraj miałam swoj pierwszy raz choć przyznam że nie jestem zbyt młoda na ten pierwszy raz:P 5 razy probowaliśmy ale zawsze tak bardzo sie spinałam że nie byłam w stanie nic zrobić, tylko RYCZALAM:P strasznie mnie bolało nawet gdy facet zaczął tam krążyc:/ byłam tak zdesperowana i wsciekła na siebie ze nie wiedziałam co zrobić by poprostu juz bylo po wszystkim:/ naszczescie sie chyba udało, CHYBA bo do krwawienia doszło i boli mnie podbrzusze ale nie wiem do końca czy już nie jesyem dziewica, czy ktoś tak miał???

Gość kasztelann
jest taka stronka http://sexfotek.pl, korzystam z niej już od dość dawna - fajny klimat, spoko ludzie

Gość ciuciu
cześć mam pytanie.. może to troche dziwne, ale w jaki sposób kobieta moze sie sama roździewiczyć. nie pytajcie proszę po co mi to tylko szczerze odpowiedzcie

Gość Drągal234
Błonka ma otwory...nie jest jednolita. Najlepiej palcami...bo masz wtedy kontrolę i czucie najlepsze. Szukasz otworu w błonce i poszerzasz stopniowo. Taka penetracja to jest jakiś dyskomfort...ale jak nie jesteś histeryczką...dasz rady :) Wszystko powoli i stopniowo. Potem możesz próbować wprowadzać jakiś obły przedmiot...ale najlepiej palcami to robić. To nie jest takie głupie.Jest to jakieś uniknięcie nieprzyjemnych niespodzianek w trakcie pierwszego zbliżenia.

Gość Cezet
Skocz z 2 piętra w powietrzu zrób szpagat i nadziej się na najgróbszy Pall to pomorze. Jezu ić do lekarza a jak to nie pomorze to to już morze zostać albo na 4-ever albo na 4-5 lat tak jak to było u mojej dziewczyny (żonki xD)

Do autorki :) doskonale Cie rozumiem, tez tak mialam i do tego meczylam sie ponad 3 lata ... ;/ zgroza, ale z czasem bylo coraz lepiej i teraz jest juz ok. w pewnym momencie tez juz myslalam ze tak bedzie zawsze i tylko niepotrzebnie sie za kazdym razem stresowalam. bylam u ginekologa i on mowil, ze budowa mojego ciala jest ok i to tylko blokada psychiczna, ktora trzeba pokonac - wiec ja tak zrobilam tylko troche to trwalo. Czasami sie do tej pory zdarza, ze on mi mowi ''kochanie rozluznij sie'', bo na zupelnego spontana sie nei da ... pozd :)))

Gość Marsjankaa
Ginekolog może też przepisać Ci krem/maść znieczulającą miejsce intymne, czytałam kiedyś o niej, ale nie wiem czy można kupić coś takiego bez recepty.

Po co odpowiadacie autorce skoro ona zadała pytanie prawie dwa lata temu. Bez sensu jest wyciąganie jedno-, dwustronnicowych tematów sprzed dwóch lat...

Gość Marsjankaa
Faktycznie, nie zauważyłam, ale może komuś innemu się przydadzą te porady ;)

Gość matyldaaaaaaaaaaaa
a ja probowałam sobie palca włozyc ale sie boje.. szukam tej dziurki i szuka, ale nie wiem czy nie moge jej znlaezc czy nic nie czuje.. bardzie prawdopodobna jest wersja 2, ze nic nie czuje :( dlaczego ?

Gość Marsjankaa
Matylko, nie oglądałaś siebie w lusterku?