Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_ania_1234

podrażnienia okolic intymnych po goleniu- zna ktoś sposób jak ich uniknąć??

Polecane posty

Gość załamana_ania_1234

dokładnie jak w temacie, jakkolwiek bym nie usunęła niechcianego owłosienia z okolic intymnych- bardzo pozniej cierpie. wloski przebijajac sie przez skore tworza male krostki, cala skora zaczerwieniona, swedzi, piecze (zawsze jak zaczynaja odrastac, po samym goleniu/depilacji jest ok). nie mam juz pomyslu jak z tym walczyc, mam bardzo wrazliwa skore w ogole, ale jakos sobie z nia radze, poza tym opisywanym problemem... wakacje to koszmar, nie moge sie pokazac w stroju, bo albo zarosnieta, albo podrazniona skora to zaden wybor:/ pomóżcie:(

Gość kups sobie golarkę
elektryczną, zero podrażnień

Gość a czy golarka elktryczna
(nie mylić z depilatorem) goli włoski dokładnie, i jest gładziutko? ;-)

Gość kups sobie golarkę
dobra, nowa i ostra - tak potem bywa różnie :) ale wolę nie być idealnie gładka niż mieć paskudne krosty, które mam od depilatora,wosku, i chemicznych kremów

Gość kups sobie golarkę
zresztą, aby wyrwać, ogolić, czy rozpuscić ;P włosy, muszą trochę odrosnąć, prawda? Nie ma tak, że jest się zawsze gładką, i dorośli ludzie to wiedzą

Gość ....moja rada
ja poprostu po goleniu obficie smaruje okolice intymne (łono,pachwiny) głeboko nawilżającym kremem i nie ma rzadnych podrażnien, a tym bardziej czerwonych krostek :D -- a wierz mi mam takze bardzo wrażliwą skórę

Gość wwiikkttoorriiaa
Ja golę się podczas kąpieli, biorę żel do higieny intymnej, mu=yję się normalnie, nie spłukuję potem tej piany tylko tak się golę, zawsze jest super potem, zero podrażnień czy czegokolwiek, nawet nie musze smarowac kremem chociaż czasmai jak mi się przypomni to smaruje sie kremem bambino :p

Gość załamana_ania_1234
spróbuję elektryczną. z nogami też mam niefajnie, bo po depilatorze wrastają mi włoski pod skórą rosną w poprzek:/ ciężko je wydłubać.. chyba tylko laser:)))

Gość gość
ogólnie to na powstałe już podrażnienia uzywam maści cynkowej(można dostać w aptece jest tania) i ładnie wysusza krostki

Gość wwwwwwedka
To ja na pewno mogę polecić Tobie żel Hexatiab. U mnie zawsze sie doskonale sprawdza, a na pewno przy takich podrażnieniach i Tobie pomoze naprawde bardzo skutecznie.