Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynamasyna

pierwsza praca i problem!!!

Polecane posty

Gość katarynamasyna

Witam, mam mozliwosc pracy w luksusowym osrodku ale niestety forma zatrudnienia polega na podpisaniu prze osrodek umowy z firmą. Czyli kazdy pracownik musi miec działalność gosp, proponują mi 1000 ntto plus prowizja od zabiegów. Trochę mnie to przeraża bo zakładnanie firmy, opłacanie zusu itp To moja pierwsza praca i nie chce się wkopać w jakiś podstę dlatego pomocy doradźcie.

Gość Mar 30
jesli szukasz stabilnej pracy w formie etatu tak jak ja to odradzam chyba ze ta praca bardzo ci odpowiada i jestes w stanie zaryzykowac. chociaz 1000 netto to niewiele , rozumim ze to jakas podstawa... znam ludzi ktorzy pare lat tak pracowali jako jednoosobowa firma "wynajęta" do okreslonych dzialan. tyle ze oplata skladki ZUS to dosc wysoka kwota, ktora w tym przypadku oplacasz sama.

Gość Mar 30
jak na pierwsza prace to duze wyzwanie , ale w sumie do odwaznych swiat nalezy. dobrze jest miec kogos kto doradzilby w sprawie zakladania firmy.

Gość katarynamasyna
ale chyba są jakieś ulgi z tutułu pierwszej działalności albo jakieś absolwencie. Tak naprawde to mam wybór ta praca albo bezrobocie. Naprawdę załamać się można

Gość Mar 30
Jesli jest sie pod pręgierzem ze albo to albo bezrobocie ... a innych ofert pracy nie masz ? gdzie szukasz pracy poza ta firma?

Gość nowaaak
jesli pierwszy raz zakładasz firmę to ZUS wynosi ok 300 zl

Gość katarynamasyna
wszędzie, sektor zdrowie/uroda w moim mieście niestety mogę liczyć tylko na staż i to za jakiś czas. A jak wiadomo netto to ok 500zl, dzisiaj byłam na rozmowie i pani mnie zapytała jakie są moje oczekiwania wzgl wynagrodzenia, no to odp., że 1300 netto. Ale to było zanim mnie poinformowała o zasadach zatrudnienia. Gdybym wiedziała wcześniej to bym zakrzyknęła inną kwotę................

Gość Mar 30
jesli jest tak ze zus na poczatku to 300 zl... to sprawa wyglada juz lepiej . kwestia jest tez taka ile potencjalnie da sie zarobic wiecej poza podstawa , jaki jest przelicznik i zasady premii(prowizji).

Gość Mar 30
ja bym szukał tez porad w urzedzie pracy na temat założenia własnej dzialalnosci

Gość katarynamasyna
jejku, naprawdę zostałam postawiona w takiej sytuacji, że nie wiem co zrobić. Pewnei największe opłaty będą na początku prawda? Bo to i za wpis do ewidencji itp

Gość nowaaak
jesli jestes zarejstrowana w urzedzie pracy to jako bezrobotna wpis masz za darmo... innych powazniejszych kosztow zalozenia firmy nie masz

Gość Mar 30
no troche trzeba za tym pochodzic i nic nie jest za darmo. ale w przypadku braku zlecen dzialalnosc firmy mozna zawiesic i chyba skladki tez ale ja nie jestem od tego ekspertem.

Gość katarynamasyna
dzięki za pomoc, jestem zarejestrowana w PUP, dlaczego teraz jest tak trudno zdobyć pracę? Chce się pracować a nie ma dla kogo :(

Gość Mar 30
A kiedy było łatwo w tym kraju o dobra prace za godziwe wynagrodzenie ?

Gość katarynamasyna
jest jedno takie slowo na k ale nie bede mowiła głośno

Gość Mar 30
skoro dopiero zaczelas szukac w tym kraju pracy to badz twarda bo moze cie czekac wiele pracy . ale nie mozna sie zalamywac tylko walczyc o swoje .

Gość ZUS dla nowej firmy to
bie 700 jak ktos napisal tylko jakies niecale 350. Zakladajacy dzialalnosc maja znizki mądralo.