Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już mam tego dość

Już nie daje rady!

Polecane posty

Gość już mam tego dość

Nie wysypiam się strasznie, muszę wstawać do małej w nocy co 30 minut dosłownie, co zrobić, żeby przesypiała chociaż pełną godzinę? :( Moja córeczka ma 3 miesiące.

Gość nadin33
No moj synek ma 5 miesiecy ,i tez wstaje do niego bardzo czesto,uwierz mi jak bys spala godzine to wcale bys ego nie odczula w nocy i tak bys byla nie wyspana,powinnas klasc sie wczesnie do luzka,a w dzien spac z mala

Gość kinnnnnnnnia
Moze potrzebuje Twojej bliskosci, sprobuj wziac ja na troche do swojego lozka, jak zaspie to odloz.Sprobuj tez dac Jej mleko z butli,moze jest glodna,ale raczej wydaje mi sie,ze bliskosc jest potrzebna

moze sie nei najada Twoim mlekiem, pogadaj z babka od laktacji, albo z polozna czy pediatra. Nie wiem jakie macie zwyczaje wieczorne, czy dziecko juz sie nauczylo dnia i nocy, Powinno wszystko wieczorem byc robione rutynowo, szybko wtedy dziecko przestawia sie na tryb nocny.

Gość Mama z
To bardzo czesto twoje dziecko sie budzi, za czesto. Moja mala od poczatku przesypiala w nocy co najmniej 3 godz w jednym kawalku, teraz ma 2 miesiace i np.dzisiaj spala od 0.30 do 6.30. Karmiona tylko piersia.

Gość gość
a nie dokucza jej cos? moze ma tak silną potrzebę ssania? może smoczek tu pomoże albo położenie dziecka obok siebie? u mnie przy zębach tak się czesto budził i jak wychodził ząbek to spał już ładnie. ile czasu ssie piers efektywnie, obserwowałaś? ile czasu ssie przed wieczornym spaniem? napisz coś więcej jeżeli chcesz pomocy, bo toże dziecko budzi się często to może być wiele przyczyn.

Gość gość
Brednie z ta butlą! Ja tez mam 3,5 miesięcznego synka co przesypia min 5 godzin a zazwyczaj ok 7, kilka azy rpzespał już 9 godz. Najpierw była tragedia bo całe noce non stop cyc. Jak miał 1,5 miesiąca miałam gorączke 39,9 od zapalenia piersi byłam załamana pragnęłam tylko snu i podałam butlę i co? I goowno bo miał takie kolki że szok. Teraz karmię tylko piersią i mi spi. Autorko ja ci radzę: - NIE KARM NA ŻĄDANIE - to jest chore, ustal co ile karmisz dziecko, ja np karmię co 2,5 - 3 h i cześciej nie dam cyca choćby nie wiem co! Okazuje się że dziecko wcale nie płakało z głodu, ale np z przegrzania, zmęczenia itp. Teraz odróżniam rodzaj płaczu ale dlatego ze nei karmię na każde pisnięcie dziecka. - NIE ZRYWAJ SIĘ DO DZIECKA GDY TYLKO PISNIE - ja zawsze czekam 5-10 min, nigdy szybciej, czasem dziecko zapłacze, a po 4 minutach zaśnie z powrotem, jeżeli weźniesz na ręce np po 2 min to je wybudzisz! - HARMONOGRAM DNIA TO PODSTAWA - u mnie wysztko ma swój czas, codziennie kąpiel o tej samej godzinie, po karmieniu zawsze zmiana pieluszki itp. Na początku był wielki chaos, i nie udawało się trzymać planu, obecnie, dziecko się tak wyregulowało że już nawet jada o stałych porach, wstaje, zasypia itp. PEŁNA PRZEWIDYWALNOŚĆ!!!

Gość gość
po co odkopujecie temat sprzed 6 lat???

Gość gość
moze ma wzdecia ktore nie daja jej spac.Moja tak miala w tym wieku tylko ze od 2 lub 3 nad ranem co 20 minut sie budzila i wiercila.Nogi do gory trzymala i stekala to byly gazy. Moze daj jej smoczka,moze za goraco ma albo za zimno.

Gość KLGM
Dziecko autorki ma już sześć lat a wy jej dajecie rady odnośnie niemowlęcia