Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

all I need

StudenciAdministracjiZapraszam

Polecane posty

Witam wszystkich:)wyboru kierunku studiow(administracja) juz dawno dokonałam, a chcialabym sie dowiedziec jakie sa wasze odczucia w zwiazku ze studiowaniem tego kierunku, czy jestescie zadowoleni, jesli tak to czemu lub co wam najbardziej w nim przeszkadza, czy poszliscie na administracje z powolania czy raczej z rozsadku????bylabym ogromnie wdzieczna za wypowiedzi w tym temacie:)

Gość dsjnljci
mi sie podoba, jest ok

Gość Ewelina ze Zgierzaa
Jak można iść do administracji z zamiłowania :O łopatą śnieg odgarniać i za czynsze zbierać :O też coś :O

Gość do_jasnej_cholewy
studenci administracji sa bardzo przewidywalni i nudni, zero ryzyka

Gość Ulusia
Ja skończyłam administrację i nie narzekam.Było czasami ciężko na studiach ale generalnie dużo można się nauczyć przede wszystkim o prawie.Jest kilka trudnych przedmiotów np.logika ale jesli interesuje cie prawo to cos dla Ciebie.

Gość Ulusia
i do jasnej hoklewy nie jestem nudna a przewidywalna to juz wogóle he he

Gość Ulusia
A na magisterke idę na kierunek bezpieczeństwo wewnetrzne

no to jest prawdziwa odpowiedz, konkretne zdanie i argumentacja:)serdeczne dzieki za odpowiedz;)ja tez wcale nie uwazam sie za nudna i przewidywalna osobe, wrecz przeciwnie

Gość aaaaaaaaaacccaaaa
upupup

Gość gdzie jest moj laptop
ja nie 🖐️

Gość llllllllllllllllllllll
up

Gość jimmyjoe
no wlasnie

studiuje zaocznie administracje i szczerze nie polecam :o zreszta zaraz ide na ostatni egzamin. . . z najtrudnijeszego przedmiotu na 1 roku - prawa konstytucyjnego :( i nic kompletnie nic kurVVa nie umiem :( btw czy zdam czy nie zdam rezygnuje z tych studiów bo są mega nudne, nieciekawe, poza tym przez caly rok nic sie nie nauczylem :D a zaliczylem wiekszosc egzaminow na 4 i 5 :classic_cool: a kilka na 3 :) zostal jeszcze ten jeden przedmiot 😡 poza tym nieciekawi ludzie :D haha nie no przeszedlem sam siebie mówiac to :D :classic_cool: mysle ze niektorzy wiedza OCB :D ii poza tym to marne perspektywy na prace w przyszlosci po tym raczej sa :o wiec raczej odpuszcze dalsze studiowanie administracji. . . . btw logika byla banalnie prosta :D choc z matmy w lo ledwo co przechodzilem :D :classic_cool: jct to pytajcie i postaram sie odpowiedziec ale dopiero jak wroce z egzaminu :( nara 🖐️

Gość takuma
studiuje administracje zaocznie, pracuje w banku. W sumie nie żałuje, że wybrałam ten kierunek. Niektóre przedmioty są ciekawe jak np. prawo cywilne czy karne a inne strasznie nudne. Po administracji nie trudno o prace. Większość z moich znajomych już pracuje na pełny etat i przypuszczam, że osoby po dziennej administracji tez nie maja problemu ze znalezieniem pracy. W przeciwieństwie do poprzedniczki ja mam swietnych ludzi na roku, mozna z nimi konie kraśc ;) jeżeli interesuje Cie prawo to raczej nie będziesz żałować swojego wyboru.

alone4ever zdales ten egzamin z prawa konstytucyjnego?jak Ci poszlo?i czy dalej rezygnujesz z tych studiow,ja w zasadzie na te studia poszlam nie tyle z zamilowania co po prostu dlatego ze mozna po tym dobra prace znalezc itd. ale waham sie nadal

Gość studiuje adm dziennie
a moi wszyscy znajomi studiujacy zaocznie maja fajna prace i to nie po urzedach ale w prywatnych firmach, jak skoncze studia to nie bedzie problemu zeby mnie wkrecili do pracy :D znajomy nawet zostal juz kierownikiem

Gość studiuje adm dziennie
z moich znajomych z grupy (30 osobowa) tylko 4 zadeklarowały ze chca pracować w urzędzie, na reszte juz czekaja ciepłe posadki w prywatnych firmach :)

Gość dołączam sie
a ja poszłam na administrację jako drugi kierunek, żeby liznąc troche prawa i tych wszystkich gospodarczo-prawno-finansowych rzeczy (to było jedyne wyjśćie, bo na ekonomii sie nie znam a na prawo bym nie poszła - 5 lat to przesada). jesli chodzi o przyszłą pracę to nie mam zamiaru pracować w zawodzie - ani w jednym ani w drugim - studia są i potrezbne tylko jako podkład dla łasnej dzialalnośc. A znajomośc prawa w Polsce w sytuacji gdy chce sie założyc włany biznes bardzo sie przydaje - bo w normalnych krajach mali i średni przedsiębiorcy nie musza sie znac na prawie własnego kraju, ważne że znają sie na tym co robią. Natomiast u nas, urzędników to wali czy ten biznes ci sie uda czy nie, w Anglii np do każdego komu należą sie doatcje związane z prowadzoną działalnoscią - urzednicy z danego okregu albo przyjeżdzają osobiscie albo inaczej informują o takiej możliwośći - ba! - nawet wypełnią potrezbne dokumenty. W Polsce natomiast, nawet jesli mogą cie o tym poinformować - to tego nie zrobią. Dlatego muszę znac prawo, zeby zatroszczyc się o własny bznes. To tyle. a jelsli chodzi o kierunek administracja - nudny, przewidywalny i bardzo mało kreatywny. Umysłu nie rozwija, ale za to uczy jak i gdzie znależć przepisy kóre nas dotyczą, albo do kogo sie zwrócić o pomoc materialną i inną w jednostkach samorządu. gdybym nie studiowała drugiego kierunku, umarlabym z nudów i na depresję

Gość naprawde jest tak zle
?bo od paz zaczynam admin,ale moge studiowac anglistyke i sie waham:(

Gość guska tratra
srednio mi sie podoba ale nie mam pomyslu na nic innego co byloby pozyteczne, skonczylam licencjat i teraz ide na uzupelniajace z administracji.jest nudno ale co nie jest nudne. jak sie trzeba uczyc do skzoly to nawet najciekawsza rzecz robi sie nudna. choc troche zaluje ze nie jestem na wymarzonej psychologii czy filozofii..

ja studiuje administracje i jestem zadowolona, kierunek przydatny i przedmiotowo zblizony do prawa;) nie żałuję, że wybrałam ten kierunek, a w zaleznosci od tego, co Cie najbardziej interesuje mozesz sobie wybrac specjalnosc... jak ktos wyzej napisał na I roku rzeźnią było prawo konstytucyjne i prawoznawstwo, ale jak ktoś sie przyłożył to i zaliczył, na drugim prawo administracyjne, a ciekawym przedmiotem jest prawo wlasnosci intelektualnej;) natomiast nudna jest legislacja administracyjna:o

Gość nie polecam
kończę studia niestacjonarne na kierunku administracja specjalność adm. publ. i jestem bezrobotna. mieszkam w małym mieście gdzie liczą się znajomości a więc ciężko z pracą

Gość czyli zdania sa podzielone