Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetciak

au pair anglia

Polecane posty

Gość anetciak

szukam dziewczyn ktore pracowaly lub pracuja jako au pair w anglii, sama za niedlugo wyjezdzam i chcialam sie dowiedziec jak to jest

Gość bylam aupair
cały miesiac :P dzieciaki tutaj okropnie wychowywane :P

Gość Alanisss
JA lecę za tydzien ;)

Gość anetciak
Alanisss lecisz jako au pair? jak tak to powiedz, przez agencje czy sama znalazlas rodzine

Gość lukrecja332211
bylam w anglii jako au pair 2 lata temu bylo bardzo fajnie, rodzina w porzadku do tej pory utrzymujemy kontakt

Gość anetciak
dziewczyny jestescie????

Gość aupair
znacie moze jakas agencje w Anglii, do ktorej mozna sie zglosic?

ja bylam au pair przez 1,5 roku.nie moglam narzekac,rodzina swietna,piekna okolica,dziecko tez calkiem w porzadku.naprawde udalo mi sie:-)jak bedziecie miec jakies pytania to piszcie:-)

Gość aupair
lalka25, znasz moze jakas agencje, ktora kojarzy aupairki z rodzinkami i nie pobiera oplat?

Gość anetciak
czesc lalka25 ja lece za niedlugo, troche sie denerwuje. bede sie opiekowac dwojka dzieci, 2 lata i 5. a ty dawno wrocilas?

czesc anetciak:-)ja wciaz w uk siedze,ale od rodziny odeszlam prawie 3 lata temu.wierze,ze sie denerwujesz,bo nigdy nie wiesz co na ciebie bedzie czekac,np po moja kuzynke w ogole rodzina nie przyjechala,zmienili zdanie:Omi sie trafila z kolei rodinka do rany przyloz!bardzo pomocni,wciaz utrzymujemy kontakt.wiadomo,ze byly zgrzyty,ale nic powazniejszego.jezeli chcesz sie nauczyc szybko jezyka,to jest to najlepszy sposob!ja nie zaluje,ze zaczelam od au pair.jesli rodzine bedziesz miec ok,to bedziesz sobie mogla dodatkowo pracowac,ja tak robilam,zawsze bylo wiecej niz kieszonkowe operki:-) i pamietaj,nie daj sobie w kasze dmuchac,bo jak raz im pozwolisz,to ci na glowe wejda!kolezanka pracowala 5 dni w tygodniu po 12 godzin za 60 tygodniowo,zwiala stamtad.po prostu nie boj sie odezwac.a z dziecmi badz dobra,ale tez nie pozowl im nadwyrezyc twojej cierpliwosc.

Gość anetciak
lalka25 jak fajnie ze sie odezwalas, powiedz mi jeszcze czy jechalas przez agencje czy jakos inaczej?

przez agencje z polski,ktora pobrala ode mnie 700zl oplaty,a nie powinna.w ogole operki nie powinny za nic placic,agencje powinny pobierac oplaty od rodzin,a wiem stad,ze babka do ktorej ja pojechalam tez prowadzila agencje au pair i mi o tym powiedziala. w ogole jaka to nerwowka byla!okazalo sie,ze niepotrzebnie.a ty co wiesz o swojej rodzinie?ja w swoich obowiazkach oprocz opieki nad mala musialam sprzatac i prasowac,dodatkowo,jak jej nie bylo to musialam cos ugotowac dla siebie i olivii.nigdy nie gotowalam dla calej rodziny.nie bylam traktowana jak czlonek rodziny,ale mi to odpowiadalo,moglam zachowac swoja odrebnosc.fajnie bylo,on byl ochroniarzem rodziny krolewskiej i czesto sluchalam ploteczek nadworskich:Da ona byla stewardessa,ale pracowala co drugi miesiac.poszlam na kurs angielskiego,ale zrezygnowalam,ucza cie praktycznie tego samego co w szkole,tyle,ze po angielsku. kiedy wyjezdzasz?mam nadzieje,ze bedziesz zadawac relacje jak ci sie zyje?gdzie bedziesz mieszkac?

Gość anetciak
lece w przyszlym tygodniu do londynu. bede opiekowac sie dziecmi oraz lekki housekeeping. ojciec pracuje w banku a matka nie pracuje nigdzie. praca 5 dni w tygodniu 30 godzin. a za agencje zaplacilam 400 zl

hey,ja mieszkam obecnie w londynie:-)jak bedziesz miec wolny weekend i nie bedziesz miec do kogo sie odezwac,to daj mi znac,mozemy sie spotkac:-)wiem jak to jest jechac do obcego kraju bez znajomych. 30 godzin nie jest zle,bez weekendow,tez tak mialam.zawsze mozesz sobie znalezc prace na weekend:-)

ta matka nigdzie nie pracuje,to po co jej au pair?ale tak tu jest,pewnie duzo wychodzi na kawusie;-)

Gość anetciak
pewnie tak, dziwne to bo jedna corka ma 5 lat i chodzi do jakiejs szkoly a druga 2 lata idzie od stycznia. czyli mozna powiedziec ze po cholere jej au pair?

znajac zycie,to po to,zeby miala wiecej czasu dla siebie,zeby mial im kto w domu z dziecmi posiedziec i posprzatac:O

a moze one beda chodzic do roznych szkol,zobaczysz na miejscu,ale pamietaj nie daj sie wrobic w wiecej godzin niz 30,no chyba,ze zaplaca extra.dodatkowo z tego co pamietam,masz chba2 babysittingi tygodniowo.

Gość anetciak
no tak 2 wieczory, zobaczymy jak to bedzie. widzialam tylko zdjecia dzieciakow takze nawet nie wiem jak ci dorosli wygladaja.

Gość atomowka jestem
hej, chciałabym wyjechać na wakacje tj. mx 3 miesiące jako au pair, czy był ktoś na tak krótko?

Gość mknnjnhbhbhvgh
Ja pracowalam jako au pair u Hinduskiej rodziny. Bylam niania do 3 dzieci (1, 3 i 5 l) oraz sprzataczka. Wyzysk na maxa, wstawalam o 6 rano a bylam wolna o 20 i zarabialam marne 100 lunciakow tygodniowo. Kazdemu odradzam pracowac dla hindusow. Mozna sie na nich bardzo przejechac. Co gorsza babka wyplacila mi za malo. Nie polecam...

Gość anna2303
Hej byłe/obecne aupairki! Jestem w trakcie szukania host family w Londynie/okolicy, nie korzystam z agencji, bo juz dwa razy znalazłam host family na własną rękę z tym że to było w Hiszpanii, z Anglia idzie mi gorzej. Może któraś poleci swoją byłą/obecną host family. Z góry dzięki za odzew. Pozdrawiam serdecznie. Anna

Pierwszy rok w Anglii pracowalam jako Au Pair, a jestem tu juz ponad siedem lat! Przez agencje, rodzina no 1 zupelnie nietrafiona wiec pozegnalismy sie po dwoch tygodniach, ale rodzina no 2 byla super, do tej pory jestesmy w kontakcie. Praca 25 godzin/tydz plus dwa babysittingi wieczorne. Obowiazki m.in odprowadzanie dzieci do przedszkola i reception, sprzatanie dwa razy w tygodniu i prasowanie. Super dzieciaki, bardzo grzeczne, dom bardzo ladny i na prawde dalo sie z ta rodzina dogadac. Poza tym pracowalam w tym samym czasie dla nich i dla innych rodzin z ktorymi sie przyjaznili, i bylo super. Wspominam jako chyba najbardziej beztroski czas w calym zyciu.