niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 Mam 20 lat, moje miesiaczki nie sa regularne i strasznie bolesne, nie bylam jeszcze u ginekologa i chcialam sie wybrac, tymbardziej ze zaczelam wspolzycie z chlopakiem i uzywamy prezerwatywy a chcialbym jeszcze tabletki. Moje pytanie to: czy podczas 1 wizyty ginekolog bedzie mnie badal?? :-/ czy przepisze tylko tabletki? podobno na uregulowanie cyklu i na bolesne miesiaczki lekarz przepisuje tabletki antykoncepcyjne? Aha nom i jeszcze jedno... mama mojego chlopaka polecila mi pania ginekolog... bo chce isc pierwsze do kobiety... ale ta ginekolog jest siostrą zakonną... czy ona mi przepisze tabletki anty?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehhe Napisano Wrzesień 11, 2008 na pierwszej wizycie lekarz na pewno cie zbada... tabletki przepisze ale najpierw powinien zrobic ci kilka badań jak np próby wątrobowe i na podstawie wyników oraz wieku dobrać odpowiednie tabletki... tak powinno przynajmniej to wyglądać ale z reguły lekarzom nie chce się robić tych badań.. jeśli chodzi o ginekolog zakonnicę to trudno powiedzieć czy ci przepisze tabletki... wydaje mi się że jako lekarz nie powinna się przeciwstawiać no chyba że obudi się w niej zakonnica i będzie cięprzekonywać że to grzech... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 a czy umiałby ktoś opisać jak takie badanie wygląda. Ja wiem pewnie wydaje się wam to śmieszne... ale ja nawet do zwykłego lekarza internisty się boję chodzić, a co dopiero do ginekologa :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 21latka................... Napisano Wrzesień 11, 2008 Ja dzis wybieram sie prywatnie do swojej pani ginekolog. Mam 21 lat i tez rozpoczelam wspolzycie, chce sie kontrolnie przepadac, troche sie stresuje. Ja przyjmuje tabletki Yashmin antykoncepcyjne, ale uprzednio mialam robione badania proby watrobowe i poziom testosteronu, usg i mierzone cisnienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehhe Napisano Wrzesień 11, 2008 najpierw lekarz robi z toba wywiad. Pyta kiedy miałaś ostatni okres czy masz regularnie o choroby w rodzinie typu ginekologicznego itp. Poźniej karze ci się rozebrać i wejść na to krzesełko do badania. Musisz sie tam wgramolić i położyć. No i zaczyna się badanie. Na pewno przy pierwszym badaniu będziesz miała pobieraną cytologię wiec lekarz założy ci taki specjalny wziernik żeby rozszerzyć wejście do pochwy i pobrać wymaz. Później już będzie normalne badanie czyli włoży ci dwa paluszki i nacicskając drugą ręką brzuch będzie cię badał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 Podobno lepiej isc w spodniczce? strasznie to wyglada;-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehhe Napisano Wrzesień 11, 2008 to już zależy jak kto woli. Ja chodzę zawsze w spodniach ale ubietam sobie np. dłuższa bluzkę żeby w momencie jak idę na fotel bez majtek nie paradować z gołą pupą :) to nic tragicznego:) nie stresuj się:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 No też dobry sposob. coz kiedys wkoncu trzeba sie tam wybrac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehhe Napisano Wrzesień 11, 2008 no na pewno!! i na twoim miejscu bym nie zwlekała. Kobiety często ze wstydu i strachu odwlekają wizytę a potem okazuje się że coś jest nie tak. Nie mówięże tak jest w twoim przypadku:) Ja jestem zdania że lepiej zapobiegać niż leczyć :) Życzę powodzenia i odwagi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 Dzieki, w najblizszym czasie sie wybiore tylko sie psychicznie musze nastawic;p A tak swoja droga to kurde warto truc sie tabletkami w tak mlodym wieku? nie mieszkamy razem wiec nie wspolzyjemy tak czesto ze soba... a zawsze uzywamy prezerwatywy no i on konczy poza mna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehhe Napisano Wrzesień 11, 2008 powiem ci z mojego doświadczenia:) ja zaczelam brac tabletki w wieku 21 lat i po pół roku okazało się że moja wątroba tego nie wytrzymała. Miałam bardzo złe wyniki i lekarka powiedziała że jak nie odstawię tabletek to mogę dostać marskości wątroby wiec od razu zrezygnowałam. Wg mnie prezerwatywa i to że on nie kończy w środku to bardzo dobre zabezpieczenie. Ja też takie stosowałam:) no i nie wpadliśmy:) Ale decyzja awsze należy do ciebie. To ty musisz rozważyć za i przeciw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 21lat......................... Napisano Wrzesień 11, 2008 ja ubioram spodnie 3/4 i tunike zeby sie czuc troszke bardziej konfotowo. Tez sie wstydze i w ogole stresuje, ale wazne jest dla mnie moje zdrowie chce sprawdzic czy wszytsko wporzadku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 No to tym bardziej utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że narazie tabletki mi nie są potrzebne. nie ma co się narażać na skutki uboczne, jak nawet w pełni nie wykorzystamy komfortu z brania tabletek. A jakby nie bylo znamy się długo i dobrze więc wiem, że nigdy nie dojdzie do stosunku bez zabezpieczenia. dzieki wielkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehhe Napisano Wrzesień 11, 2008 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niewielka 0 Napisano Wrzesień 11, 2008 21lat......................... noo masz rację. a idziesz tam całkiem sama czy jak:? tzn nie chodzi mi ze do gabinetu;p ale do przychodni? ja to sie chyba boje ze jakas gafe strzele albo cos;p ale znajac siebie wiem ze panikuje a pozniej nie bd tak zle:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach